Протест радника у Нишу: Неисплаћене плате још чека 82.000 запослених

0
(0)

Ниш- Радници пропалих друштвених фирми који потражују заостале плате и данас су се окупили испред Градске куће у Нишу тражећи свој новац али и састанке с премијерком и недлежним министрима Владе Србије.

Најавили су и да ће од Владе Србије тражити да се заостале плате исплате свим радницима у Србији, а тврде да до зарађених плата није још стигло око 82.000 садашњих или бивших запослених.

Председник Организационог одбора радника кои протествују сваког петка Радосав Спајић је казао је да потраживања радника премашују 350 милијарди динара.

„Исплатом тих пара не би се угрозила економска стабилност земље јер би се тај новац вратио држави кроз плаћање разноразних рачуна за струју, воду комуналије“, истакао је Спајић.

Он је нагласио да радници у просеку потражују око милион динара.

„Када би нам држава исплатила тај новац наша деца би могла да покрену сопствени бизнис, не би одлазила у иностранство, већ би зарађивала у својој земљи“, нагласио је Спајић.

Према његовим речима бивши радници пропалих друштвних фирми траже од државе да им исплати целокупан износ из судских пресуда, а не само главницу, као што се то у последње време заговара.

Представник радника Радиша Спасић је рекао да је све што је држава до сада радила било чисто „замајавање“ људи.

„Формиране су од 2014. разноразне радне групе а ни једна од њих није ништа урадила. Не зна се тачај број радника и тачна вредност њихових потраживања“, нагласио је Спасић.

Спасић је рекао да је пет до десет хиљада радника у Србији већ преминуло не дочекавши заостале зараде.

Испред Градске куће данас су се окупили и радници пропалих друштвених фирми који инсистирају на састанку са премијерком Србије и надлежним министрима како би проблем заосталих плата био решен.

Бета

фото: Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић поново серенда о томе како су плате и пензије „сигурне“

3 (2) ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да су приходи за јул у …

За раднике „Фијата” неће бити посла целог лета

5 (1) Преполовљена тражња на тржиштима Италије и Шпаније, на којима се највише продаје модел …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *