fbpx
Насловна / Србија / Политика / ПОПОВИЋ КОСАЧОВУ: Постоји опасност да стотине хиљада миграната остану трајно у Србији

ПОПОВИЋ КОСАЧОВУ: Постоји опасност да стотине хиљада миграната остану трајно у Србији

Проблем мора да се третира у корену, а проблем се налази у Сирији и он се зове Исламска држава – рекао је Ненад Поповић – па СНП зато подржава повећање војног присуства Русије у Сирији са циљем да се формира глобална коалиција која би Исламској држави коначно стала на пут

ПРЕДСЕДНИК Српске народне партије Ненад Поповић и председник Комитета за међународне односе Савета Федерације Русије Константин Косачов разговарали су данас у Москви и том приликом разменили мишљења о актуелној мигрантској кризи у Европи.

Поповић је упознао Косачова са позицијом Српске народне партије по питању мигрантске кризе.

„Европска унија је изградњом зида у Мађарској показала да зид може да буде ефикасно решење за заустављање неконтролисаног прилива миграната на њену територију. Зато ми предлажемо да Србија изгради исти такав заштитни зид на граници са Македонијом, као што је ЕУ урадила на граници са Србијом“, рекао је Поповић.

Он је упозорио да због затварања граница ЕУ за мигранте постоји реална могућност да стотине хиљада њих остане трајно у Србији.

„Србија не сме да дозволи да постане резервна земља за мигранте пред вратима ЕУ“ – рекао је Поповић и поручио да морамо одлучно да одбијемо сваки притисак који се на нас врши са тим циљем.

Председник Комитета за међународне односе горњег дома руског парламента, Константин Косачов, истакао је да Русија са пажњом прати сва догађања везана за мигрантску кризу и указао на безбедносне ризике које она са собом носи.

„Међу мигрантима се налази велики број војно способних мушкараца који према подацима релевантних међународних обавештајних структура могу да представљају опасност по националну безбедност земаља које се налазе на њиховом путу ка ЕУ, као и самих чланица ЕУ“ објаснио је он.

Саговорници су се сложили да је „неопходно бавити се узроцима ове кризе, а не само њеним последицама“.

„Проблем мора да се третира у корену, а проблем се налази у Сирији и он се зове Исламска држава“ – рекао је Поповић. Он је нагласио да због тога његова странка подржава повећање војног присуства Русије у Сирији са циљем да се формира глобална коалиција која би Исламској држави „коначно стала на пут“.

(саопштење Српске народне партије)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СРБИЈА ДЕФИНИТИВНО ПОСТАЈЕ МИГРАНТСКА ТАМПОН ЗОНА: Чека нас нова и гора криза са мигрантима!

5 (1) Нови талас миграната прети Европи након што је Ердоган запретио отварањем граница за …

Видео снимци Исламске државе монтирају се на Косову

Ћетворица Албанаца, Беко Идризи, Беким Фидани, Иљбер Бела и Фатон Иваја, који се боре за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *