Русија: "Фијат" - бљак над бљаковима!

Русија: “Фијат” – бљак над бљаковима!

Србија се спрема да стратегијски извозни ексклузивитет у Русију, уместо на извоз хране, “списка” на једнократан извоз “Фијатових” аутомобила, иако је тамо тражња за њима равна бесмислу, упозорава Глас Русије.

“Фијатова” возила прошле године доживела су фијаско века на руском тржишту. Заједно са “Крајслером”, удео “Фијата” на тржишту Русије је тек 0,29 одсто! Цела група “Фијат – Крајслер” у Русији је за годину дана продала само 215 “фијата 500”.

“Екстремно непопуларан”, главни је опис сваког “Фијатовог” модела у Русији, а управо је безначајна тражња за њиховим моделима и брендовима које контролишу, приморала “Фијат” да прекине заједничко улагање са “Солерсом” у овој земљи, наводи Глас Русије.

Компанија је затим склопила нови уговор са “Сбербанком” о изградњи постројења у околини Санкт Петербурга, али за производњу џипова адаптираних за руско тржиште.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучућ је у интервјуу “Анси” поновио да је извоз 10.000 “Фијатових” аутомобила из Крагујевца у Русију тек први контигент и да ту квоту сматра само почетком. Али, коментарише Глас Русије, он у изливу оптимизма ни италијанској ни српској јавности није саопштио како ствари заиста стоје.

Према писању “Економиста”, од марта прошле године неки од модела и брендова “Фијат – Крајслера” треба да буду склапани у погонима ЗИЛ-а, недалеко од Москве. Ради се пре свега о спортским возилима, а можда ће бити склапани и лаки камиони.

И тако, док се спрема извоз “Фијатових” модела, Србија нема обједињену понуду домаћих пољопривредних производа за руско тржиште – закључује Глас Русије.

 

Срна

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Русија почиње „бродско тестирање“ свог нуклеарног стратешког оружја „Посејдон“

Русија почиње „бродско тестирање“ свог нуклеарног стратешког оружја „Посејдон“

* Ове ракете-торпеда моћи ће да плове на великим дубинама и дуго остану непокретне на …

„Гаспром“ почео са испорукама гаса Мађарској преко Србије

„Гаспром“ почео са испорукама гаса Мађарској преко Србије

„Гаспром“ је, према дугорочном споразуму са Мађарском потписаном 27. септембра, од данас почео да испоручује …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *