fbpx

ПРОПАЛИ ПРЕГОВОРИ МАЛИНАРА И МИНИСТАРСТВА: Ноћ провели на улици, саобраћај блокиран (видео)

0
(0)

ПРИЈЕПОЉЕ – Саобраћај ка Црној Гори и даље је у прекиду код Владичанског двора у Пријепољу због блокаде малинара. У ноћи између суботе и недеље вођени су преговори између представника Министарства пољопривреде и пољопривредних произвођача, међутим договора није било.

Државни секретари у министарству пољопривреде Сенад Махмутовић и Богдан Игић, разговарали су са преставницима Удружења пољопривредних производјача „Лимска долина“ из Пријепоља и Прибоја и Удружења пољопривредних производјача из Ужица који више од 24 часа држе под блокадом саобраћајницу у Пријепољу са захтевом да овогодишња откупна цена рода буде минимум 180 динара. Након завршеног састанка, у три часа након поноћи, новинарима је речено да договор није постигнут јер су обе стране имале различито мишљење.

-Пољопривредни произвођачи не траже од државе новац, они само траже да се регулише тржиште и да држава стане на пут онима који препакују нашу робу из увоза и продају је као српску. Држава једном мора стати на крај монополистима и хладњачарима који би преко ноћи хтели да зараде милионе са грбаче произвођача – казала је председница Удружења пољопривредних производјача из Ужица Слађана Станковић.

Питање тржишне цене малине превазилази надлежност министарства пољопривреде због тога произвођачима држава не може гарантовати откупну цену од 180 динара, казао је после пропалих преговора државни секретар Сенад Махмутовић.

Пољопривредни произвођачи очекују од председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића да реше њихов проблем. Док се то не деси најављују да ће пут држати у блокади.

А. Ровчанин, Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Италијани почели да префарбавају звездице ЕУ на таблицама својих аутомобила

4.3 (13) Италијанима је у вези ЕУ све потпуно јасно. Србија данас Да ли је …

У Србији више нема поделе, сви су против Вучића: Kојим год путем крене, завршиће сломљен

4.7 (205) Kорона вирус заразио је и савладао диктаторски систем Александра Вучића. На прву вест …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *