Прве пресуде због отровног илегалног отпада - и затвор и по џепу

Прве пресуде због отровног илегалног отпада – и затвор и по џепу

Окружни суд у Обреновцу донео је прве пресуде за илегално складиштење отпада у Вукићевици, рекао је министар заштите животне средине Горан Триван.

Како наводи, две особе су осуђене на четири године затвора и 600.000 динара казне, односно годину и по дана затвора и 150.000 динара.

Он је нагласио да прве пресуде за непрописно одлагање опасног отпада показују да је у Србији почело озбиљно да се одговара за “злочин према животној средини”.

“Првом првостепеном пресудом, две особе осумњичене за непрописно одлагање опасног отпада у близини Обреновца осуђене су на четири године затвора и 600.000 динара казне, односно годину и по дана затвора и 150.000 динара”, рекао је Триван за РТС.

Додаје да се оваквом одлуком показало да читава акција која је покренута није била узалудна и да се за злочин према животној средини мора одговарати.

“Дакле у Србије је почело озбиљно да се одговара за злочин према животној средини и тако ћемо и наставити”, навео је министар заштите животне средине.

Бурад са 25 тона разног опасног отпада пронађена су у децембру 2017. и фебруару 2018. у атару села Вукићевица код Обреновца.

Вестионлине, Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Лидер "Поносних момака" добио шест месеци затвора због паљења плаката BLM

Лидер “Поносних момака” добио шест месеци затвора због паљења плаката BLM

СУД Округа Колумбија у Сједињеним Државама осудио је на шест месеци затвора вођу Поносних момака …

Вучићева и Весићева гасна комора за два милиона људи

Вучићева и Весићева гасна комора за два милиона људи

Када је августа 1995. Милошевић окончао издају и продају Крајине уз подршку војводе са конспиративним …

2 Коментара

  1. Dve osobe…
    !?!?!?!
    Imena !
    Dokle više, hoćemo ISTINU !
    A NE LAŽI

  2. Казна од 150000 динара за складиштење 25 тона хемијског отпада је у равни са казном родитељу који није вакцинисао дете. При томе нема имена, нема презимена, судије који је донео овакву пресуду, ако је уопште и донешена….??? Министар заштите животне средине , би могао на данашњи дан да одговори на нека веома битна питања. Нпр. ко је увезао хемијски отпад, са чијом дозволом и колко је наплаћено складиштење истог???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *