Проверите да ли сте уписани у бирачки списак!

Проверите да ли сте уписани у бирачки списак!

0
(0)

Министарство државне управе и локалне самоуправе позвало је све грађане који су пријављени на територији Београда, Аранђеловца и Бора да на време провере да ли су уписани у Јединствени бирачки списак и да ли су им уписани тачни лични подаци, како би могли да остваре право гласа на расписаним локалним изборима за одборнике скупштине града и општина 4. марта.

Право на увид у бирачки списак има сваки грађанин у циљу провере личних података уписаних у бирачки списак и може се извршити непосредно у општинској, односно градској управи у којој грађанин има пребивалиште, као и електронским путем на званичној интернет страници Министарства.

Јединствени бирачки списак (ЈБС) је јавна исправа у којој се води јединствена евиденција држављана Републике Србије који имају бирачко право, наводи се у саопштењу.

Министарство државне управе и локалне самоуправе води ЈБС, док ажурирање бирачког списка за подручје јединице локалне самоуправе врши општинска, односно градска управа.

Упис у бирачки списак је услов за остваривање бирачког права, а бирач може бити само једном уписан у бирачки списак. У бирачки списак уписују се пунолетни и пословно способни држављани Србије односно лица која имају бирачко право и то према месту пребивалишта.

Поступак уписа, промена (измена, допуна или исправка) и брисања из бирачког списка спроводи се по службеној дужности или на захтев грађана. Грађанин захтев за промену у бирачком списку подноси општинској односно градској управи по месту његовог пребивалишта.

Агенције

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Докторка хемије: Због количине отрова у ваздуху, у Београду ризик од добијања канцера

Докторка хемије: Због количине отрова у ваздуху, у Београду ризик од добијања канцера

5 (8) Истраживања атмосферских честица у урбаној зони Београда показала су да у ваздуху доминирају …

Нови немачки канцелар највероватније долази из редова Зелених, Вучић пада у немилост

Нови немачки канцелар највероватније долази из редова Зелених, Вучић пада у немилост

5 (1) Како је досадашња пракса показала, коме год од страних државника Александар Вучић пружи …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend