Проф. др Јанко Тодоров: Захтевамо одговорност за експлозије у Чачку!

Проф. др Јанко Тодоров: Захтевамо одговорност за експлозије у Чачку!

Поводом константних експлозија у чачанској фабрици наменске индустрије „Слобода“, јавности се обратио пуковник Војске Србије у пензији и један од оснивача покрета Ослобођење, проф. др Јанко Тодоров.

Он је рекао да је очигледно дошло до велике материјалне штете, да су угрожени животи и имовина грађана, као и да је изазван страх код становника Чачка и околине, као и да због тога покрет Ослобођење инсистира на утврђивању одговорности за експлозије.

„За сада знамо да је дошло до екплозије у магацину робе која је спремна за продају или извоз, те постоји могућност да се ради о неадекватном складиштењу или о истеку рока употребе“, истиче Тодоров.

Он је објаснио да све фабрике имају процедуре о складиштењу такве робе, те да се зато мора испитати да ли су оне поштоване.

„У овој фабрици данас ради тек 40% од некадашњег броја запослених. Према информацијама са терена радници су исцрпљени и раде у три смене“, каже оснивач покрета Ослобођење. Тодоров додаје да „штагод био узрок експлозија: диверзија, људски фактор или нестручност руководећег кадра“, мора се јасно утврдити ко је одговоран и шта ће бити учињено тим поводом.

„Позивамо Владу Републике Србије, Министарство одбране, али и Надзорни одбор фабрике на челу са пуковником Предрагом Краљевићем, шефом кабинета начелника Генералштаба, да се огласи и узнемиреној јавности, а пре свега грађанима Чачка, објасни шта се тачно десило и шта ће се предузети да се то више никада не понови. Захтевамо потпуну и транспарентну истрагу“, закључује Тодоров.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Шведска без икаквих рестрикција: Нема мртвих од корона вируса у недељу дана

Шведска без икаквих рестрикција: Нема мртвих од корона вируса у недељу дана

После годину дана испоставило се да је шведски приступ био исправан Упркос свим критикама, Шведска …

Војска са цистернама коначно стигла на Суву планину и спасила жедну стоку

Војска са цистернама коначно стигла на Суву планину и спасила жедну стоку

После четири дана патње више од 800 крава и 200 коња поново ће имати воду. …

Један коментар

  1. EKSPLOZIJA, E PA ŠTA?

    U kratkom vremenskom razdoblju kod nas se dešavaju samo eksplozije od onih političkih, materijalnih i ideoloških. U namenskoj industriji “Sloboda” u Čačku za kratko vreme desiše se tri eksplozije u skladištu, na sreću bez žrtava, pre toga eksplozija u fabrici “Milan Blagojević” u Lučanima, gde je bilo i žrtava, eksplozila u “Prvom partizanu” u Užicu. Po svemu sudeći niko nije kriv, sabotaža nije dokazana, to isto i drugima se dešava. Eksplozija kriminala u poljoprivrednom dobru “Jovanjica” mnoge je zahvatila, ali nemaju posledice, jedino je dobro što se družili sa marihuanom, u “Krušiku” u Valjevu gde je kriminalizovana prodaja gotovih proizvoda uz oberučke podrške oca jednog ministra. Kupovina stana jednog ministra od poklonjenim parama ženine tetke iz Kanade. Koferče s parama jednog političara završi tamo gde je trebalo i sve se na brzinu svetlosti zaboravi. Ispade da su sve te manipulacije i akcije legalne i ne sukobljavaju se sa zakonom ili neko im gleda kroz prste po mraku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *