Радовановић о званичном броју преминулих од короне: Највећа подвала у историји српске медицине
фото: Н1

Радовановић о званичном броју преминулих од короне: Највећа подвала у историји српске медицине

4.3
(3)

Епидемиолог Зоран Радовановић изјавио је да не одступа од раније изреченог става да је било прикривања стварног броја преминулих од короне, називајући то „трговином мртвима“.

„И даље сматрам да се ради о највећој подвали у историји српске медицине дугој 800 година“, рекао је Радовановић за лист Данас, одговорајући на наводе градског одбора Српске напредне странке (СНС) из Шапца да ради у складу са политичким интересима председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

Наводећи да није „Ђиласов човек“, Радовановић је рекао да такве нападе не вреди коментарисати јер је у питању иста матрица коју владајућа странка употребљава да се разрачуна са неистомишљеницима.

СНС је у саопштењу навела да је градоначелник Шапца ангажовао као саветника Радовановића „који још није доказао да има лиценцу за обављање позива, а у борби против вируса истиче се пре свега борбом против републичког Kризног штаба и служењем ниским политичким интересима Драгана Ђиласа“.

„Ја као саветник не доносим никакве одлуке. Градоначелник Шапца може за различите области да се консултује са различитим људима. Уосталом ако тако гледамо, да ли премијерка Ана Брнабић, која руководи делом Kризног штаба задуженог за борбу против епидемије, има лиценцу“, рекао је Радовановић.

Он је рекао и да жели да верује да његове колеге које су део Kризног штаба деле исти систем вредности са њим и да их је стид тога што су стављени у исти кош са људима који говоре овакве ствари, мислећи на наводе СНС-а.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Расходи буџета су додатно увећани за две милијарде евра, биће потребно ново задуживање државе

Расходи буџета су додатно увећани за две милијарде евра, биће потребно ново задуживање државе

4.8 (4) Фискални савет је проценио да су предлогом ребаланса овогодишњег буџета неоправдано повећани трошкови …

Јања Гашећа: Писмо са Косова и Метохије или Албанци мењају став

Јања Гашећа: Писмо са Косова и Метохије или Албанци мењају став

4.8 (6) Албанцима се на КиМ љуља тло под ногама, пре свега због суморне стварности …

Један коментар

  1. PROFESOR ZALUTAO U MATEMATICI.

    Profesore Belojeviću, vaša matematika o odnosu broja umrlih i zaraženih korona virusom, ne pije vašu vodu. Naime, do 10. avgusta, u svetu su umrli od početka korone, 734.669 osobe, a broj zaraženih je 20.060.607 osoba, pa je procenat umrlih u odnosu na zaraženih 3,66%. U SAD broj umrlih je 165.619 osoba i zaraženih 5.200.313, što je procenat umrlih u odnosu na zaraženih 3,8%. U Velikoj Britaniji broj umrlih je 46.574 osobe, a zaraženih 310.825, što je procenat umrlih 14,98%. U Rusiji, broj umrlih je 15.001, a zaraženih 892.654 što je 1,68% broj umrlih od zaraženih. U Srbiji je broj umrlih 646, a zaraženih od 6. marta do danas je 28.262 osobe ili procentualno 2,28% broj umrlih od broja zaraženih. Profesore vaša matematika je pogrešna, valjda ne lažu sve zemlje. Vi ste u njoj zalutali! Vi imate jednačinu sa dve nepoznate, pa ste uzeli da su umrle 5000 osobe od korone i na osnovu proseka u svetu izračunali broj obolenih. Matematički i ljudski nije ispravno i tačno, šta je nakaradno umislio profesor, neka mu služi na čast, a kako će učiti studente, neka im Bog bude u pomoći. Epidemiolog prof. Zoran Radovanović sumnja u proju umrlih od korone virusa, a ne daje tačan broj, samo zamera svojim kolegama?

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend