Попуњени болнички капацитети у Београду, пацијенти пребачени у Пожаревац

0
(0)

Девет пацијената пребачено је из Београда у ковид болницу у Пожаревцу, јер су у Београду били попуњени болнички капацитети, рекао је министар здравља Златибор Лончар. Он је објаснио да ће из београдски ковид болница лакши пацијенти бити пребачени у „Штарк“ арену како би се ослободила места за оне у тешком стању, којих је дневно између 100 и 200.

После састанка са директорима ковид болница Лончар је рекао да ће привремена болница у Арени почети да ради у току поподнева, а у њу ће бити премештени пацијенти из болница „Др Драгиша Мишовић“, Звездара, Земунске болнице. То су пацијенти којима се стање побољшава, и којима је остало два или три дана примања терапије, објаснио је министар.

„Морали смо да нађемо решење до сутра ујутру, јер се сутра ујутру отвара болница Бањица“, истакао је Лончар и додао да се за 24 сата хоспитализује између 100 и 200 пацијената којима се стање погорша и који су у тешком стању.

„Ове болнице ће прихватити те пацијенте. Девет пацијената је отишло у Пожаревац у ковид болницу, она је резерва. Ако се попуни Пожаревац, спремили смо болницу у Смедереву да прими те пацијенте“, рекао је Лончар.

Он је навео да има пацијената који се касно јављају лекару, тек после седам и више дана високе температуре и у тешком стању, када им је, према Лончаровим речима, изузетно тешко помоћи.

Лончар је апеловао на грађане да уколико имају симптоме коронавируса или су сумњиви на вирус да се јаве у ковид амбуланте или у неки од тријажних центара, одакле ће у зависности од клиничке слике бити упућени у одговарајућу здравствену установу.

Министар здравља је најавио да поред повратка Ортопедске болнице Бањица у ковид систем, дошло је и до прерасподеле везане за Ниш и Ужице. Он је додао да ће професор Мијомир Пелемиш бити координатор за Ужице, где расте број пацијената.

Kада је у питању ситуација у Сјеници, Лончар је казао да је договорено да Дом здравља служи само за ковид негативне пацијенте, а да је Војска Србије направила привремени објекат за онекоји су ковид позитивни. Према Лончаревим речима, они ће ту бити прегледани и тестирани, а ковид позитивни ће бити пребачени у болницу у Новом Пазару.

Н1 Београд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачки медији: Турска наручила убиство аустријске политичарке, налог издат у Београду?

5 (2) Бериван Аслан кућу напушта само под полицијском заштитом. Један мушкарац је, наиме, испричао …

ЈЕДНОМ ЕМИСИЈОМ РАСТУРИО КОРОНА ЗАВЕРУ: Ово је никад виђена специјална операција која има за циљ…(ВИДЕО)

4.8 (25) Корона вирус је операција глобалних размера са циљем формирања једне светске владе, тврди …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend