четвртак , 24 септембра 2020

Радоман: Блерова ученица, Зорана Михајловић, обмањује јавност

0
(0)

Нови Сад — Покрајинска влада доставила је Влади Србије нови предлог по коме ће бити пребачен новац граду Новом Саду за изградњу Жежељевог моста.

То је изјавио покрајински секретар за финансије Зоран Радоман, који је навео да је то трећи предлог који доставља покрајинска влада, а претходна два су, како је казао, одбијена без ваљаног образложења.

Овај трећи би, сматра он, требало да буде прихваћен јер је и у складу са предлогом који је у јавности износила ресорна министарка Зорана Михајловић.

Радоман је на конференцији за новинаре критиковао министарку Михајловић која је, како је рекао, раније данас у јавности изнела неистине када је казала да влада опструира финансирање изградње моста.

Покрајински секреар за финансије министарку Михајловић је назвао „Блеровом ученицом“ рекавши да она обмањује јавност. „Очекујем да министарка Михајловић престане да износи неистине и да конструктивно приступи решавању овог проблема“, рекао је Радоман.

Нагласио је да ни од министарке Михајловић ни од државног секретара у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Дејана Трифуновића, који се јуче у медијима огласио поводом Жежељевог моста, покрајинска влада никада није добила ниједан званичан предлог уговора или модела на који начин да се спроведе пребацивање новца за финансирање изградње моста.

„Зато смо данас ми послали трећи по реду модел који је сачинила покрајинска администрација а по жељи министарства по коме би се средства из буџета Војводине пренела граду Новом Саду. Надам се да овај пут републичка власт нећесвоје политичке интересе ставити испред интереса грађана Новог Сада, Војводине и Србије“, рекао је Радоман.

На питање новинара шта ће се догодити 27. априла када би, како је изјавила Зорана Михиајловић, могло доћи до обуставе радова од стране извођача, Радоман је рекао да покрајинска влада никада није добила било какав податак о томе шта извођач радова захтева и какви су потези које ће извођач повући и када ће се то евентуално десити, те да не може да одговори ни шта ће се дешавати након 27. априла.

Радоман и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић на тој конференцији за новинаре су нагласили да рок од седам дана, колико има до 27. апарила, неће бити проблем да се испоштује уколико Републичка влада прихвати најновији предлог покрајине.

„Сматрамо да проблема не би требало да буде и да ће наш предлог бити прихваћен јер је у складу са упутствима која смо добили од министарке у њеном образложењу о одбијању претходна два предлога“, рекао је Маленковић.

Иначе, у финансирању изградње Жежељевог моста учествују Европска комисија са 25,3 милиона евра, покрајинска влада са 12,72 милиона евра и град Нови Сад са 6,35 милиона евра, а потписник уговора о изградњи моста у име Владе Републике Србије је Јавно предузеће Железнице Србије.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kако је заташкана афера „Флy Флy Травел“, агенције чије су пословнице отварали Зорана Михајловић, Синиша Мали и Марко Чадеж?

4.8 (42) Ускоро ће се навршити две године од банкротства и затварања туристичке агенције „Флy …

Ухапшени директор ЈП Инфраструктуре Железница Јевтић: Паре сам давао Зорани Михајловић и њеном мужу на руке

4.9 (9) На саслушању у полицији још синоћ директор ЈП Инфраструктуре Железница Србије Мирољуб Јевтић …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *