Регион је пун глупана и тупана којима је сопствена гузица одувек била преча од будућности народа који их је бирао!

0
(0)

Премијер Србије Александар Вучић је рекао да још постоје глупи људи који не мисле да народи региона морају да живе заједно и да имају заједничку будућност.

Он је у Сарајеву рекао да је Србија спремна да са Босном и Херцеговином и Бошњацима решава сва отворена питања.

– Србија је спремна да говори о свим тешким темама са нашим пријатељима из Босне и Бошњацима, спремни смо да отворимо и да затворимо те тешке теме јер морамо размишљати о заједничкој будућности наших народа – рекао је Вучић на отварању Сарајево Бизнис Форума.

Зато је, рекао је српски премијер, потребно створити пословно окружење без граница у региону, а политичке вође треба да воде стратешки и дугорочан дијалог како би се створила најбоља пословна и економска ситуација.

Вучић је, наводећи да је спреман да о свим отвореним питањима говори са представницима БиХ, рекао да то не говори јер то желе да чују из ЕУ или САД, већ зато што сматра да морамо говорити једни са другима много чешће и да морамо преузети одговорност за своју будућност.

– Морамо да преузмемо одговорност у своје руке, морамо се побринути за будућнсот наших грађана. То није против било кога, то је добро за будућност наших народа – рекао је Вучић, наводећи да то исто говори у у Београду, а не само у Сарајеву.

Вучић је рекао и да је увек лако донети лака решења, али да та решења, која обично укључују и одређене емоције, нису добра И неће бити успешна.

– То су можда најлакша решења за политичаре, али је чврст рад оно што доноси резултате – рекао је Вучић.

Решити несугласице између Срба и Бошњака

Председник Владе Србије Александар Вучић и председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић разговарали су у Сарајеву о билатералној сарадњи и заједничким наступима Србије и БиХ на трећа тржишта.

– Разговарали смо о сарадњи у области наменске индустрије, туризма, о безбедносним питањима, борби против тероризма и решавању заосталих несугласица између Срба и Бошњака – истакао је Вучић.

Разговарали смо, казао је Вучић, о безбедносним питањима, борби против тероризма, али и о стратешком политичком дијалогу и решавању заосталих полтиичких несугласица између Срба и Бошњака и Србије и БиХ.

– Атмосфера између нас је добра, али мора да буде још боља и морамо да стварамо истинско поверење. То звучи као прича коју неко други жели да чује, да није реална, али они који ме добро познају, знају да нити се кога плашим, нити измишљам, нити имам потребу да се претварам – рекао је Вучић.

– Верује, каже, да стабилност и будућност западног Балкана почива на добрим И стратешки уређеним односима између Срба и Бошњака.

Стабилност и безбедност у региону приоритет

Стабилност и безбедност у региону је приоритет констатовали су у Сарајеву српски премијер Александар Вучић и заменик председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић.

– Констатовано је да је политичка стабилност и безбедност у региону приоритет и да је у наредном периоду потребно више пажње посветити економском развоју, привредној сарадњи и отварању нових радних места – наводи се у саопштењу.

За њега је, додао је, стабилност Србије најважнија, а она је немогућа ако постоје лоши односи са Босном.

– Поштујем Босну, али волим Србију, стабилност моје земље је за мене најважнија, а такву стабилност не моземо да имамо ако имамо лоше односе са Бошњацима. Зато је најбоље да седнемо и договарамо се и да решимо проблеме за наредних сто година – навео је српски премијер.

Ми морамо да гледамо интерес Србије, указао је премијер и додао да је интерес Србије да имамо најбоље односе са Бошњацима.

Звиздић је новинарима рекао да Србија и Босна имају идентичан став у вези са преузимањем одговорности за будућност региона, који треба посматрати као јединствено тржиште.

– Разговарали смо и о безбедносној ситуацији у БиХ и одлучили смо да подигнемо ниво сарадње на институционални, кроз сарадњу ресорних министарстава – истакао је Звиздић.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Трамп у пет сати по америчком времену дочекује Вучића и Хотија

5 (1) Амерички председник Доналд Трамп дочекаће данас тачно у 17 часова председника Србије Александра …

Тупава декларација владе нема никакву правну снагу нити Вучић у име Србије има право да преговара о било чему!

4.1 (7) Влада Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *