fbpx
Насловна / Свет / ЕвроАзија / Путин: Ратни бродови Русије биће присутни у свим стратешким зонама светског океана
Путин: Ратни бродови Русије биће присутни у свим стратешким зонама светског океана 1

Путин: Ратни бродови Русије биће присутни у свим стратешким зонама светског океана

ИМАМО све више уговора за извоз нашег наоружања захваљујући и свему што показује у антитерористичкој операцији у Сирији – рекао је Владимир Путин.

На седници Војно-индустријске комисије РФ, која се данас састала у Рибинску, шеф руске државе је додатно указао:

„Потражња за нашим оружјем у свету расте. То потврђују и потписани извозни уговори. А расте и због његове ефектне примене у реалним борбеним условима у Сирији. Не смемо испустити прилику да учврстимо своје позиције на светском тржишту наоружања“.

Путин је истовремено открио да руске војне фабрике готово у потпуности запошљава производња за потребе Министарства одбране и да је зато потребно додатно радити на задовољавању поруџбина из иностранства:

„У производњи за копнене снаге готово да више нема слободних капацитета. Молим да се предузму додатне мере за реализацију потражње за тим наоружањем из иностранства. Не смемо одбијати поруџбине за извоз“.

Путин је затражио да се у Комисији разговара о производњи нових типова оружја за копнене снаге и извиђачко-информационе технике:

„Најновији догађаји само изнова потврђују колико је све то потребно савременој армији. У сваком случају, удео савременог наоружања морамо до 2020. подићи до 70 одсто. Сада смо на 58,3 одсто. То је просек за целе Оружане снаге, али је тај проценат у Ратној флоти око 47 одсто. Ово можемо да урадимо. Имамо за то све потребне претпоставке“.

Кад је ратна морнарица у питању, тежиште мора бити – рекао је председник РФ – на јачању поморских стратешких нуклеарних снага. И истакао:

„До 2025. морамо имати такав састав бродова који ће бити у стању да решава цео комплекс задатака и у мирнодопским и у ратним условима. И у околним водама и у удаљеним акваторијама, обезбеђујући војно-поморско присуство Русије у свим стратешки важним зонама светског океана“.

Путин је открио да је одустајање Украјине од војно-техничке сарадње са Русијом створило услове да се у РФ појави цела нова производна грана, што ће Москви омогућити да до 2025. удео произведеног у земљи у наоружању и војној техници подигне на 85 одсто.

Прецизирао је да је РФ од Украјине до 2014-те куповала бродске моторе, а да их сада сама производи и да су 10-15 одсто моћнији.

Додао је да је слична ситуација и са авионским моторима.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Где је запело са извозом српског воћа у Русију 11

Где је запело са извозом српског воћа у Русију

Критеријуми руских инспекцијских служби, приликом откупа воћа из Србије, доста су строжи него ранијих година …

Русија ће добити „опасну матрјошку“ 12

Русија ће добити „опасну матрјошку“

Ратна морнарица Русије добиће савремену противбродску навођену ракету, саопштио је листу „Известија“ извор у руској …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *