Помозите да одбранимо Дорина!

0
(0)

Швајцарска издавачка кућа „Ахриман Ферлаг“, која је међу првима реаговала на нестанак аутора српског порекла Александера Дорина, ових дана се поново огласила апелом за помоћ да се писац избави из притвора, у којем се незаконито држи већ три недеље.

Подсетимо, Дорин је нестао из свог стана у Базелу 17. јуна под мистериозним околностима. Распитивање његове издавачке куће и бројних новинара код швајцарских власти није донело никакве резултате, а забринутост је била утолико већа јер је Доринов стан том приликом опустошен, а паркет и докови од врата су разваљени. Писац је пребачен на непознату локацију и није му био дозвољен контакт са адвокатом и породицом, што је читаву причу чинило још контрадикторнијом.

Рачун за донације

Издавачка кућа Александера Дорина је дала и број конта на који се могу уплатити донације уз ознаку „Annjalt Dorin“:

Прималац:Bunte Liste

IBAN: DE32 6601 0075 0186 4357 58

BIC: PBNKDEFFXXX

(Postfach 254, D-79002 Freiburg)

У међувремену је „Архиман Ферлаг“, који је 2009. године објавио спорну Доринову књигу „Сребреница – како се заиста збило“ у којој се побија званична верзија о догађајима у овом градићу на истоку РС, наставио потрагу за својим штићеником. На основу информација до којих су дошли и активности које су непосредно покренули, челници ове куће су се 4. јула огласили апелом на њиховој интернет-страници, у коме се каже:

„Нашег аутора Александера Дорина средином јуна привеле су швајцарске власти и од тада се држи у притвору у Базелу. Пошто смо успели да нађемо адвоката у којег Дорин има поверења, успели смо да сазнамо и званично образложење за његово хапшење. Он се терети за ‘диловање канабисом’! Под овим провидним изговором Дорин је већ три недеље у истражном притвору, а приликом хапшења су конфисковани сви његови списи, као и документи. Чак му је и стан заплењен и запечаћен. Потпуна непримереност оваквог поступка и третирање Дорина, као и време када се то све дешава, указују да је то само био изговор за његово хапшење. Овде се очито ради о застрашивању А. Д, јер је он својим књигама очигледно омео пропагандну лаж о Сребреници, која се једногласно већ две деценије може чути на свим каналима“, наводи се у апелу.

 

Против свих тих незаконитих мера, Доринов адвокат је одмах предузео правне кораке. Међутим, жртва ових теледиригованих швајцарских плаћеника је без икаквих финансијских средстава.

„Трошкови адвоката остају на онима који желе да му помогну. Тренутно смо то само ми, који смо већ дали значајну суму адвокату, али наша средства су крајње ограничена. Потребне су нам донације, ако желимо да стопирамо ову неправду!“

Чињенице о злочинима НАТО

Александер Дорин живи као слободни публициста у Швајцарској. Његова књига „На нашем небу крстари туђи Бог – скривене чињенице о рату у бившој Југославији“, која је објављена 2001. године, може се сматрати стандардом о злочинима НАТО-а против Југославије. Његова најновија анализа „Сребреница – прича салонског расизма“ публикована је у Берлину 2010. године.

 

Б. Божин – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Код Неготина опет ухваћене две велике групе миграната

2.3 (3) ПРИПАДНИЦИ Граничне полиције затекли су у уторак ноћу и у среду током дана …

Трамп сада даје незапосленима 400 долара недељно, без плаћања пореза, кредита…

0 (0) * Најавио пореске олакшице до краја године за Американце који зарађују мање од …

Један коментар

  1. Na zalost mogu samo moralno da ga podrzim, zivim u zemlji u kojoj , svi drugi imaju vise prava , od nas srba, a sto se tice finasija,tesko pocetak meseca sa krajem istog se sastavlja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend