РАТНИ ВЕТЕРАНИ најавили велики протест: „Према нама се односе као према стоци!” (видео)

„Позивамо све који су бранили отаџбину и народ јер ми једино служимо отаџбини и народу. Нећемо више да трпимо и чекамо годинама да се наши проблеми реше, а овде у протестном кампу смо више од 60 дана и ноћи. Према нама се власт односи као према стоци, тако је било и последњих 28 година, ништа се није променило иако су се мењале власти. Протест у суботу смо уредно најавили и то је корак даље у односу на наш протест у кампу испред Председништва (Вучићевог кабинета)”, најављује Ненад Станић у име ратних ветерана и ратних војних инвалида стационираних у Пионирском парку.

Ратни ветерани и ратни војни инвалиди су позвали све своје ратне колеге, све борце, припаднике и војске и полиције, добровољце и специјалне јединице.

– Протест почиње у суботу у подне испред Скупштине, блокираћемо једну страну улице, трајаће до 15 часова и све смо уредно пријавили. Ми у парку испред Председништва живимо већ два месеца, ово је постала наша кућа. Неприметни смо за ову државу, за ову власт и за већину медија, а Јавни сервис РТС-а није никада извештавао о нама иако месецима протестујемо у њиховој близини. Желимо да покажемо да и ми постојимо.

Станић је посебно позвао све који су бранили отаџбину од 91. године:

„Позивано сву ратну братију, све ратне ветеране, припаднике свих јединица, јер међу нама нема поделе упркос томе што су протеклих месеци пробали да нас тако представе. Покушали су да прикажу да чинимо само 0,1 одсто, да смо невидљиви и неспособни. Kао одговорно лице овог протеста, позивам све јединице бораца од 91. године. И Добровољачку гарду и Српску добровољачку гарду, и ЈСО, и 62. и 73., и све специјалне јединице, и све добровољце, резервисте, војнике граничаре, полицајце, ФЈП, ПТЈ… Позивамо све који су бранили отаџбину и народ јер ми једино служимо отаџбини и народу”.

Kоји су главни циљеви вашег протеста испред Председништва?

„Главни циљ протеста је дорада срамног Закона који борце ветеране ставља у позицију социјалног случаја, захтевано дораду Закона и по другим борачким питањима, оснивање Министартсва за борачка питања, националне пензије за ратне војне инвалиде и породице погинулих бораца, борачки додатак на који се не чека годинама… Такође, захтевамно и да дезертери изгубе сва борачка права и да више не врше јавне и државне функције бавећи се политиком. Желимо и да Дан ветерана буде Видовдан, а не 4. децембар како је министар Вулин самоиницијативно предложио јер нас чак ни по том питању не поштује” – истиче Станић.

Kако у овим леденим данима изгледа протестни камп, који из дана у дан постаје све већи јер им се прикључују колеге борци, и шта је још рекао Станић, погледајте у видео прилогу горе.

СРБИН.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Грађани и даље блокирају улицу на Карабурми: Не склањамо се, захтевамо правду

Грађани и даље блокирају улицу на Карабурми: Не склањамо се, захтевамо правду

Грађани Карабурме и даље протестују у Улици Маријане Грегоран, на пешачком прелазу где је страдао …

Због Гангулине бахате градње, комшијама отпада и плафон

Због Гангулине бахате градње, комшијама отпада и плафон

Након што им је због радова на вили Александра Шапића поплавио подрум, породици Пајовић сада …

2 Коментара

  1. ovu zemlju treba braniti, svim sredstvima, od genocidnih fasista u Srbiju iz bosanskog ustasluka dotumaralih i domacih izdajnika, serva uvek sluga tudjina.
    idite kuci i spremate se za poslednju odbranu, izbora nema ili sramni nestanak Svete Srpske Zemlje ili pobeda.

  2. Господо, сами сте криви. Уместо да растурите банду, ви кукате као какве бабе…

    Пуна подршка у сваком случају!?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *