Расуло у СПС: Ружићев клан руши Дачића?

Расуло у СПС: Ружићев клан руши Дачића?

Стеже се обруч око лидера социјалиста, а да му се и те како дрма тло под ногама, доказ је најновији лом у тој странци.

Директор Дејан Бацковић понудио је оставку, а он је, како сазнаје “Ало!”, само једна карика у ланцу незадовољних функционера.

Иза најновијег превирања у редовима СПС-а стоји ни мање ни више него бунтовни председник социјалиста Бранко Ружић и његови људи.

Лом је увек када Ивица није ту

Случајност или шаблон, али чим председник социјалиста отпутује ван земље на неколико дана, догоди се неки лом у СПС-у. Док је Ивица Дачић боравио у Москви, потпредседник социјалиста Бранко Ружић похвалио се, ни мање ни више, фотографијом из кафане са хулиганом Игором Микићем, који је вређао премијера Вучића. Тако да није чудно ни што се овај покушај оставке директора Дејана Бацковића догодио баш у време док је лидер странке Ивица Дачић на службеном путу у Канади.

– Бранко Ружић је свестан да га и најмања грешка дели од избацивања из странке. Он на друштвеној мрежи Твитер не престаје да провоцира СНС и њиховог лидера Александра Вучића, али овога пута то ради много увијеније. Ружић не жели да чека да га Дачић избаци из странке, већ је кренуо у контранапад – наводи наш добро обавештени извор и додаје да је потпредседник СПС-а одувек имао амбицију да преузме ту странку.

Дуг СПС као шест плата Бајатовића

Дуг СПС-а тренутно износи 15 милиона динара, што је, према рачуници, шест и по месечних зарада функционера социјалиста и првог човека странке у Војводини, Душана Бајатовића. Подсетимо, месечна примања првог човека „Србијагаса” и даље износе невероватних 2.304.496 динара, што је скоро 57 просечних плата у Србији. Тако да, математичким прорачуном, Бајатовић за нешто више од шест месеци може да измири дуг странке.

– Ова чорба се Дачићу кува одавно, само што су у последње време напади учесталији, јер су свесни да је Дачић у овом периоду најрањиви. С једне стране је коалиција са СНС-ом и чињеница да је лидер те странке и премијер Србије одавно љут на поједине чланове СПС-а због њихових прозивки, а, са друге стране, чини се да ће због добрих коалиционих односа бити приморан да одустане од председничке трке, а то би могла да буде кап која ће прелити чашу – наводи извор “Алоа” и додаје да већина у Социјалистичкој партији Србије сматра да та странке мора имати свог кандидата у трци за шефа државе.

Анђелковић: Ивица је био доста попустљив

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић истиче за „Ало!” да су многи у СПС-у незадовољни јер мисле да је Дачић био доста попустљив према СНС-у. „Они су млађи партнери и морају тако да се понашају.“ Многи у СПС-у с Ружићем на челу мисле да су могли више да добију и да наметну своју вољу и онда се њихово незадовољство пројектује и на Вучића и на Дачића. Чим лидер СПС-а није ту да одржава равнотежу и контролу, почињу ти процеси неке врсте тихе побуне у СПС-у”, казао је он.

Ово није први пут да директор те странке Дејан Бацковић најављује своје повлачење. Наиме, он је и 2014. године претио својим одласком и није био нимало одушевљен учешћем социјалиста у Влади коју предводи премијер Александар Вучић. Према писању медија, он тада није био задовољан улогом коју је СПС пристао да игра.

– Бацковићу се не допада састав нове владе, сматра да је Дачић требало да тражи више, али највише од свега плаши га могућност да ће због “Галенике” бити процесуиран – наводили су тада медији и истицали да Бацковићевој струји социјалиста припадају и Бранко Ружић, Милутин Мркоњић, Славица Ђукић Дејановић, Душан Бајатовић и Новица Тончев.

Иначе, аферу “оставка“ у уторак је прекинуо посланик СПС-а Неђо Јовановић, који је казао да је Дејан Бацковић и даље директор те странке.

– Бацковић је и даље директор СПС-а и ту се ништа, највероватније, неће ни мењати – рекао је Јовановић новинарима у парламенту. Пре тога је сам Бацковић признао да је оставку понудио у афекту.

– Званично нисам понудио оставку, али то сам рекао у афекту. Међутим, ако неко хоће моју оставку, она је увек у оптицају – рекао је он за један дневни лист.

Вестионлине, Ало.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић уништава социјалисте док Дачић глуми његову дворску луду

Вучић уништава социјалисте док Дачић глуми његову дворску луду

Највећи део руководства Социјалистичке партије Србије, коју предводи Ивица Дачић, „интимно жели“ свог кандидата за …

Ивице, ти си се баш ужелео марице?

Ивице, ти си се баш ужелео марице?

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да би компромис на којем Србија инсистира у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *