СЈАЈ И БЕДА … опс (да и нас не тужи)

СЈАЈ И БЕДА … опс (да и нас не тужи)

0
(0)

КОЛИКО СЛУЖБЕНИХ АУТОМОБИЛА ИМА ФИЛИЈАЛА У НОВОМ САДУ, АКО СЕ 22 ЉУДИ СВАКОДНЕВНО ПРЕВОЗЕ?

Ако се госпођица Табаковић већ школовала за зубара, зашто не ради у струци?

Поред 2.000 незапослених младих лекара у Србији, њена ћерка се одмах запослила на тако добто место и одмах на усавршавање (овде мислим на многе незапослене који имају просек преко 9). Па, мало је рећи, СРАМОТА!

РФЗО не покрива трошкове превоза болесника у друге центре ако је раздаљина мања од 50 километара. Да ли је ово довољно. Или да питамо како пацијенти са 15-16 хиљада плате, колика је у унутрашњости, могу да се лече. А само за информацију господину Бабићу, из унутрашњости на едукацију углавном иду санитетима који превозе непокретне пацијенте. Волела бих да се господин Бабић и гувернерка провозају тим санитетом, седећи на помоћном седишту.

Др Милена Табаковић из Новог Сада, ћерка Јоргованке Табаковић, гувернера Народне банке Србије, једна је од 22 запослена у Републичком фонду за здравствено осигурање које је РФЗО упутио на стручно усавршавање у Београд и има једнака права као и сви остали у коришћењу превоза за предавања на мастер студијама. Ово су јуче објаснили челници РФЗО-а после објављивања вести у медијима да је гувернеркина ћерка користила службено возило за одлазак на едукацију у Београд.

Проф. др Момчило Бабић, директор РФЗО-а, рекао је јуче у Клиничком центру Србије да се одлучио да они који иду на едукацију користе службено возило, јер је јевтиније.

„Моју ћерку нападају као ћерку гувернера. А ја је браним као мајка.  Моја ћерка Милена је доктор стоматологије и ради у РФЗО. Прошла је све степенике и сада ради као помоћник директора Филијале за Јужнобачки округ. За то ју је квалификовало њено образовање, рад и залагање.Надала сам се и веровала да то што је моја ћерка неће бити њен минус. Моја деца нису у неким богатим земљама на скупим универзитетима, школовали су се на нашим државним факултетима са циљем да стекну знање, нађу посао, зараде своје плате и постану своји људи”, наводи се у писму Јоргованке Табаковић.

 Против свих који су пренели ову вест Табаковићева је најавила да ће поднети тужбе, а замолила је и Савет за медије да реагује „како би удар који су преживели, додуше касно али ипак био заустављен”

У вези са овим случајем јуче су реаговали и Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) који тврде да је вест да је ћерка Јоргованке Табаковић користила службени аутомобил скинута са свих портала који су је пренели и изразили забринутост због тога што сматрају да је у питању политички притисак

petar petrović | 11/12/2013 13:11

Zanimljivo!? Pored 2.000 nezaposlenih mladih lekara u Srbiji, njena ćerka se odmah zaposlila na tako dobto mesto i odmah na usavrđavanje (ovde mislim na mnoge nezaposlene koji imaju prosek preko 9). Pa, malo je reći, SRAMOTA!

gordijanus t | 11/12/2013 13:29

Zar ste uopste imali iluziju da su ovi bolji nego prosli? Da su pravicni, nepodmitljivi, da su dosli da se bore da narodu bude bolje? Idi begaj, u se, na se I poda se!

Nikola Mišković | 11/12/2013 13:37

Zašto gospođa guverner ima tako kratak fitilj? Naravno da su građani osetljivi na nepotizam. Mogla je da pretpostavi da će takva privilegija odmah upasti u oči. I ona se odmah brani da sada svi napadaju guvernera NBS a ne privilegiju koju nezasluženo koristi njena ćerka. Da toliko drži do morala i čestitosti mogla je da je poveze svojim službenim kolima koja svakodnevno dolaze po nju u Novi Sad.

da li je moguce ili narod laze | 11/12/2013 14:18

strasno sta se radi a sve u stilu mi smo pravicni itd…ako jos po gospodju tabakovic kola dolaze svaki dan da je voze iz ns u beogra, onda je to dno dna…zar od plate od pola miliona dinara ne moze da plati stan u bg? zar jos i sofer i auto idu uz pola miliona? treba nam bankrot, pa cist beo papir i sve iz pocetka!

KOMUNISTA Uvek | 11/12/2013 14:31

Postujem stavove i odbranu svoga deteta guvernerke kao majke. Ali? Da li bi njena cerka bila na tom mestu da nije ona na mestu guvernerke? Ne sumnjam da je trudom devojka stekla znanje i diplomu. Ali? Koliko je dugo cekala na posao posle diplomiranja i izmedju koliko je kandidata bas ona izabrana da bude zaposlena tu gde jeste, a izmedju koliko jos mladih zaposlenih je opet izabrana bas ona za usavrsavanje i po kojim kriterijumima? Ne moze se oteti utisku da se ipak radi o nepotizmu funkcionera u vlasti na visokom polozaju. Na zalost nije usamljen slucaj, ima i drugih o kojima se ne pise, al se zna.

Miki – | 11/12/2013 15:05

Napad i pretnja tužbom je vrsta odbrane u nedostatku argumenata. Takođe je nejasno objašnjenje direktora odgocarajuće službe i to javne službe. Ako je to jeftinije za državnu ustanovu, da li treba i ostale ustanove da primene isti ”recept”, pa da svoje službenike prevože na seminare,stručne studije i usavršavanja. Da li treba domovi zravlja da voze kolima ustanove lekare koji idu na specijalizaciju. Naučne ustanove u BG nisu primale redovno plate, niti prevoz u gradskom saobraćaju, profesori beogradskih srednjih i osnovnih škola su o svom trošku plaćali predavanja radi produžetka licence za rad,a ”ene de”, ovaj direktor prevozi svoje osoblje iz Novog Sada u Beograd. Kada treba uplatiti lečenje dece u inostranstvu, onda nema para za njih,nema para za osnovne lekove i potreban materijal za hirurgiju u bolnicama,A ZA OVO IMA!

Куд плови овај брод лудака | 11/12/2013 15:57

Већина Срба би била срећнија да је ћерка самохране мајке, често отсутне, рецимо наркоман, него образована особа и стручњак било каквог профила. То смо ми.
Мислим да би било боље да реагујемо на конкретну неправду истовремено. Рецимо на привилегију за оцену, за незаслужен пријем у радни однос и …
Системски је проблем што млади свршени медицинари који не умеју да дају инјекцију (такве познајем) уписују и похађају докторске студије. Шта њих препоручује за упис? Какви критерији? О чему се то ради? Каква ли је то потреба за менаџера у здравству, чему се учи млада Табаковићка?

Титов Пионир | 11/12/2013 16:10

Све је ово отишло у Хондурас. Можете ми веровати, а не морате, али да сам у ситуацији у којој је госпођа Јоргованка, са толиком платом коју има, било би ме срамота да запослим ћерку на такво, измишљено место, ван струке, али са добром перспективом. За све су, као и увек, криви новинари.

Vitomir Andjelković | 11/12/2013 16:30

Moj sin je na stučnom usavršavanju i niko iz državnih struktura i ostalih struktura mu ne plaća prevoz niti daje kakvu drugu povlasticu. U tzv. Nacionalnu službu za zpošljavanje mora da se svaki put u dan javi da dobije pečat. I ništa više. Voleo bih kada bi se javno objavilo ko to sve iz ovog bednog društva ima takve pogodnosti i ko im protivzakonito plaća našim novcem ta zadovoljstva. Jednostavno, ko su sve to povlašćeni a te povlastice plaćaju gradjani.

pop jovanovic | 11/12/2013 16:41

Nije kriva Jorgovanka mi smo krivi sto to dozvoljavamo i sto nemamo hrabrosti i dostojanstva da to konacno zaustavimo. Svi mi to isti radimo sto i Jorgovanka to je postao sistem prezivljavanja i dolaska i odlaska sa posla.

Tošo Lala | 11/12/2013 19:01

Срамна је некоректна реакција увређене мајке, која би од срамоте требало ушима да се покрије а не да прети тужбом. Да се то некоме другоме десило пре две године, када је ова иста мајка била у опозицији, она би их у Скупштини растурила. Тужно је и образложење из Завода за здравствено осигурање, које подстиче тврдњу да се народни новац исувише ненаменски троши. Збогом етико.

m m | 11/12/2013 20:22

“Моја деца нису у неким богатим земљама на скупим универзитетима, школовали су се на нашим државним факултетима са циљем да стекну знање, нађу посао, зараде своје плате и постану своји људи”, наводи се у писму Јоргованке Табаковић.”
Па и наша деца хоће то исто.

Gorica Cvetković | 11/12/2013 20:34

Da li stvarno misle da neznamo ništa ili da svi gledaju samo “Farmu”. RFZO ne pokriva troškove prevoza bolesnika u druge centre ako je razdaljina manja od 50 kilometara. Da li je ovo dovoljno. Ili da pitamo kako pacijenti sa 15-16 hiljada plate, kolika je u unutrašnjosti, mogu da se leče. A samo za informaciju gospodinu Babiću, iz unutrašnjosti na edukaciju uglavnom idu sanitetima koji prevoze nepokretne pacijente. Volela bih da se gospodin Babić i guvernerka provozaju tim sanitetom, sedeći na pomoćnom sedištu, bez grejanja i amortizera , jedno stotinak kilometara, pa tek onda daju izjave za javnost. Najviše me nervira to što svaka vlast, ai ova naročito, smatraju da je narod glup i da baš ništa ne zna.

Lilly Anna | 12/12/2013 00:06

Ako se gospodjica Tabakovic vec skolovala za zubara, zasto ne radi u struci?
Zasto se ne usavrsava u svojoj struci nego za administrativni posao za koji joj nije bilo potrebno da bude zubarka?
A mozda joj nista nije ni bilo potrebno osim pedigrea?
Jadna gospodja mama, kako se odmah nasla uvredjena, sto joj se dete proziva?
A jel naucila ona sta znaci moral I etika I da li mozda misli da je njeno dete privilegovano vec samim tim sto mu je omogucena specijalizacija, jer to je njoj u dzep, a ne da jos ocekuje da joj RFZO obezbedi prevoz ili smestaj!
Kako su samo galantni u trosenju para osiguranika, za koje, pak, nikada nema, jer su fondovi prazni!
Jadni Tabakovici, al’ su naivni?
Pa I ja nekada radih u toj drzavi I skolovah se I usavrsavah, sve o svom trosku. Nisam ni ocekivala da me neko jos plati I dotira za moje licno usavrsavanje?
A ako I gospodja mama o trosku sirotog poreznika koristi licnog sofera na relaciji kuca posao

мазнуто са http://www.politika.rs

Преврат

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Данило Вучић у пријатељском загрљају са криминалцем којег је полиција јуче ухапсила

Данило Вучић у пријатељском загрљају са криминалцем којег је полиција јуче ухапсила

5 (6) Данило Вучић, син председника Србије је често виђан у друштву опасних момака са …

Како ће Синиша Мали сам себи да контролише порекло имовине?!

Како ће Синиша Мали сам себи да контролише порекло имовине?!

3 (2) „Министар Синиша Мали биће прва особа која ће се наћи на удару новог …

14 Коментара

 1. Naivna slikarka:))) Mi smo ružičaste ovce pa nam ništa nije jasno.

 2. Може да нам прети кад смо били будале па је изабрали на ту функцију.

 3. Nije li te ,,SRAMOTA“ ali i to sto kazes ,nije svako guverner Narodne banke Srbije…..toliko o postenju..:'(

 4. Detaljne informacije o tome kolika je plata guvernerke Jorgovanke Tabaković (679.174,22), viceguvernerke Ane Gligorijević (538.829,60), viceguvernera mr Veselina Pješčića (510.132,56), viceguvernerke dr Diane Dragutinović (556.715,68), direktora uprave Đorđa Jevtića (525.240,60), generalnog sekretara Miladina Pantelića (295.606,58) kao i pet članova Saveta nalaze se na zvaničnom sajtu Narodne banke Srbije u okviru “Informatora o radu Narodne banke Srbije” (str. 57), piše Telegraf.rs.

  Članovi Saveta su nešto “slabije” prošli sa ukupno oko 846.000 dinara.

  “To su zvanični podaci koje smo dužni da stavimo na uvid javnosti”, objasnili su nadležni iz Narodne banke Srbije, dodajući da narod te podatke treba da zna, pomenuti podaci se ažuriraju na mesečnom nivou, te da su objavljene visine zarada zaposlenih upravo onolike kolike piše da jesu i da su po zakonu.

 5. то прстићем дебелим,то му дође претња?

 6. лепа нежна мајка, жена…шмрк

 7. To je pametno djete!sa 22god.zamjenik direktora!mašala!pametna na mamu!dobro je mama naučila,idi ćerko na budžet!ma gonite se svi u pičku materinu!!!

 8. “ Lidija Bjelovuk se pominje kao jedna od kandidatkinja za novu direktorku novosadske filijale RFZO, dok Tabakovićeva obavlja funkciju pomoćnice direktora.

  Nedavno je u Fondu promenjena sistematizacija prema kojoj je za obavljanje tog posla dovoljno dve godine staža, umesto dosadašnjih pet. Milena Tabaković je po zanimanju stomatolog, a u struci je provela svega godinu i po dana.

  Odgovor od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje na pitanje zbog čega su ovim dvema zaposlenim obezbeđeni posebni uslovi, nismo uspeli da dobijemo. “ http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.021.rs%2FNovi-Sad%2FVesti%2FProtekcije-za-cerku-Jorgovanke-Tabakovic-u-RFZO.html

 9. Проф. др Момчило Бабић, директор РФЗО-а, рекао је јуче у Клиничком центру Србије да се одлучио да они који иду на едукацију користе службено возило, јер је јевтиније. pored ove bedne platice koja joj majka prima 679.174,22 dinara naravnoi da je jeftinije na grbacu gradjana imajte razumevanja jadne one jedva krpe kraj sa krajem

 10. Sve Jorgovanke i do jorgovanki i njima sicnih tamo i ovde kod nas u RS treba objesiti za noge da vise naglavacke dok jadan narod prezivljava,ali narod je glup,sisaju ga di gole koze a on samo suti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend