Радници уништених фирми из Ниша сутра у БГ, траже плате

0
(0)

Ниш — Представници радника пропалих нишких предузећа отићи ће сутра у Београд на састанак у Министарство привреде Србије како би разговарали о исплати заосталих плата

То је на данашњем протесту испред Градске куће представник радника Жарко Ђорђевић, који је казао да радници не знају са ким ће имати састанак – да ли ће то бити људи из Министарства или премијерка Ана Брнабић, али им је битно што су после две године дописивања и молби успели да га издејствују.

„Наш једини захтев је исплата заосталих зарада. Ситуација је ‘чиста’, ради се о платама које смо зарадили и за које имамо извршне судске пресуде. За исплату зарађених плата није потребан никакакав нови закон, никакв ‘лекс специјалис“, казао је Ђорђевић.

Он је подсетио да су радници, приликом боравка Владе Србије у Нишу, у јесен 2016. године добили обећање да ће им плата бити исплаћена до краја те године.

Ђорђевић је истакао да се за исплату заосталих плата у Нишу пријавило нешто више од 7.000 радника пропалих фирми попут Машинске и Електронске индустрије, Јастрепца и Градјевинара.

Радницима пропалих нишких фирми који потражују заостале плате на протесту су се придружили и учесници рата 1999. године, чланови Полицијског синдиката Србије и Војног синдиката Србије.

Представник ратних резервиста Дејан Милошевић истакао је да је заједнички захтев свих учесника у протесту исплата заосталих плата, исплата ратних дневница учесницима рата 1999. године, подршка Полицијском и Војном синдикату Србије у решавању нагомиланих проблема у војсци и полицији, и борба против корупције и криминала у Нишу.

Он је казао да само у Нишу живи 17.000 ратних резервиста, учесника рата 1999. гоодине, док их је у целој Србији близу 200.000.

Милошевић је најавио да ће се са истим захтевима, учесници данашњег протеста поново окупити 13. априла у 12 часова.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плате у јавном сектору за петину веће него у приватном

5 (1) Увођење платних разреда у јавном сектору најављено је за 2021, што значи да …

У Србији минималне плате и пензије нису ни близу цене просечне потрошачке корпе

5 (1) Тек што су се представници владе, синдиката и послодаваца договорили да ће минималац …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend