Насловна / Србија / Потписивање новог ИПАП споразума са НАТО у јануару
Потписивање новог ИПАП споразума са НАТО у јануару 1

Потписивање новог ИПАП споразума са НАТО у јануару

Тамо где Војска Србије сигурно није на нивоу Запада јесу хибридне и сајбер претње… То је нешто за шта нам треба НАТО и где нам нико други не може помоћи осим њих, казао је Шормаз

Шеф делегације у Парламентарној скупштини НАТО-а и народни посланик у Скупштини Србије Драган Шормаз изјавио је да се потписивање новог Индивидуалног акционог плана партнерства (ИПАП) очекује у јануару, да је предлог тог споразума упућен челницима НАТО-а на усаглашавање и да се тренутно очекује њихов одговор.

Он је за портал europeanwesternbalkans.rs навео да очекује да се добра сарадња Србије и НАТО-а настави, а да Србија у оквиру ИПАП-а бира активности које су њој од користи.

Као најважнији простор за даље јачање сарадње Србије и НАТО-а, Шормаз наводи образовање и размену знања, у којима Војска Србије већ учествује, али наводи да је тренутно најважнији аспект реаговања у кризним ситуацијама, попут пожара, поплава и других природних катастрофа.

„Тамо где (ВС) сигурно није на нивоу савремених земаља на Западу јесу хибридне и сајбер претње, које ће у предстојећем периоду бити све веће. Мислим да ћемо у тој области радити на осавремењивању – не само у области вежби – већ усвајању знања технологија, њихове примене, зато што реално имамо проблем у тој области… То је нешто за шта нам сигурно треба сарадња са НАТО и где нам нико други не може помоћи осим њих“, казао је Шормаз.

ИПАП представља најинтензивнији облик билатералне сарадње НАТО са земљама које нису чланице тог савеза.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 29. 12. 2018)

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

'Скромни' Вучић у луксузној државној вили (видео) 11

‘Скромни’ Вучић у луксузној државној вили (видео)

Држава Србија обнавља инвентар у згради Владе, Kлубу заступника, али и својим резиденцијалним здањима. Док …

Постајемо нација на седативима: Све већа употреба антидепресива 12

Постајемо нација на седативима: Све већа употреба антидепресива

Наши људи годишње попију чак пет милиона кутија лекова за смирење, и то само оних …

3 Коментара

  1. Миша Joвановић

    Још један доказ да нам је земља окупирана. Западне агентуре су инфилтрирале војску, већину посланика у Скупштини и Цркву а невладине органиуације су им пета колона.

  2. imbecil koji ce zavrsiti ko i slicni nisuci se na kosavi.

  3. Veliki faraon, umisljeni spasilac svekolikog covecanstva, zemaljski mirotvorac, otelotvorenje bozanstva na Zemlji, Supermen, proberite sta vam se svidja, a moze i sve zajedno, umobolnik umislio da je sve to!
    Jedinstven na planeti, ma, sta na planeti, u svekolikom Univerzumu, bre, sta sitnicarim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *