Скандал: Полицијски терор у Београду

0
(0)
Београд — Београдска полиција брутално се обрачунала с грађанима који су негодовали због исељавања породице ватрогасца Матића у Вишњићевој улици на Дорћолу.

Камере телевизије Б92 забележиле су тренутак када је жена која је са ћерком дошла да подржи четворочлану породицу, која је исељена иако има уредне папире да је купила стан који потражује и једна адвокатица, приговорила присутним полицајцима како их није срамота да прете деци која су дошла да подрже другаре из разреда.

Полицајац је, након приговарања ту жену зграбио, ухватио је за рамена и, наочиглед њене ћерке и окупљених грађана, угурао ју је у полицијску марицу. 

Полицајац је затим извиждан. 

Осим те жене, на такође бруталан начин приведено је још десетак особа, углавном родитеља окупљене деце, а информацију о томе шта се дешава с приведенима Б92 није могао да добије.

Када смо полицајцу поставили питање шта се дешава добили смо одговор – Хоћеш ли и ти да завршиш тамо?

Полиција је, иначе, дошла да асистира адвокатици Милици Ђурковић да уђе у посед стана у Вишњићевој улици који је добила судском пресудом. Ђурковићева тврди да поседује све доказе о томе да је стан њен.

Породица ватрогасца Матића тврди да такође има све уредне папире за стан који је купила пре 13 година, као и да никада нису били позвани ни на једно суђење нити рочиште о спорном стану који је после процеса додељен поменутој адвокатици. 

Подршку Матићима, осим комшија, дошли су да дају и ђаци из оближње школе у коју иду њихове ћерке. Они су заградили улаз у зграду и нису дозвољавали да полиција изнесе ствари из спорног стана.

„Осуђујемо избацивање и понашање колеге према грађанима“

Синдикат српске полиције затражио је од председника владе и министра полиције Ивице Дачића да помогне породици ватрогасца Зорана Матића, а такође траже и од министра правде Николе Селаковића да се укључи у случај како би се извршила ревизија предмета и исправили пропусти у вођењу спора. 

Полицијски синдикат Србије, такође, најоштрије осуђује избацивање нашег члана ватрогасца Зорана Матића и његове породице из њиховог стана на београдском Дорћолу. 

„Срамно је да се у овој држави из стана избацују поштени људи као што је Матић, који је за две деценије рада као ватрогасац спасио многе животе, док неким моћницима који су покрали државу представници власти не смеју да прођу ни кроз улицу. Још више осуђујемо поступак нашег колеге полицајца, који се на врло лош начин понео према окупљеним грађанима који су само у миру желели да спрече неправду. Највећи број полицајаца у Србији је поштен и поштује грађане наше државе, али на жалост постоје и изузеци који се понашају тако бахато да срамоте униформу коју носе. У наше име извињавамо се грађанима који су се нашли повређенима овим поступком,“ каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

 
Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Издајника огрезлог у тешке облике криминала и треба прислушкивати! Даће Бог и да га хапсе због издаје, криминала и корупције!

4.2 (10) ПОКРЕНУТА је опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу …

Град Београд запошљава додатних 150 комуналних пандура да јуре бабе по пијаци

5 (1) Начелник комуналне полиције Иван Дивац изјавио је данас да је објављен конкурс за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend