АЈДЕ! Агенцији сумњив Гашићев бизнис са женом и сином

0
(0)

ПОСТОЈИ сумња да је министар обране Братислав Гашић, у време док је био градоначелник Крушевца, закључивао уговоре са привредним друштвом „АДД Продакшн“, чији је власник његова супруга, ради пословне сарадње у области информисања и емитовања програма.

Ово је, пише у допису Агенције за борбу против корупције који је достављен „Новостима“, разлог због којег је против Гашића покренут поступак за одлучивање о томе да ли је био у сукобу интереса.

– Градска управа Крушевца закључила је уговоре са привредним друштвом „БНЗ Хигијеник“, у којем је Гашићев син сувласник, за услуге електронског информисања на ЛЕД екрану за потребе Градске управе и ради пословне сарадње у области информисања и емитовања програма – објашњавају у Агенцији. – На основу прикупљених доказа и чињеница сумњамо да је повредио закон и покрећемо поступак.

Гашић је добио рок од 15 дана да се изјасни. Он је већ послао допис у којем тврди да оптужбе нису тачне и предлаже да се „бесмислени, исконструисани и инсинуирани поступак обустави“.

Председник Одбора Агенције Зоран Стојиљковић рекао је „да не зна зашто министар нервозно реагује, јер је поступак тек у претпроцедури“:

– Почели смо да испитујемо наводе, јер нам је посао да се бавимо конфликтом интереса за који јавност очито жели да зна. Покретање процедуре не значи да ћемо нужно и пронаћи да је Гашић у сукобу интереса.

Како је рекао, информације о томе да је спорно и у зони конфликта интереса, што су чланови породица добијали послове у време када је он био градоначелник, јесу нешто на основу чега је Агенција донела одлуку да преиспита те наводе.

СМЕНА У ИГРИ

Ако се докаже да је Гашић био у сукобу интереса, Агенција има право да га јавно опомене или препоручи да министар буде разрешен. Уколико се испостави да није крив, поступак се обуставља.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

4.4 (9) У време полицијског часа, када је грађанима по неколико дана било забрањено да …

Савет за борбу против корупције: Министарка Зорана хоће да нас угаси?

5 (4) Савет за борбу против корупције саопштио је да ради на анализи Уговора између …

Један коментар

  1. I dobronamerni savet, napredni shvataju kao međustranačku borbu. Nesposobnog keramičara moraju da menjaju bez obzira što finansira stranku. Kriminalac, bez iskustva koji namešta tendere i javne funkcije percipira kao doprinos svom privatnom biznisu. Zbog ovakvih, biće zbrisani na sledećim izborima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *