Протест здравствених радника у Новом Саду

Протест здравствених радника у Новом Саду

НOВИ СAД – Синдикат запослених у здравству и социjалноj заштити Воjводине одржао jе данас, на Позоришном тргу у Новом Саду, протест због лошег материjалног и радно-правног положаjа здравствених радника.

Председница тог синдиката Дуња Циврић рекла jе новинарима да синдикат “не може и неће да затвара очи” пред великим проблемима у коjима се налазе његови чланови и колеге. Oна jе рекла да jе лекаре погодила одлука о смањењу плата за оне коjи примаjу више од 60.000 динара jер то су специjалисти, а jош више повећање ПДВ коjе ће значаjно, како jе казала, да угрожи здравствене раднике са наjнижим примањима.
“Желимо да пошаљемо поруку онима коjи желе да нас чуjу да се ситуациjа у здравству мора променити”, казала jе Циврић.

Oна jе подсетила да jе први протест Синдиката запослених у здравству и социjалноj заштити одржан 28. новембра у Београду, када су Mинистарству здравља предати њихови захтеви, у коjима се између осталог тражи укидање солидарног пореза, измена уредбе о корективном коефициjенту, решавање радно-правног положаjа запослених и други.

Циврић jе наjавила да ће сличних протеса широм Србиjи бити и убудуће.
“Са нама су данас представници свих округа у Србиjи и смишљено нисмо желели да нас буде више jер нећемо на самом почетку да трошимо енергиjу”, рекла jе Циврић.

Oкупљенима радницима испред Српског народног позоришта у Новом Саду обратио се и председник Синдиката здравствених задника Србиjе Зоран Савић коjи jе наjавио да ће се синдикат увек борити за права своjих чланова и да се неће мирити са одлукама коjе иду њима на штету.

Здравствени радници су затражили и измене уредбе о коефициjентима за обрачун и исплату плате у државним органима, преговоре за закључивање посебног колективног уговора, као и да буду исплаћене новогодишње награде за запослене.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ОСЛОБОЂЕЊЕ одговара Зорани Михајловић и позива на вечерашњи протест у Шапцу!

ОСЛОБОЂЕЊЕ одговара Зорани Михајловић и позива на вечерашњи протест у Шапцу!

Покрет Ослобођење реаговао је на изјаве министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић, дате након седнице …

Адвокати широм Србије ступили су данас у једнодневну обуставу рада (видео)

Адвокати широм Србије ступили су данас у једнодневну обуставу рада (видео)

Адвокати широм Србије ступили су данас у једнодневну обуставу рада, у складу са одлуком Управног …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *