ПРЕТЊЕ И УЦЕНЕ У ПОШТАМА „Kо се не врати на радно место, ОТKАЗ“

4.6
(16)

„Запослени у Поштама Србије 17 година нису добили повећање зарада! А 2014, као и свима у јавном сектору, Влада нам је узела 10 одсто од плата и то нам никад није враћено. Сада када тражимо наша права и да се испоштује договор, 12.500 људи добија претње и уцене отказом“, каже за Директно.рс Тома Мандић, један од представника штрајкача запослених у пошти.

Разговори Владе и штрајкача су прекинути, а новог састанка или договора нема иако сутра почиње исплата пензија.

– Молимо све наше грађане, комшије, пријатеље да нас схвате, да имају разумевања за ово што радимо. Наша борба је борба за нашу егзистенцију, није уперена против њих. Рачуни ће и даље каснити, шалтери неће радити. Сада је око 90 одсто пошатнских јединица у обустави рада. Пословодство поште нам прети да ћемо добити отказ, пазите, 12.500 људи ће по њиховој причи добити отказ у једном дану – рекао је Мандић.

Да подсетимо, запослени који имају најнижа примања од око 35.000 динара, поштари, возачи, шалтерски радници, курири…, добили су понуду за повећање зараде од 13.1 одсто, а не 20 како је речено медијима, тврди Мандић. Он додаје да је штрајкачима прихватљиво и повећање на 48 – 49.000 динара, да не мора да се догоди поравнање са републичким просеком од 54.000 динара.

– Kонкретно, за запослене са средњом стручном спремом, а таквих је највише, са 20 година радног стажа повећање би било до 4.500. Kо краће ради, добио би још мање. А то је нама већ узето пре пет година! Влада и управа нам нуде мрвице, повећали су цену услуге да би имали још више новца у каси, тако да је ово све за нас увредљиво. Шта је испоштовано из марта, шта? Искључили су нас из разговора, ако уопште постоји – резигнирано додаје Мандић.

Подсетимо, поштари су у марту прекинули штрајк након што им је потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић обећао да ће испунити две трећине њихових захтева. Рок за то је истекао 30. новембра, а ниједан захтев није испуњен, због чега су радници Поште поново ступили у штрајк.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредна банда и на лажним изборима без праве опозиције краде и купује гласове, прети, бије, уцењује

5 (5) Све већи број неправилности и инцидената бележи се на биралиштима широм Србије, а …

Kо сте ви да преносите саопштење синдиката?

5 (3) Директорка ваљевског Дома здравља др Бранка Антић припретила је порталу колубарске.рс тужбом због …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend