Прича о једном председнику наркоману

4.7
(27)

У једној од земаља на брдовитом Балкану том земљом већ скоро деценију влада човек који је постао прави правцати кокаински зависник и наркоман. Тешко да прође дан а да председник те земље не почне са линијама кокаина које поцепа раним јутром у свом кабинету. Преко дана те јутарње линије допуњује новим јер другачије не може да функционише. Постао је кокаински зависник и наркоман који само живи за нову белу линију и нови rush.

Наркоман председник тако народу којим влада тј. управља продаје пропагандне приче и небулозе док га неизменично пуцају кокаински занос, еуфорија, депресија и параноја. Оно што народ и јавност те земље не зна је да њихов председник већ више од три године редовно конзумира наркотике у великим количинама. Није више само наркофил и функционални наркоман што је био негде до краја 2015. године где је само повремено конзумирао кокаин и друге опијате. Конзумација кокаина код тог председника је тако велика да му се веома често деси да му од прекомерне количине кокаина који шмрче попуцају капилари у носу и нос прокрвари што он његовим најближим сарадницима објашњава високим крвним пристиском иако они сви веома добро знају да је он наркоман и кокаински зависник.

Кокаинска зависност је поприлично гадна ствар јер та зависност развија веома опасну и тешку психолошку зависност. Тај председник наркоман веома често и отворено говори рецимо о несаници која га мучи што је иначе једна од последица редовне употребе кокаина. Он веома често говори и о наводним кардиоваскуларним проблемима које има па чак тврди како је и хронични болесник што је тачно. Оно што он не саопшти народу којим управља је права истина и стање његовог здравља. Кардиоваскуларни проблеми које редовно има последица су управо прекомерне употребе кокаина који доводи до убрзаног рада срца, повећаног крвног притиска, срчане аритмије и који само појачава оне већ урођене кардиоваскуларне мањкавости. Дуготрајна употреба кокаина изазива како смо већ рекли кардиоваскуларне проблеме, срчану аритмију, респираторне проблеме и бол у грудима. Код кокаинског зависника долази и до поремаћаја очигледног понашања, појачава се импулс за причањем, долази до оштећења меморије и сећања, конфузног стања, брзог интелектуалног замарања и импотенције.

Дуготрајна употреба кокаина оштећује део мозга који је стручњацима познат као центар за задовољство. Док у моменту употребе кокаина он производи еуфорију, осећај велике концетрације и фокуса у моменту престанка дејства он изазива депресију, треморе, халуцинације и параноидна стања врло непријатног карактера. Дуготрајна употреба кокаина доводи и до недостатка допамина што опет доводи до појаве дуготрајне депресије. Једна од последица употребе кокаина је да код зависника ствара утисак о промени перцепције па је то уједно и објашњење за често сулуде идеје и планове који се могу чути из уста зависника.

Дуготрајна употреба кокаина код зависника ствара потребу да користи све веће количине кокаина како би опет доживео онај првобитни rush и осећај моћи и задовољства. Оно што је код нашег председника наркомана занимљивост је чињеница да су и двојица његових главних пропагандиста на телевизији и у штампаним медијима исто тако кокаински зависници. Зато је друштво у коме је председник наркоман и у коме главну реч поред њега имају његови пропагандисти који су исто тако накромани и коакински зависници осуђено је да живи у разним облицима наркоманске депресије, параноје и патологије која се путем медија преноси на читаво друштво и земљу. Отуда и стално потенцирање у медијима о некаквим атентатима и заверама јер у моментима тешке параноје коју производи кокаинска завиност зависник се заиста осећа угроженим.

Тако се депресивни и паранодини свет кокаинског зависника пројектује на читаву земљу и народ који већ годинама живи у земљи којом владају кокаински зависници и наркомани.

Код председника наркомана из наше приче већ се врло јасно види и паранодна шизофренија те је тако код њега веома лако видети симптоме тог психичког обољења које се одликује озбиљним поремећајем функције мозга што доводи до стварања искривљене слике реалности и немогућности разликовања правих од имагинарних догађаја, суманутих идеја, етц. Већ је веома јасно видљив и губитак емоциналне топлине. Главна одлика параноидне шизофреније су сумануте идеје и халицунације које доводе до маније гоњења тј. прогоњања.

Тако том земљом на брдовитом Балкану већ годинама влада кокаински зависник и накроман који је усред дуготрајне употребе кокаина оболео и од паранодине шизофреније. Да читава ствар буде гора главни медијски пропагатори председника наркомана су и сами кокаински зависници и наркомани који само помажу да се стање депресије, параноје и параноидне шизофреније путем медија констатно пројектује на читав народ и земљу тако да они нормални људи који су мета те болесне наркоманске пропаганде имају осећај да живе у лудници што није далеко од истине.

Тим нормалним људима једино преостаје да се надају да ће председник веома брзо прећи на бејс и тако убрзати сопствени психофизички слом који би довео и до слома система депресије, параноје и параноидне шизофреније која је овадала читавом земљом, етром и животима љиди. Или ће људи схватити да им земљом владају веома, веома болесни људи са озбиљном психичким поремаћајима који већ одавно не могу да функционишу без редовне и велике употребе наркотика па ће сходно тиме донети одлуку да будућност сопствене деце узму у своје руке и болеснике коначно пошаљу у болницу где њима и њиховим тешким здравственим стањем треба да се баве медицински професионалци.

Милинко Милинчић, Србијаданас.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мило Ђукановић ОДВАЉЕН од кокаина држи часове великосрпског национализма (видео)

5 (1) Након срамног иступа у Тивту, када је вјерне људе који учествују у молебанима …

Грчка: „Шкаљарци” убијени због 20 тона кокаина заплењеног у Филаделфији

0 (0) Један од вођа „шкаљарског клана” Игор Дедовић и његов блиски сарадник Стеван Стаматовић, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend