Русија за „стране агенте“ прогласила и Радио Слободна Европа и Глас Америке

МИНИСТАРСТВО правде Руске Федерације ставило је данас на списак медија „страних агената“ и Глас Америке и Радио Свобода/ Радио Слободна Европа која одиграла је важну улогу у подривању Совјетског Савеза.

Њихови новинар ће, готово сигурно, остати без акредитација за улазак у руски парламент.

За „стране агенте“ су проглашени и: телеканал „Право Време“, „Сибир.Стварност“, „Кавказ.Стварност“, „Idel.Стварнопст“, татарско-башкирска служба Радио Свобода (Azatliq adiosi), „Крим. Стварност“ и „Фактограф“.

Све је ово само реакција на потезе Сједињених Држава које су руску глобалну телевизију RT прошлог месеца присилиле да се региструје у америчком Министарству правде као „страни агент“.

Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова рекла је да неће бити укидања акредитација страним новинарима како не би били ограничавани у раду.

Факти

Актуелно

Небојша Крстић долази на чело РТС место Бујошевића!

Драган Бујошевић Генерални директор Радиотелевизије Србије (РТС) због приватних разлога се повлачи са челне функцију …

Преко 300 медија у рукама глобалиста организују хајку на Трампа

Више од 300 америчких медијских организација покренуло је данас кампању за слободу штампе као одговор …

Један коментар

  1. Pre nekoliko godina sam bio u Pragu sa turističkom agencijom. Obilazeći grad autobusom prošli smo i pored sedišta Radio Slobodna Evropa. Oko zgrade visoki zid sa bodljikavom žicom na vrhu a dobro naoružani čuvari sa dugim cevima i iza i ispred zida. Vodič, Čehinja, nam kaže da je to najčuvaniji objekat u Češkoj. Zašto?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons