Раде Панић: Ковид болнице у Батајници и Крушевцу зовемо „стратиште“ (видео)

Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеута, изјавио је у Дану уживо да су политичке и здравствене власти у нашој земљи криве због ситуације са коронавирусом, и оцењује да због неодговорности надлежних грађани “плаћају највећу цену”.

Подсетимо, у Србији је у протекла 24 сата од последица короне умрло 26 особа, а међу 27.927 тестова регистрована су 7.723 нова случаја заразе, објавило је Министарство здравља на сајту „ковид-19.рс“.

„Упозоравали смо на ово ко зна колико пута. Годину и по дана је прошло од почетка епидемије, сматрамо крајње неодговорним ово што здравствене власти раде“, напоменуо је он.

Каже да су његове колеге „исцрпљене, депресивне и очајне“, као и да је у претходних неколико дана забележено неколико смрти здравствених радника.

„Функционисање институција и живота у Србији, па и здравство и здравствени кадар су сведени на преживљавање. Нажалост, грађани не схватају и не извлаче из тога поуку, да ће они платити највећу цену“, навео је Панић.

Процењује да је отварање треће ковид болнице, која ће бити монтажног типа, бити велики ризик, и подсећа на трагедију која се десила у Тетову. Сматра да власти не раде све како би се побољшала здравствена заштита.

„Када би било тако, онда би запослили сав расположиви кадар који се налази на Бироу. И даље тамо имамо око 2000 лекара. Срећа да их имамо“, подвукао је он и додао да су проблем откази здравствених радника.

„За нас, у ситуацији мањка особља, сваки отказ је страшан. Остајемо на кључним местима без кадра. Нови Сад нема кадра, Батајница нема кадра, Крушевац нема адекватног кадра за рад са тако тешким пацијентима“, рекао је Панић.

Докази о незаконитостима предати полицији

Сматра да су се за време епидемије потпуно оголиле све мане здравственог система у Србији.

„Одлазе лекари зато што се не поштује закон, зато што се закон о здравственој заштити од 2005. године мења на горе, гори су услови за рад, не поштују се мере заштите, радимо са апаратима који немају лиценце, исцрпљују нас и дозвољава се да лекари раде прековремено више него што то дозвољава закон“, набраја Панић услове због којих лекари у Србији дају отказе.

Истакао је да је лоша ситуација у болницама у Батајници и Крушевцу, као и да те колеге те установе зову „стратиште“.

„Зато што тамо иду колеге здравствене радници да изгину, а пацијенти долазе да се не зна шта се са њима све издешавало… Сведочим о томе шта се све тамо дешава. Иза свега стоји неспособна управа. Ради се само о интересима, зато што они само пуне своје џепове“, тврди Панић.

На питање да ли има доказе за то, одговара да су они предати служби за борбу против организованог криминала.

„Имам два записника и имам своју изјаву да сам предао ту документацију. И да свако разуме, није полиција крива. Врло су ми тада јасно рекли да су заинтересовани. Три пута сам ишао, и свуда ћу да се појавим да сведочим“, истакао је он.

За увођење ковид пропусница каже да је то „скретање теме са онога што је битно“, као и да власти не одговарају на многа питања која су везана за набавку, цену и гаранције за купљене вакцине.

Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

МИЋА СТАБИЛИЗУЈЕ! Нема краја катастрофама у РБ Колубари и ЕПС-у (фото)

МИЋА СТАБИЛИЗУЈЕ! Нема краја катастрофама у РБ Колубари и ЕПС-у (фото)

Нема краја катастрофама и проблемима у РБ Колубари и ЕПС-у до којих долази због нестручног …

Грчић и даље на челу ЕПС-а, запошљава СНС кадрове

Грчић и даље на челу ЕПС-а, запошљава СНС кадрове

Одлазећи директор ЕПС-а Милорад Грчић је у последњим данима прошле године, тачније 30. децембра, покушао …

5 Коментара

 1. Njima je problem sto nemaju dovoljno ljudi za sprovodjenje agende, briga njih za zavid, socijalno, pa tamo stoje vec 20 godina pa nije nesto plakao. Ne postujete pored ustava, zakona, prirode, ni coveka. Grade logore dok pravi pacijenti umiru ili ih saltaju u logore i to sve na osnovu rekla kazala, nigde obdukcije, nigde izolovanog virusa, nigde deklaracija i uputstvo koja maska stiti, na hirurske lepo pise da ne stite. Vakcina koja ne stiti ali rekla kazala od vas 10 umrece 2 sa nuspojavama a ostali 7 mogu da se razbole od necega sto im je neko rekao da postoji. Kakva logika, a oni i dalje mucno potiskuju ljude jer ih u suprotnom stize kazna

 2. Доктор са Чубуре

  Сећам се његовог наизглед плакања у једној тв емисији. Живот ме је научио да не верујем човеку који плаче без суза, а медицина је рекла како се то зове.

 3. Nisu stratišta nego gubilišta
  Retko ko zna da postavlja koseoničnu posršku, rade kontraindikovane terapije guraju
  Pacijenti koji su medicinsko radmici u penziji izlaze na svoj potpis da ih ne bi ubili
  Eto zasto dezinficijens u respiratoru j

 4. Svima treba pocepati diplome. Pojma o virusima nemaju a prave se da sve znaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *