fbpx

ПУТИН: Нико неће завртати руке Русији, биће боље само ако ми будемо моћнији

0
(0)

„NATO формира снаге за брза реаговања и шири своју инфраструктуру поред наших структура. Иза свега се помаља покушај да се поремети нуклеарни паритет, а још се форсира стварање европског и азијско-пацифичког сегмента противракетне одбране.

Ради се и на принципијелно новим борбеним системима за наношење муњевитог глобалног удара и вођење ратних операција у космосу

Међутим, нико неће успети да нашу земљу заплаши или да на њу изврши притисак. То никада никоме није пошло за руком и неће. Увек смо имали и имаћемо адекватан одговор на све унутрашње и спољне претње националној безбедности“
РУСКИ лидер Владимир Путин, који је данас разговарао са колегијумом Федералне службе безбедности, открио је да је током 2014 у његовој земљи било онемогућено деловање више од 340 агената страних обавештајних служби.

При том је нагласио да је Русија увек имала и да ће и надаље имати „адекватан одговор на сва могућа антируска дејства“:

„За такозвано обуздавање Русије користе се бројна средства. Од покушаја политичке изолације до обухватног информативног рата и инструментарија специјалних служби. Како су недавно објавили они који иза тога стоје: они ће и убудуће завртати руке својима који се са њима не слажу. Само, такве стварчице са Русијом не пролазе, нису пролазиле, а неће пролазити ни у будућности!“

Путин је посебно нагласио да ће се ситуација око Русије побољшавати ако Москва не буде узмицала, ако се не буде пресавијала, већ постаје – моћнија.

„NATO формира снаге за брза реаговања и шири своју инфраструктуру поред наших структура. Иза свега се помаља покушај да се поремети нуклеарни паритет, а још се форсира стварање европског и азијско-пацифичког сегмента противракетне одбране. Једнострано иступање САД из споразума о ПРО пољуљао је саме темеље савременог система међународне безбедности“ – оценио је шеф руске државе.

Потом је одмах наставио: „Ради се на принципијелно новим борбеним системима за наношење муњевитог глобалног удара и вођење раних операција у космосу. Међутим, нико неће успети да нашу земљу заплаши или да на њу изврши притисак. То никада никоме није пошло за руком и неће. Увек смо имали и имаћемо адекватан одговор на све унутрашње и спољне претње националној безбедности“.

Још је подвукао: „Ситуација не може вечно остати оваква каква је. Мењаће се и, надам се, побољшавати. И генерално и око наше земље. Али, не зато што ћемо се ми повлачити и клањати. Да поновим: побољшаваће се само ако ми будемо све јачи“.

Председник РФ је упозорио ФСБ, а и сопствену јавност, да се против Русије „планирају акције у време избора 2016. и 2018. године“:

„Не престају покушаји западних специјалних служби да за своје циљеве искористе невладина и политизована удружења. Пре свега за дискредитовање власти и дестабилизовање унутрашње ситуације у Русији. Не смеју проћи никакви покушаји дестабилизације.

Више пута сам указивао: спремни смо на дијалог са опозицијом и наставићемо партнерске односе са цивилним друштвом у најширем смислу речи. Само, бесмислено је ступати у дискусију са онима који раде по наруџбини извана и у интересу туђе земље, или туђих земаља, а не своје земље. Зато ћемо и даље држати под присмотром стране изворе финансирања невладиних организација и пресецати сва огрешења о закон“.

 

Факти

фото: РИА Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Конвој руске војске са хуманитарном помоћи на северу Италије (видео)

5 (3) Погледајте хуманитарни конвој руске војске која на север Италије доноси помоћ у борби …

ОПЕРАЦИЈА ЛОМБАРДИЈА: Руска и италијанска армија спремају заједнички удар на вирус

4.7 (15) Руска и италијанска армија су започеле операцију спашавања Бергама (покрајина Ломбардија) од распрострањене …

6 Коментара

  1. Драгојла Дробњаковић

    Свака част Русијо!
    Тако треба,нема узмицања ни оклевања ,само јачати и јачати како спољну тако и унутрашњу безбедност!
    Отворено и јавно треба рећи целом свету шта неонацисти спремају и какав ће одговор Русије бити у датом тренутку!
    Врло је важно да светска јавност буде упозната са могућим последицама узрокованим од стране САД и ЕУ!Многи у САД и ЕУ нису за сукоб и треба их покренути да спрече злочинце у својим земљама док није касно!

  2. Covek koji se radja jednom u hiljadu godina ,nek ga dragi Bog pozivi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *