fbpx

Преминуо Небојша Глоговац

0
(0)

Глумац Небојша Глоговац (48) преминуо је јутрос, незванично је потврђено „Блицу“ у Институту за онкологију. Глоговац је пре 10 дана хитно примљен у Институт за онкологију.

Глумац Небојша Глоговац хитно је 30. јануара ове године примљен у болницу у Београду због озбиљног здравственог проблема.

Тада се сазнало да је Глоговац тешко болестан и да је његово здравствено стање озбиљно. Био смештен у Институту за онкологију.

Ко је био Небојша Глоговац?
Небојша Глоговац рођен је 30. августа 1969. године у Требињу. Када је имао само седам година преселио се са породицом у Панчево.

До одласка на Академију није ни слутио да шће се бавити глумом, нити су га много занимали филм ни позориште.

На приредби за Светог Саву рецитацију је научио напамет, гласно ју је говорио и многима се то допали, па је код Мике Алексића на РТС био неколико година.

– Ишао сам по инерцији јер никада нисам мислио да ћу се бавити глумом, нити ме је пуно занимао ни филм ни позориште и нисам ни разумео да ли то што каже глумац сам смисли или му то неко напише – рекао је једном приликом Глоговац.

После средње школе, уписао је студије психологије на Филозофском факултету, али је после две године, на наговор покојног Миленка Заблаћанског, уписао Факултет драмских умјетности у Београду у класи Владимира Јевтовића. Са њим су заједно студирали Наташа Нинковић, Војин Ћетковић и Сергеј Трифуновић.

Први филм у којем се појавио јесте у „Вуковар, једна прича“, где је играо лик војника Фадила. Прву главну улогу остварио је у филму „Убиство са предумишљајем“, где је тумачио лик Богдана. Након тога ређале су се улоге у остварењима „До коске“, „Буре барута“, а велику популарност стекао је у серији „Породично благо“, у којој је играо Златка Гавриловића.

– Има фаза у животу кад човек дође у дилему да му је доста онога чиме се бави, јер живот разбије неке илузије. Долазило ми је више пута у неким размишљањима да оставим глуму, да видим чиме би се нечим другим могао бавити или да нађем неки други извор прихода, а да се глумом бавим чисто из уживања – говорио је Небојша за Требиње Ливе.инфо.

Успех у глуми, који је остварио, био му је ветар у леђа да и даље остане у овој професији. Добитник је и бројних награда, као што су „Златна арена“, награда Југословенског драмског позоришта, награда Зоран Радмиловић, Стеријина награда за глумачко остварење и других.

Одбио је да глуми у филму Анђелине Џоли „У земљи крви и меда“. Врло брзо је схватио да је у питању још један пројекат у коме ће Американци нама причати како је изгледао рат.

– Агент Боб тражио је да дођем на аудицију за филм у Лондон. Рекао је да ћу тамо добити страну с дијалозима. Ипак, када сам тражио да ми пошаљу сценарио, то су вешто избегавали с образложењем да нико од потенцијалних глумаца не сме знати шта пише у сценарију. Већ та мистерија око пројекта ми је била иритантна. Рекао сам им: хеј људи, дајте да уђемо у суштину рата, да избегнемо шаблон како су једни луди, зајебани и све ће нас побити, а други седе скрштених руку – испричао је Глоговац.

Богатом опусу додао је улогу хомосексуалца и трансвестита у новом филму Рајка Грлића „Устав Републике Хрватске“, као и улогу Вукана Немањића у серији „Немањићи рађање краљевине“, која почиње да се емитује на РТС 17. фебруара.

Био је ожењен и из два брака имао је троје деце, синове Гаврила и Милоша и ћерку Сунчица.

Вести онлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *