Последња фаза убијања српског аграра: Како је Србија поред своје хране постала зависник од увозног смећа

0
(0)

Београд – Председник Србије Александар Вучић је својом политиком приближавања Србије Европској унији дефинитивно уништио српски аграр и запоставио све шансе које је споразум о бесцаринском извозу роба у Руску федерацију пружао. Европска унија је заправо главни разлог за пропадање српске пољопривреде, а пре свега сточарства, може се закључити из документа који је, као студија о стању пољопривреде и сточарства у Србији завршен неколико дана пре штампања овог броја Магазина Таблоид.

Вучићева политика покушаја сарадње са ЕУ је погрешна, а њена штетност се најјасније огледа у сточарству најштетнија одлука је донета пре три године када је Вучић представницима ЕУ обећа да пољопривредници у Србији који своје производе извозе у Русији неће добити субвенције за производњу.

Штетно је и прихватање различитих програма вакцинације, због којих у ЕУ и друге земље није могуће извозити свиње већ дуже од десет година због званичне присутности свињске куге…Након што је Русија увела санкције ЕУ, овдашње тржиште је буквално преплављено пољопривредним производима из ЕУ, највише Немачке када је у питању месо и месне прерађевине, али и са пољопривредним производима из Хрватске, Италије и Шпаније.

Србија дефинитивно није искористила тренутак да заузме позицију на руском тржишту, док је своје тржиште препустила странцима, наводи се у овом извештају и на културан начин се истиче и проблем да све више пољопривредног земљишта у Србији купују странци и то пре свега Арапи! Ово би у будућности могло да значи да ће Србија можда и производити више пољопривредних производа, али да ће ту производњу контролисати странци, па ће Срби живети и гладовати у градовима, док ће српско село и пољопривредно земљиште контролистаи странци. Храна ће одавде бити усмеравана ка Саудијској Арабији, ЕУ, Црној Гори, док Срби неће моћи да је плате.

Српска пољопривреда дефинитивно пропада и само је питање да ли ће је сахранити актуелни министар Бранислав Недимовић, или ће то урадити неки други Вучићев послушник у наредном мандату Владе Србије.

Још је потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ, 1. јануара 2014. године отворена граница Србије за пољопривредне производе из Европске уније што је изазвало прави цунами пољопривредних производа из Европе на наше тржиште

-Србија је претрпела губитак од 800 милиона евра. Само у првој години. Вучићева владавина и његове одлуке да се приближи ЕУ, су Србију од тада до данас коштале 4,5 милијарди евра измакле добити од продаје и производње пољопривредних производа и производа који потичу из сточарства, прича за Магазин Таблоид један од аутора студије за Владу Србије, који каже да је његов рад накнадно „шминкан и ублажаван“ како не би дошло до скандала када га прочитају на Влади Србије.

Он у вези с тим каже: „…Не би се можда Вучић љутио, али мислим да не знају и како ствари стоје не треба сви у Влади да знају истину о томе шта се са српским аграром и сточарством дешава. Ни министру Недимовићу није било свеједно када је прочитао све статистичке податке са којима смо га суочили. Само због погрешног програма мера и вакцинације која се спроводи у интересу оних који производе вакцине против, дерматитиса, свињске куге и других заразних болести Србија је изгубила протеклих година више од милијарде долара…“

Аграрна политика Г17 и Демократске странке, доласком напредњака на власт остала је непромењена. Све то за последицу има гашење сеоских домаћинстава, посебно оних која се баве сточарством. Гаси се цела једна грана пољопривреде по којој смо били познати још у 19. веку када је Србија свињетином хранила целу аустријску царевину, а данас имамо случај да Србија увози свињетину. Таквој ситуацији кумују српски богаташи, Миодраг Костић и Петар Матијевић, који заједно са злочиначком корпорацијом Викторија Групом увозе све и свашта, а овде углавном производе само сточну храну, која се потом извози. Са том сточном храном се хране животиње у свету, али њихово месо не долази овамо, већ нам шаљу животиње храњење ГМО усевима.

У току 2018. од Вучића се очекује да легализује производњу ГМО хране у Србији. Ово је план који Вучић мора да спроведе у складу са инструкцијама које долазе из невладиног сектора који финансира Џорџ Сорош. Са Сорошем је заратила и суседна Мађарска, а тамошњи председник Виктор Орбан је целу државу излепио плакатима на којима је презентовао колико је тај мешетар милиона долара инвестирао у невладин сектор те државе, како би га скинули са власти.

Ипак, Мађари се не дају и чак су у Закон уписали да код њих странци не могу куповати земљу, а уставом су забранили ГМО, док је Вучић не хајући за здравље нације почео све више да попушта сорошевцима како би се одржао на власти.

Напредњацима је недавно презентован план за заустављање пропадања пољопривреде, и за његову реализацију неопходно је да, Србија буде слободна, односно да нема условљавања из Брисела и из Светске банке. Потпредсеник СНС, коме је то уручено проследио је план Вучићу, али је ауторима и искрено рекао, да су ти предлози научна фантастика обзиром да Вучић тако нешто неће смети да примени, јер би га склонили са власти.

План који је иначе послат Вучићу подразумева и задружно удруживање, протекционизам и отклон од либералне политике у аграру.

Задружно удруживање је начин превазилажења кризе у земљама у транзицији и то је нешто што и Србија мора да прихвати, али да би се то десило неопходно је да се промени закон о задружном удруживању.

То Вучић никако неће да прихвати, јер су дате такве инструкције од сорошеваца и ових из светске банке, прича човек из СНС, који није хтео да прихвати никакву функцију у тој странци да како каже сутра не би био уцењиван. Ипак, именом и презименом каже не би у јавност, да његова деца не би имала последице.

Не постоји држава која одређеним мерама не штити сопствену производњу и тако треба да се понаша и Србија, и немогуће је да Вучић то не зна, а проблем је што га људи попут Тање Мишчевић саветују супротно. То нису савети, то су заправо инструкције које му она преноси, а њој их саопштавају нижи НАТО службеници.

Колико је лоше аграр препустити људима блиским НАТО и ЕУ говори извештај о стању пољопривредног земљишта у јужној српској покрајини Косову, где је обрадиво пољопривредно земљиште потпуно затровано! На Косову су НАТО и ЕУ одлучивали о свему што се аграрне политике тиче и данас производи узгајани тамо званично могу бити смртоносни по грађане који се њима хране, и то се чак наводи у најновијем извештају Европске комисије!

Извештај Европске комисије под називом „Даља подршка коришћењу земљишта“, завршен је у јануару ове године, а обухватио је истраживање загађености пољопривредног земљишта под надзором професора Волфганг Спyра.

У извештају пише да конзумирање воћа, поврћа, меса или млечних производа, путера и сира којима се хране грађани Косова може да има смртоносне последице…Обзиром да су већина на Косову, по националности Албанци, који су имали подршку већине западних земаља за осамостаљење, поставља се питање, шта ће запад урадити нама Србима, које су због Албанаца чак и бомбардовали?

Резултати направљених анализа на Косову су толико алармантни да се препоручује да се они верификују што пре и проследе на даље испитивање, али и да се крију од јавности како би се избегли евентуални социјални немири, истиче службеник ЕУ који је писмено коментарисао тај извештај.

Извештај је потврдио контаминацију пољопривредног земљишта преко дозвољених максимума тешким металима, а посебно хромом, никлом, оловом, цинком и арсеником. Висока концентрација тих загађивача влада на читавом Косову.

Загађене површине користе се за производњу пољопривредних производа за ланац исхране људи. Могуће је да ти производи садрже такву концентрацију загађивача која може имати негативне последице, па довести и до смртног исхода.

Вук Станић, Магазин Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Цене хране могле би да изазову тржишни шок

5 (2) Прекомерно снабдевање и пад потрошње, као и глобална рецесија која прети већини земаља …

ВУЧИЋ ЈЕ ЕКОНОМСКИ УБИЦА! Спољнотрговински дефицит за 2019. годину износи чак 6,3 милијарде евра!

4.8 (4) СРБИЈА је током прошле године извезла робу вредну 17,53 милијарде евра. Овај резултат …

Један коментар

  1. Jeste to je tačno,proizvodićemo mleka koliko dozvoli EU,imaćemo krava koliko dozvoli EU,Vinograda koliko dozvoli EU,Slovenci veštačkoj (GSM)rekli NE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend