fbpx
Насловна / Србија / Економија / Поскупљује струја!

Поскупљује струја!

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је данас да се раде озбиљне калкулације које треба да покажу да ли ће доћи до поскупљења струје у овој години.

На ту одлуку ће утицати и аранжман са ММФ-ом, пошто је ЕПС предмет посматрања ММФ-а, додао је Антић, на конференцији за медије у ЕПС-у, на којој је представљен Одбор извршних директора ЕПС-а.

Он је рекао да су преостала још два месеца „за све те математике“, а потом ће јавност бити обавештена.

Антић је указао на значај корпоративизације ЕПС-а, који је најважнији привредни систем у Србији, како би ЕПС по завршетку процене вредности имовине која је у току, до краја 2016. прешао из јавног предузећа у акционарско друштво, што би евентуално, како је рекао, омогућило улазак неког стратешког партнера у ЕПС.

ЕПС група ће у оквиру процеса корпоративизације, како је најавио, бити подељена на део за производњу, дистрибуцију и снабдевање.

Пуно очекујемо од новог извршног одбора, како би се увео ред у ЕПС, оствариле уштеде и нове инвестиције, истакао је Антић и најавио и да ће до краја марта бити усвојен план финансијске консолидације ЕПС-а.

Антић је најавио да се ради и на увођењу реда у плаћање рачуна за струју, истакавши да ће уз ту меру и уз ефикасан модел управљања, та компанија бити унапређена и ефикаснија.

Он је напоменуо да већ од 1. јануара ове године ЕПС има оштрију политику везану за наплату рачуна за струју, али да она није ригидна и да се не своди само на искључења дужника.

Одговарајући на питање да ли ће америчка Есмарк група добити субвенционисане цене струје за Железару Смедерево, Антић је нагласио да не постоји субвенционисана цена струје у Србији, већ само помоћ и заштита за енергетски угрожене потрошаче.

 

Новости

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Струја поскупљује до краја године?

Струја у Србији неће поскупети до краја године, иако ће представници ММФ и током ове …

ЕПС по дупло већој цени плаћа тзв. зелене киловате док гомила милијарде евра дугова

5 (4) Србија данас: Објављујемо поново овај текст који је „Политика“ објавила 2017. године како …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *