fbpx

Расте број илегалних улазака миграната у БиХ

0
(0)

САРАЈЕВО – У БиХ дневно уђе више од 50 илегалних миграната, подаци су Службе за послове са странцима, а када су у питању прва четири месеца ове године, подаци говоре да је број илегалних миграната у БиХ двоструко већи него у истом периоду прошле године.

„У прва четири месеца 2019. године Служба за послове са странцима регистровала је 6.034 мигранта, што је у просеку 50 регистрованих миграната на дневном нивоу, док их је у прва четири месеца прошле године регистровала 2.869“, рекли су за „Независне“ у Служби за послове са странцима.

У Граничној полицији БиХ су навели да су њени припадници до 13. маја ове године у сарадњи с полицијским службеницима других полицијских агенција спречили више од 4.000 илегалних прелазака државне границе.

Слободан Ујић, директор Службе за послове са странцима, изјавио је да се у БиХ тренутно налази око 6.000 миграната. „Посебно забрињава њихова све већа агресивност јер се понашају насилнички и према овлашћеним службеним особама“, упозорио је Ујић.

На јучерашњој седници Владе Федерације БиХ Фахрудин Шолак, директор Федералне управе Цивилне заштите, именован је за шефа, а Здравко Бељо за члана Федералног оперативног штаба за питање миграција.

Задатак штаба је да осигура координисано деловање свих надлежних федералних тела и институција, с циљем хуманитарног прихвата и збрињавања миграната чији се долазак у БиХ очекује.

На недавно одржаној сједници, Представнички дом Парламента ФБиХ затражио је од Савета министара БиХ да хитно изради стратегију управљања мигрантском кризом како би терет кризе био равномерно распоређен на целу БиХ.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Аустрија на границама распоређује војску

4.8 (5) Припадници резервног састава аустријске војске од сутра после подне први пут у историји …

Држава купује куће за мигранте у општини Алибунар

5 (22) Kомесеријат за избеглице Републике Србије купује куће за мигрантске породице у општини Алибунар, …

Један коментар

  1. Све ће то лудак удомити у Србији…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *