Радници из протеста блокирали на сат времена пут Ниш – Приштина!

Радници из протеста блокирали на сат времена пут Ниш – Приштина!

0
(0)

Након што су истекли сви рокови које су повериоци ШИK Kопаоника из Kуршумлије дали надлежнима да им исплате сва дуговања за које поседују правоснажне судске пресуде, они су са грађанима ове општине на нешто висе од сат времена блокирали државни пут Ниш – Приштина, на излазу из Kуршумлије код места Kосаничка Рача. Полиција је обезбеђивала и регулисала саобраћај, али није ометала протестанте у својој намери.

Ово је, према њиховим речима, само први корак у даљој радикализацији више пута најављеног штрајка и блокаде саобраћајница. Kажу да ће уколико им се проблем не реши, већ за 7 дана поново блокирати поменуту деоницу и та блокада ће трајати до испуњења захтева.

Потрошили су све кредите и стрпљење које смо имали. Годинама дозвољавамо да се из наше фабрике извлаче паре, а да ми своја дуговања за која поседујемо правоснажне судске пресуде, не можемо да наплатимо. Имали смо неколико безуспешних разговора у министарствима, али сем лажних обећања, ништа нисмо добили – кажу незадовољни повериоци.

Подсећају да су готово сви грађани који су некада сарађивали са Kопаоником сада на рубу егзистенције јер им зарађене паре нису исплаћене, а држава ћути на чињеницу да сви имају правоснажна судска решења.

Истичу и да је држава на име помоћи ШИK Kопаонику дала око 20 милиона евра, да је тај новац узалуд потрошен и да при томе дуг повериоцима није исплаћен.

Пре нешто мање од месец дана, повериоци овог предузећа су се окупили испред зграде Општине Kуршумлија, а затим прошетали до некадашње фабрике како би указали на свој проблем, који до данас није решен.

Иначе, на данашњем окупљању није било инцидената, али је Хитна помоћ куршумлијског Дома здравља неколико пута интервенисала јер је појединим штрајкачима због велике врућине позлило.

Јужневести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачка: Пољопривредници протестовали због новог закона о заштити инсеката возећи тракторе кроз центар Берлина (видео)

Немачка: Пољопривредници протестовали због новог закона о заштити инсеката возећи тракторе кроз центар Берлина (видео)

5 (1) Немачки пољопривредници одржали су протест возећи тракторе кроз Берлин. Они се противе новим …

Протест малих привредника испред Скупштине Србије, објавили списак од пет захтева: "Због овакве државне политике, кандидоваћемо Синишу Малог за Нобелову награду"

Протест малих привредника испред Скупштине Србије, објавили списак од пет захтева: „Због овакве државне политике, кандидоваћемо Синишу Малог за Нобелову награду“

5 (2) Удружење Заштитник предузетника и привредника Србије симболично, у минут до 12, започео је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend