fbpx
Насловна / Став / Проблеми дворских луда

Проблеми дворских луда

Састанак је отворила Врховна дворска луда.

Проблеми дворских луда

– Драге колеге, сазвао сам овај састанак због ванредне ситуације у којој смо се сви ми изненада нашли. Као што и сами знате, наш драги вољени краљ, бог му дао дуг живот, прогласио се за цара! Тако да је он у овом моменту и краљ и цар. Па ми морамо да се договоримо… како да се понашамо..

– Ако се од нас, дворских луда, очекује да од сад радимо дупли посао, то тако неће моћи! Ја предлажем да ступимо у генерални штрајк! – прекинула је излагање једна незадовољна дворска луда.

– Само полако! – смиривала је страсти Врховна дворска луда. – Нико од нас још ништа није тражио. Тако да нема потребе за некаквим радикалним мерама… Уосталом, последњи пут кад смо рекли краљу да ћемо ступити у штрајк… силно се исмејао… јер је мислио да је то неки наш штос.

– А како би било да ми … некога питамо… – предложила је једна дворска луда. – Да ли постоји некаква разлика у забављању, шлихтању, дивљењу и повлађивању између краља и цара… па да знамо… да прилагодимо наступе… А ако постоји разлика… да договоримо некакав знак… да знамо кад је краљ а кад је цар… да не помешамо…

– Колико ја знам – јавила се најстарија дворска луда – нема никакве разлике у нашим задужењима прека краљу и према цару. Ја сам на почетку каријере радио код једног цара… и колико се сећам све је у принципу исто… Забављање, шлихтање, дивљење и повлађивање… Наш стандардни посао…

– Па ако је то тако… – видно је лакнуло Врховном – онда ћемо лако! За почетак ћемо дуплирати забављање, шлихтање, дивљење и повлађивање… А после ћемо видети… у зависности од тога колико је наш вољени краљевски цар царски краљ задовољан…

– Да нам не буде превише посла – поново се јавила она незадовољна дворска луда. – Морамо да радимо у две смене! И за краљевског цара и за царског краља! Да то није мало… много?!

– Можда нам је најпаметније да ипак питамо нашег царског краља односно краљевског цара шта са нама планира па да се тако и понашамо… – закључио је Врховни.

После разговора Врховне дворске луде са Владаром, уследио је нови састанак.

– Све је у најбољем реду! – обавестио је своје колеге Врховна дворска луда. – Краљевски цар царски краљ од нас очекује потпуно исто као и кад је био само краљ. Дакле, довољно је само да, као и обично, формирамо Владу!

И свима је лакнуло.

Пише: Слободан Симић

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

  1. Веће луде смо ми што ово трпимо. Не знам само докле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *