После тешке хаварије у „Колубари“ за ТЕНТ 140.000 тона угља мање

Београд – Због хаварије на транспортном систему на пољу „Д“ Рударског басена „Колубара“ који се збио крајем прошле седмице, Термоелектрана „Никола Тесла“ добија мање количине угља него што је планирано, сазнаје Данас.

Наиме, због оштећења на техници производња угља је смањена за око 140.000 тона.

Извор близак Електропривреди Србије који је желео да остане анониман каже да је епилог хаварије оштећење једног багера и транспортне траке на пољу „Д“. – Прво се спекулисало са тим да је до хаварије дошло због одрона на пољу а касније су се појавиле информације да је није то у питању.

Иако је у овом тренутку још увек недовољно познато шта је заиста изазвало хаварију оно што се сигурно зна да је багер ван процеса производње као и око 600 метара транспортне траке која је такође оштећена. До хаварија на коповима углавном долази због одрона, нестручног руковања опремом, лошег руководећег кадра и неадекватног начина откопавања откривке и угља. Шта је овог пута било у питању показаће време – објашњава наш извор.

Он додаје да је штета прилично велика и да се већ одразила на предвиђену производњу угља у том рударском басену. Сваког дана из Рударског басена „Колубара“ према ТЕНТ-у полази 60 возова напуњених угљем. С обзиром да је на пољу „Д“ стао један багер и транспортна трака, број возова се, због мање количине ископаног угља, све на 45 композиција дневно. . Другим речима, ТЕНТ због хаварије, сваког дана добија 20.000 тона угља мање од планираних количина – наводи наш саговорник.

Да ли је тачна информација да је дошло до хаварије на багеру и транспортном систему на пољу „Д“ у Рударском басену „Колубара“ и да ли ће то утицати на производњу угља на том пољу покушали смо да проверимо код надлежних у Електропривреди Србије. Међутим, до закључења овог издања из ЕПС-а нисмо добили било какав одговор на наша питања.

Г. Влаовић,  Данас

Актуелно

Матарушка Бања: Због дуга за струју остали без пијаће воде и амбуланте

ОКО 4.000 мештана Матарушке Бање већ неколико дана воду за пиће у својим домовима има …

Ана Брнабић да поднесе НЕОПОЗИВУ ОСТАВКУ а тужилаштво да је кривично процесуира!

У режимским и окупационим медијима већ више од пет дана нема информација о страховитом криминалу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons