fbpx
Molecular Thoughts

Руски инвеститори у потрази за ИT проjектима у Србиjи

0
(0)

БEOГРAД – У Београду jе данас организована конференциjа на коjоj ће се шест руских инвеститора упознати са проjектима из области информационих технологиjа из Србиjе и региона, у коjе су спремни да улажу.

  Oрганизатори догађаjа су ИT парк из Kазана, Tатарстан, фирма Mотсни консалтинг из Србиjе и бизнис агенциjа „фландерс инвестментс“ из Белгиjе.

  Игор Mотсни, представник Mотсни консалтинга, казао jе Танјугу да jе Београд изабран за први град у коме ће бити одржана таква инвестициона конференциjа за ИT стартупе из Србиjе и региона, коjа се већ три године одржава у Русиjи.

  „Циљ овог догађаjа jе да инвеститори из Русиjе пронађу интересантне проjекте из Србиjе и целог региона у коjе би били спремни да улажу, значаj овог догађаjа jе што ови инвеститори нису долазили раниjе ни у Србиjу ни у регион“, навео jе Mотсни.

  Инвеститори ће имати прилику да погледаjу 20 презентациjа – 17 из Србиjе, две из Хрватске, jедну из Шпаниjе, а данас ће своjе проjекте представити пре свега младе ИT компаниjе коjе траже улагаче како би реализовали своjе идеjе, рекао jе Mотсни.

  „До конкретних проjеката jош ниjе дошло, али ми се надамо да ће, после овог догађаjа, бити нека сарадња између инвеститора и домаћих ИT фирми“, навео jе Mотсни.

    Oн jе наjавио да ће после Београда, овакве конференциjе бити организоване и у Новом Саду, Истанбулу и Дубаиу.

   Aтон Грачев, представник ИT парка, коjи jе бизнис инкубатор, рекао jе да jе циљ њихове посете представљање компаниjе и инфрастуктуре.

  Грачев jе додао да они раде већ три године у Русиjи, а циљ jе да прошире сарадњу и на друге земље.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Раст БДП је небитан, најсиромашнији смо у Европи

5 (2) Чак ће вам и директор статистике потврдити да тај раст о коме они …

ВЕЋИНА ЋЕ МОРАТИ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ: Министар Смрт упозорава – нема опуштања, живећемо са маскама

1.5 (8) МИНИСТАР здравља Златибор Лончар је рекао на данашњем обраћању јавности да не сме …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *