fbpx

Протест на Дорћолу: Жену са болесним сином исељавају из стана

0
(0)

Породица Каватми – мајка Бранка и њено двоје деце, ћерка Јована и син Бранко који је оболео од церебралне парализе, уз помоћ комшија са Дорћола и добронамерних грађана води битку да очува свој стан у овом делу Београда.

Јутрос рано, пре 7.00 часова, у улици Дунавски кеј 20, појавили су се судски извршитељи како би принудно иселили породицу Кхаwатни из њиховог стана.

Према речима породичног адвоката налог за исељење стигао је на његову адресу, а не на адресу његове правне штићенице, што је – како каже – у оваквим случајевима део правне процедуре. Уз то, исељење је најављено за 10.00 часова, али су се извршиоци појавили три часа раније, вероватно како би изненадили несрећну породицу и избегли евентуално окупљање грађана.

Бранка Каватни је стан купила са дугом од 6.470 евра због чега је ова непокретност стављена на лицитацију. Она је надлежнима понудила да исплати дуг у целости, али – наводи њен правни заступник – сви су се на то оглушили и стан је отишао на добош.

Стан је на лицитацији продат за 26.000 евра иако је његова реална вредност око 70.000 евра.

Бранка уз помоћ окупљених грађана покушава да се одбрани, како би њена деца – ћерка и слепи син у колицима, имали кров над главом.

Вестионлине

Фото: Н. Грујић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

3 Коментара

  1. Судски извршитељи исељавају ову породицу са болесним дететом, али нису успели да нађу Чеду Јовановића да му наплате дуг, који је неспоран правно….

  2. Opet žena? Da, kome to treba? Tamani to dok su još male!!!

  3. Kad će biti iseljen Mali iz svojih pokradenih nekretnina (29 poznatih), Nikolić i Vučić iz svojih stanova i kuća (nepoznat broj) i ostala SNS kriminalci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *