Русија за „стране агенте“ прогласила и Радио Слободна Европа и Глас Америке

МИНИСТАРСТВО правде Руске Федерације ставило је данас на списак медија „страних агената“ и Глас Америке и Радио Свобода/ Радио Слободна Европа која одиграла је важну улогу у подривању Совјетског Савеза.

Њихови новинар ће, готово сигурно, остати без акредитација за улазак у руски парламент.

За „стране агенте“ су проглашени и: телеканал „Право Време“, „Сибир.Стварност“, „Кавказ.Стварност“, „Idel.Стварнопст“, татарско-башкирска служба Радио Свобода (Azatliq adiosi), „Крим. Стварност“ и „Фактограф“.

Све је ово само реакција на потезе Сједињених Држава које су руску глобалну телевизију RT прошлог месеца присилиле да се региструје у америчком Министарству правде као „страни агент“.

Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова рекла је да неће бити укидања акредитација страним новинарима како не би били ограничавани у раду.

Факти

Актуелно

Србија може да извози у Русију без царина „све што произведе“

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се на међународном економском форуму СПИЕФ …

ПОПИШМАНИЛИ СЕ! Бугари кмече Русима да им пусте мало гаса

ПРЕДСЕДНИК Бугарске – Румен Радев – изјавио је да су његовој земљи потребне „директне испоруке …

Један коментар

  1. Pre nekoliko godina sam bio u Pragu sa turističkom agencijom. Obilazeći grad autobusom prošli smo i pored sedišta Radio Slobodna Evropa. Oko zgrade visoki zid sa bodljikavom žicom na vrhu a dobro naoružani čuvari sa dugim cevima i iza i ispred zida. Vodič, Čehinja, nam kaže da je to najčuvaniji objekat u Češkoj. Zašto?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons