fbpx
Насловна / Србија / Економија / Поскупљује струја!
Поскупљује струја! 1

Поскупљује струја!

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је данас да се раде озбиљне калкулације које треба да покажу да ли ће доћи до поскупљења струје у овој години.

На ту одлуку ће утицати и аранжман са ММФ-ом, пошто је ЕПС предмет посматрања ММФ-а, додао је Антић, на конференцији за медије у ЕПС-у, на којој је представљен Одбор извршних директора ЕПС-а.

Он је рекао да су преостала још два месеца „за све те математике“, а потом ће јавност бити обавештена.

Антић је указао на значај корпоративизације ЕПС-а, који је најважнији привредни систем у Србији, како би ЕПС по завршетку процене вредности имовине која је у току, до краја 2016. прешао из јавног предузећа у акционарско друштво, што би евентуално, како је рекао, омогућило улазак неког стратешког партнера у ЕПС.

ЕПС група ће у оквиру процеса корпоративизације, како је најавио, бити подељена на део за производњу, дистрибуцију и снабдевање.

Пуно очекујемо од новог извршног одбора, како би се увео ред у ЕПС, оствариле уштеде и нове инвестиције, истакао је Антић и најавио и да ће до краја марта бити усвојен план финансијске консолидације ЕПС-а.

Антић је најавио да се ради и на увођењу реда у плаћање рачуна за струју, истакавши да ће уз ту меру и уз ефикасан модел управљања, та компанија бити унапређена и ефикаснија.

Он је напоменуо да већ од 1. јануара ове године ЕПС има оштрију политику везану за наплату рачуна за струју, али да она није ригидна и да се не своди само на искључења дужника.

Одговарајући на питање да ли ће америчка Есмарк група добити субвенционисане цене струје за Железару Смедерево, Антић је нагласио да не постоји субвенционисана цена струје у Србији, већ само помоћ и заштита за енергетски угрожене потрошаче.

 

Новости

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како је Лондон преживео тотални мрак (видео) 11

Како је Лондон преживео тотални мрак (видео)

Британски оператор електромреже „УК повер нетворкс“ саопштио је ноћас да се десио масовни нестанак струје …

Нове више цене поштанских услуга у поштама 12

Нове више цене поштанских услуга у поштама

„ПОШТА Србије“ повећала је цене поштанских услуга у унутрашњем поштанском саобраћају и услуга новчаног пословања. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *