ПУТИН: Имамо податке да украјинска армија концентрише снаге у Донбасу

0
(0)

Петру Порошенку, који је изјавио да је руски лидер за посету Криму морао од њега тражити и добити дозволу, Владимир ПУТИН је поручио: „Будућност Крима одредили су људи који и живе на тој територији. Они су гласали за поновно уједињење с Русијом. Крај. Тачка“

РУСКА страна има податке да украјинска армија концентрише снаге у Донбасу, укључујући војну технику, изјавио је председник РФ Владимир Путин.

„Управо су устаници Донбаса предложили повлачење све технике калибра мањег од 100 милиметара. Нажалост, супротна страна то није учинила, већ, обрнуто, према подацима којима располажемо, концентрише тамо своје јединице, укључујући оне појачане ратном техником“ – казао је Путин новинарима.

Осврћући се на реакцију украјинског председника Петра Порошенко на његову посету Криму, Путин је изјавио да су Кримљани гласањем за улазак у састав РФ ставили тачку у питању будућности полуострва.

„Не, ја ништа не коментаришем с тим у вези, зато што су будућност Крима одредили људи који и живе на тој територији. Они су гласали за поновно уједињење с Русијом. Крај. Тачка.“ – рекао је Путин новинарима.

Порошенко је у понедељак изјавио да је шеф руске државе требало с њим да усагласи своју посету Криму.

Путин је позвао Русе да не брину због економске ситуације:

„Свако ради свој посао: влада се бави економијом, и то сваког дана и сваког сата. Ми ништа не испуштамо из вида, зато по том питању не треба бринути“ – казао је Путин новинарима у уторак на Криму, где се налази у радној посети.

Одговарајући на питање – да ли је тренутна ситуација у Русији и свету допринела таквим посетама руског председника и удаљавању од главних питања на дневном реду – Путин је рекао: „Па, видите да сам се јуче састао с представницима невладиних организација, то је за Крим веома важно с обзиром на национални аспект“.

„Тако смо се бавили развојем тако важне економске сфере као што је туризам. Данас, на Дан 170. годишњице Руског географског друштва, усмерени смо на то да повратимо интересовање за националну историју, сутра ћемо се бавити питањима која се тичу безбедносних проблема“ – наставио је руски лидер.

Он је изјавио да то сматра правовременим и да управо тако треба радити.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Путин указом свима у Русији цео април претворио у плаћене нерадне дане

5 (4) * Председник РФ посебно нагласио да је за Русију „безусловни приоритет“ очување радних …

Путин: Најважнији су животи грађана, али привреда не сме стати

5 (1) Најважнији задатак је да се сачувају животи и здравље грађана, зашта су потребни …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend