????????????????????????????????????

Прослављеном Ватерполо клубу „Партизан“ прети гашење!

0
(0)

ШОК, неверица, забринутост за будућност. У Ватерполо клубу Партизан су пре неки дан били запрепашћени када им је на састанку код председника општине Вождовац Александра Савића саопштено да могу да буду само закупци на базену Бањица, којим сада управља УСЦ „Вождовац“! А црно-бели су још 1992. од ИО Општине Савски венац добили пливалиште на трајно управљање и коришћење.

– Партизан неће потписати тај бланко уговор, јер себе сматра власником – истиче генерални директор Партизана Татијана Ракас. – Наиме, Виши привредни суд у Београду је још 1994. донео решење да се СРЦ „Бањица“ са свом имовином избрише из регистра и да се то пренесе на наш клуб, тако да смо ми преузели имовину, права и обавезе СРЦ Бањица, који се припојио нама по тадашњим законима. Три године касније је Окружни привредни суд то потврдио посебним решењем, чиме је клуб постао власник објекта.

Црно-бели подсећају да од када управљају базеном нису имали никакве примедбе, спорове, никада нису тужили, били тужени, нити умешани у спор. До сада нико није оспоравао њихова права. Зато их је запрепастило решење градоначелника Београда Синише Малог по којем ће УСЦ „Вождовац“ 20 година да управља базеном. А од 1. априла сви закупци на базену треба да пређу код УСЦ Вождовац.

– На овај начин губимо закупце, приходе, угрожена нам је егзистенција – подвлачи Ракасова.

Бањица, која је од када је изграђена Партизанов дом, је била реконструисана 2006. због ЕП и три године касније због Универзијаде.

ПИСАЛИ И ГРАДОНАЧЕЛНИКУ

РАКАСОВА се писмом обратила Министарству омладине и спорта, Ватерполо савезу Србије, Спортском друштву Партизан, градоначелнику Синиши Малом…
– Мој једини циљ и интерес је да се очува ВК Партизан, који је опште добро. Обавестила сам и Скупштину клуба, затражили хитну седницу, јер кључне одлуке може да донесе само наш највиши орган.
– Према нашим сазнањима, када је рађена реконструкција општина Вождовац је издала документе да би то могло да се уради. Никад нисмо добили одговор шта је тачно уписано и на основу чега. Потом је Општина Савски венац тужила Вождовац за незаконити упис у катастар. На Вишем суду Савски венац је добио спор, али је крајем 2016. Апелациони суд пресудио у корист Вождовца. Међутим, нигде се у тим одлукама не помиње Партизан и то што смо ми преузели имовину, права и обавезе СРЦ „Бањица“, који се припојио нама по тадашњим законима. Нигде се то не оспорава, нити нам се то укида – објашњава Ракасова.

Црно-бели су спремни да поштују сваку одлуку Суда, вољни су да сарађују и са Општином Вождовац. Признају и да нису укњижени, али да то не значи да нису власници.

Прочитајте још Шоштар поносан, али и забринут за будућност Партизана: Борба за живот

– Ми добијамо решења за порез, опомене да испунимо обавезу, коју не можемо да испунимо јер смо веома сиромашан клуб. Све што зарадимо иде на грејање и основно функционисање. Имамо 250 до 350 деце и није безначајно где ће та деца да тренирају.

РИЗНИЦА ТРОФЕЈА
ПАРТИЗАН је национално благо. Црно-бели су освојили: седам титула првака Европе, један Куп купова, један ЛЕН куп, два Суперкупа Европе, један Медитерански куп, две Евроинтер лиге, 28 титула првака државе, 26 националних Купова, шест пута зимски првак Југославије (претеча Купа Југославије).

Партизанова школа ватерпола сматра се најбољом на свету, јер је изнедрила безброј великана. Само у тиму који је у Рију освојио олимпијско злато, било је 12 играча који су поникли или играли на Бањици. А и селектор Дејан Савић је дете Партизана.

С. КРСТОВИЋ, Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: Буџетски дефицит у поређењу са 2018. повећан чак 183 пута

5 (7) * „Србија следеће године требало да „исплати 111 милијарди динара само на име …

Све мање лекара опште праксе у Новом Саду, један доктор покрива 40 одсто више грађана него што је прописано

0 (0) Број запослених у здравственим установама у Новом Саду у 2019. години порастао је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend