Проблеми дворских луда

Проблеми дворских луда

Састанак је отворила Врховна дворска луда.

Проблеми дворских луда

– Драге колеге, сазвао сам овај састанак због ванредне ситуације у којој смо се сви ми изненада нашли. Као што и сами знате, наш драги вољени краљ, бог му дао дуг живот, прогласио се за цара! Тако да је он у овом моменту и краљ и цар. Па ми морамо да се договоримо… како да се понашамо..

– Ако се од нас, дворских луда, очекује да од сад радимо дупли посао, то тако неће моћи! Ја предлажем да ступимо у генерални штрајк! – прекинула је излагање једна незадовољна дворска луда.

– Само полако! – смиривала је страсти Врховна дворска луда. – Нико од нас још ништа није тражио. Тако да нема потребе за некаквим радикалним мерама… Уосталом, последњи пут кад смо рекли краљу да ћемо ступити у штрајк… силно се исмејао… јер је мислио да је то неки наш штос.

– А како би било да ми … некога питамо… – предложила је једна дворска луда. – Да ли постоји некаква разлика у забављању, шлихтању, дивљењу и повлађивању између краља и цара… па да знамо… да прилагодимо наступе… А ако постоји разлика… да договоримо некакав знак… да знамо кад је краљ а кад је цар… да не помешамо…

– Колико ја знам – јавила се најстарија дворска луда – нема никакве разлике у нашим задужењима прека краљу и према цару. Ја сам на почетку каријере радио код једног цара… и колико се сећам све је у принципу исто… Забављање, шлихтање, дивљење и повлађивање… Наш стандардни посао…

– Па ако је то тако… – видно је лакнуло Врховном – онда ћемо лако! За почетак ћемо дуплирати забављање, шлихтање, дивљење и повлађивање… А после ћемо видети… у зависности од тога колико је наш вољени краљевски цар царски краљ задовољан…

– Да нам не буде превише посла – поново се јавила она незадовољна дворска луда. – Морамо да радимо у две смене! И за краљевског цара и за царског краља! Да то није мало… много?!

– Можда нам је најпаметније да ипак питамо нашег царског краља односно краљевског цара шта са нама планира па да се тако и понашамо… – закључио је Врховни.

После разговора Врховне дворске луде са Владаром, уследио је нови састанак.

– Све је у најбољем реду! – обавестио је своје колеге Врховна дворска луда. – Краљевски цар царски краљ од нас очекује потпуно исто као и кад је био само краљ. Дакле, довољно је само да, као и обично, формирамо Владу!

И свима је лакнуло.

Пише: Слободан Симић

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Један коментар

  1. Веће луде смо ми што ово трпимо. Не знам само докле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *