РАДОВАН КАЛАБИЋ – Зашто је Броз највећи антисрпски пројекат (видео)

Шта су донеле “крваве литије” организоване 1937. против Конкордата? Да ли је убиство српског патријарха Лукијана Богдановића 1913. године у Бечу, био део припреме за Велики рат и напад на Србију? Како Јосип Броз настоји уништити српско национално јединство? Шта се крије иза претњи Високог представника за БиХ Инцка о доношењу Закона против негирања геноцида? Зашто се српски народ, који је преживео два велика геноцида, покушава оптужити за исти злочин?

О овим и другим питањима у Српском свету говори историчар и књижевник Радован Калабић. У студију је уредник Гордана Јанићијевић. Историчар Калабић каже да сваки напад на Србе почиње нападом на СПЦ, а да покушаји физичког сатирања и духовног затирања Срба, траје вековима. Као пример наводи Конкордатску кризу у Краљевини Југославији, која је избила 1937. године.

Наиме, Скупштина Краљевине Југославије, уз одобрење намесника кнеза Павла Карађорђевића, и уз залагање председника владе Милана Стојадиновића, требала је да ратификује Конкордат са Ватиканом, који је потписан са Светом столицом у Риму јула 1935. године. Српска православна црква се успротивила, верници и народ под вођством Николаја Велимировића изашли су на београдске улице.

Калабић тај догађај пореди са прошлогодишњим црногорским литијама и оним шта је Ђукановић покушао да уради са Српском православном црквом.

РАДОВАН КАЛАБИЋ - Зашто је Броз највећи антисрпски пројекат (видео)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Драган Мијовић: Убиства стотина свештеника после Другог свјетског рата заувијек неразјашњена

Драган Мијовић: Убиства стотина свештеника после Другог свјетског рата заувијек неразјашњена

Припадници југословенског НОП-а на најсвирепији начин уморили 482 православна свештенослужитеља, при чему су поједини херцеговачки …

Трамп: Нећу препустити Белу кућу Бајдену, са демократама бисмо имали почетак комунизма

Трамп: Нећу препустити Белу кућу Бајдену, са демократама бисмо имали почетак комунизма

* Најавио „паклену битку“ за положај шефа државе ако демократе „заробе“ Сенат и Белу кућу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *