Насловна / Србија / Економија / Русија: Продужетак „Турског тока“ кроз Бугарску и Србију је приоритет

Русија: Продужетак „Турског тока“ кроз Бугарску и Србију је приоритет

Изградња продужетка гасовода „Турски ток“ кроз Бугарску преко Србије до Аустрије је приоритет, изјавио је руски министар енергетике Александар Новак.

Постоји неколико варијанти руте куда би тај гасовод ишао, једна је из Турске у Бугарску, затим преко Србије и Мађарске до Аустрије, док је друга варијанта преко Грчке у Италију.

– Тренутно се ради на проширењу гасне инфраструктуре у тим земљама. За нас је приоритет рута која води преко Бугарске до Аустрије. Са свим тим земљама је вец́ потписана мапа пута. Сви рокови су синхронизовани у складу са изградњом Турског тока – прецизирао је Новак.

Он је подсетио да је пердвиђено да Турским током иду два цевовода, капацитета по 15,75 милијарди кубних метара гаса годишње сваки.

Први крак је предвиђен да снабдева Турску, ток ц́е други крак снабдевати земље јужне и југоисточне Европе.

Вестионлине, Спутник

Актуелно

Србија: Мртав радник цирка 8.500 евра

Kолико је тежак и ризичан живот радника у Србији показује податак да их је прошле …

Александар Павић: Проблем Србије је одсуство јасног размишљања и стратегије (видео)

Гост емисије “ А ШТА ВИ МИСЛИТЕ“ аутора и водитеља Ратка Дмитровића, на телевизији РАС, …

Један коментар

  1. Malo je neobično, kako novine javljaju, da je preko noći počela gradnja gasovoda „Južnog toka“ izvan ili kroz Bugarsku. Potrebe za EPP mislim da ne postoje. Sačekaće se, a ubeđenje je da će biti od toga nešto. Sa srećom i razumom. Dobra stvar je ovde što ne mora da se ponovo počinje sa gradnjom gasovoda. Naime Toma diploma to je već uradio 2013. godine iz Palate federacije, a prvi zavar je pao, pod njegovom komandom, u Šajkašu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons