Распала се Српска радикална странка

Распала се Српска радикална странка

3.8
(16)

Откако је изашао из Хага, његово бахаћење је превршило сваку меру. Кап која је прелила чашу је куповина седам аутомобила и џипа, каже посланик.

Док је на челу Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ, који се бахати и странком управља као да је његово приватно предузеће, она неће имати никакву будућност, поручује за Курир генерал Божидар Делић, посланик радикала.

Делић у разговору за наш лист напомиње да је сам Шешељ рекао да је СРС његово приватно предузеће, с чим се већина чланова странке апсолутно не слаже.

Приватно предузеће

– Нисмо ми дошли ни у какво приватно предузеће да за некога радимо – категоричан је Делић.

Подсећа и да је странка имала лош резултат у неколико претходних изборних циклуса, за шта су, како каже, кривци управо Шешељ и његова политика.

– Он је и сам то признао, али не подлеже никаквој одговорности. У принципу, нико му ништа не може јер је он у све органе странке довео полтроне, који ће ако он каже да је млеко црно – то и потврдити. Управо зато нам се и пише црно – додаје Делић.

Констатује да су радикали на изборима прошли баш онако како и заслужују јер, како каже, народ Шешељево бахаћење не може да трпи.

– И већина чланова је огорчена таквим понашањем. Ми ништа против нисмо имали да се чланови његове породице запосле у странци док је он био у Хагу, нити да се њему обезбеди све што му је било потребно, а имао је више од свих осталих наших хашких осуђеника заједно. Али откако је изашао из Хага, његово бахаћене је превршило сваку меру. Кап која је прелила чашу је куповина седам аутомобила и оног џипа на крају – каже Делић.

Ради шта хоће

Он напомиње да је већина људи у редовима радикала обичан свет просечног финансијског стања, те да су они ти који плаћају просторије странке и остале ствари, док њихов лидер ужива на високој нози.

– Шешељ је увек са страначким парама радио шта је хтео и то више једноставно не може да се трпи, јер је странка уништена толико да више никад неће моћи да дође себи док је он на њеном врху, а он нема намеру никада да оде. То мисли већина чланова и чак се јављају и они стари који су управо због таквог Шешељевог понашања напустили радикале. Имајући све у виду, не видим никакву будућност за странку, јер ће странка која се зове Војислав Шешељ сама од себе нестати – каже Делић.

Шаровић: Неформално сам обавештен да ми је забрањен улаз у централу странке

Потпредседник СРС Немања Шаровић потврдио је за Курир да је дошло до сукоба између њега и Шешеља на седници СРС, о чему је Курир ових дана писао.

– Изнео сам своје мишљење на седници, јер је то адреса за такве ствари. Јесте било расправе – рекао је Шаровић. Додао је да је након тога неформално обавештен да му је забрањен улаз у централу странке. На спекулације да би могао бити искључен он констатује да је пуне 23 године у странци:

– И то у време док је странка пролазила кроз тешке тренутке – од периода кад је Шешељ био у Хагу, па два пута испод цензуса, када смо били без посла и када сам био на бироу. Бесмислено је да се доводи у питање моја лојалност. Да сам хтео било коме да се продам, то бих одавно урадио. А ако сматрају да је то разлог, нека покрену дисциплински поступак.

(Курир)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пољска: Понашање западних држава води ка распаду ЕУ

Пољска: Понашање западних држава води ка распаду ЕУ

5 (1) Понашање западних држава води ка распаду Европске Уније, саопштио је шеф кабинета премијера …

Председник омладине радикала напустио странку: СРС се распада а Шешељ материјално обезбеђује своја покољења (видео)

Председник омладине радикала напустио странку: СРС се распада а Шешељ материјално обезбеђује своја покољења (видео)

4.6 (5) Александар Вуксановић, донедавни председник омладине ОО Земун Српске радикалне странке, говори поводом подношења …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend