Сајбер Психоцид – страшна визија тајног задатка америчког агента Едварда Сноудена

0
(0)

Свега један дан након што је лист Гардијан објавио тајни документ који показује да је Барак Обама издао наредбу војсци Сједињених Америчких Држава и директорима обавештајних служби да израде листу прекоморских мета како би САД извршиле сајбер нападе на исте, појављује се још један документ, опет у Гардијану, који говори о програму ПРИЗМА кроз који обавештајне структуре САД имају „директан приступ“ и надгледају све велике интернет мреже као што су Гугл и Фејсбук, али и прислушкују наводно све позиве преко познате америчке телефонске мреже Верајзон.

Одмах сутрадан, опет на Гардијану, појављује се и један од агената познате агенције Буз Ален Хамилтон (присутни и у Београду да координирају рад УСАИД/НЕД/ЦИА структура на чију забрану СНП НАШИ већ месецима позивају због мора доказа угрожавања безбедности грађана Србије) под именом Едвард Сноуден.

Сноуден је наводно доставио листу Гардијан тајне документе представништва агенције Буз Ален Хамилтон на Хавајима, где је он радио у оквиру тајног програма за САД, ЦИА и НСА (Национална безбедоносна агенција – Нешнл Секјурити Ејџенси).

Овај младић стар 29 година, запослен на врхунски тајном пројекту НСА и војске САД, наводно је на своју руку отишао у Хонг Конг 20. маја ове године. Наравно, уколико радите на топ тајном пројекту војно-обавештајних структура и, по његовој причи, имате директан приступ топ поверљивим подацима од врхунског значаја за безбедност САД и деловање највећих америчких обавештајних служби, нема шансе да изађете из земље сем по налогу САД, нити има шансе посебно да одете у Хонг Конг који је званично специјални административни регион Кине – коју је САД означио као највећег сајбер непријатеља уз оптужбе да су кинески хакери нападали војне информационе системе САД-а.

Из свега овога није тешко закључити да је Едвард Сноуден милијарду посто амерички агент на тајном задатку. Чињеница да је Гардијану открио „топлу воду“ и открио нешто што је ствар опште културе такође јасно показује да је Едвард Сноуден амерички агент на тајном задатку.

Уосталом, почеци интернета се вежу за стварање мреже АРПАНЕТ 1969. године која је пројекат Министарства одбране САД. Интернет какав данас знамо је настао управо одвајањем АРПАНЕТ-а из војног експеримента у јавни истраживачки пројект. Значи, све је јасно о улози америчке војске и америчких обавештајних служби у вези интернета од самих почетака до данас.

И у Србији Телеком Србија и други оператери су дужни да чувају аудио снимке свих телефонских позива најмање шест месеци, тако да информација да америчке обавештајне службе имају увид у информације мреже Верајзон, Фејсбука, Гугла, итд., могу бити занимљиве само некоме ко никада дубински није размишљао на ту тему и људима навиклим да се хране „сензационализмом“ којих је највећи број на Биг Брадр Ријалити Шоу планети. Успутно речено, ми у СНП НАШИ препоручујемо уместо Сензационализма – чист православни николајевско-јустиновски просвећујући Национализам у функцији изградње глобалног мира и љубави међу народима. Далеко је здравије, учиниће Вас мудрим (или бар не глупим) човеком и слободним бићем.

Међутим, у овом тексту се треба најпре позабавити питањем шта је тајни задатак и мисија америчког агента Едварда Сноудена?! За шта нас припрема Викиликс и НСА, шта је крајњи циљ мисије америчких агената попут Асанжа (не може му нико ништа, јачи је од судбине) и Сноудена?!

Да је цела акција са Сноуденом и Гардијаном пажљиво планирана, темпирана и координирана се види и по томе што се све ово дешава усред састанка америчког председника Барака Обаме са председником Кине, Кси Ђинпингом, где је први пут директно отворена тема сајбер напада, где је први пут Обама Ђинпингу саопштио да је уверен да Кина стоји иза хакерских напада на војне системе САД и који је закључен „неслагањем у вези сајбер безбедности“.

Укратко, Кина демантује да има било какве везе са нападима који стижу из Кине, а министарство одбране Кине је објавило да исти и слични напади на кинеске информационе системе долазе управо из САД. Кинеско министарство одбране објавило је документ којим тврди да две трећине регистрованих напада на кинеске војне информационе системе су извршени са ИП адреса из САД тврдећи да их врше америчке војне сајбер јединице. Реч је о документу који показује да је током 2012. године извршавано око 144 хиљаде хакерских напада на месечном нивоу на кинеске информационе системе, где је преко 62% напада извршено из САД.

Ствари ће се веома брзо искристалисати и постати јасније, иако ће вероватно да дође до још неколико неочекиваних момената и објављивања нових докумената, вероватно у Гардијану или можда неком Хонг Конг Дејли (тајд вит америкен бренчс енд инвестинг фандс) издању, али за сада се да јасно закључити да је Едвард Сноуден послат у Хонг Конг са мисијом да продуби политичко-обавештајни сукоб са Кином и вероватно да пружи легитимитет за отворену сајбер агресију на Народну Републику Кину.

Међутим, оно што је посебно занимљиво је чињеница да се цела ова кампања америчких обавештајних служби фокусира на човека као појединца и на ширу глобалну јавност и да она нема – баш као ни ГМО кампања – циљ само политички утицај, економски интерес и доминацију, те да није реч само о сукобу две државне структуре, него да је реч о једном ширем плану контроле човечанства, људске популације и изазивања глобалног хаоса, те ћемо овде изнети једну – потпуно могућу и реалну – страшну визију крајњег циља мисије америчког агента Едварда Сноудена.

Колико је „топла вода“ прича младог агента Едварда Сноудена додатно показује и чињеница да афере о НСА прислушкивању трају још од Бушове администрације 2007. и 2008. године, али сада се опет избацује у јавност кроз јефтин сензационализам звучних брендова као што су Гугл и Фејсбук, што је опет факт који указује на то да је цела НСА 2013 кампања упућена на човека као индивудуу, упућена људима и широј неполитичкој глобалној јавности.

Такође, важно је приметити да и сами ПРИЗМА слајдови добијени од Едварда Сноудена које је објавио лист Гардијан су креирани попут неке инфографике поприлично просто на нивоу „детињастог“, што је још један показатељ да су намењени обичном човеку. Такву просту графику не можете наћи ни у најобичнијим документима Баз Ален Хамилтон агенције.

У протеклих пар година смо имали наводна изненадна цурења података америчких обавештајних служби типа Викиликс, Стратфор, па сад и НСА и то баш у ери кад је заштита тих докумената подигнута на високо-софистицирани ниво, где су нпр у случају Викиликса такође документи који су објављени углавном били поприлично небитни, а све информације углавном јавности познате попут Сноуденових саопштења.

Паралелно смо имали промоцију тероризма од стране америчких власти као глобалне претње што су очигледно користили како би ревитализовали своју глобалну позицију, одредили одређене политичке правце и догађаје на глобалном нивоу и омогућили да прича о „заштити америчких националних интереса широм света“ буде могућа и питка.

Предстојећа отворена сајбер агресија САД на Кину ће бити лакше изводљива уколико постане глобални проблем, односно, омогућавањем да у тај сајбер рат буду отворено јавно укључене и НАТО чланице, на првом месту Немачка.

Немачка игра посебну улогу у свим тајним операцијама САД-а и недавно је „Зидојче цајтунг“ објавио да се са територије Немачке врше напади беспилотним летилицама и да је кроз систем беспилотних летилица извршено око 10 убистава у арапским и афричким земљама из војних база у Штутгарту (командна база АФРИКОМ НАТО) и базе у Рамштајну (америчка војна база за ваздушне операције у Немачкој).

Али, за ову тему је још важнија база „Teufelsberg – Ђавоље Брдо“ у околини Берлина коју је управо после Другог светског рата изградила америчка безбедоносна агенција НСА на чијим тајним пројектима ради млади амерички агент „допадљивог профила обичног човека као хероја“ Едвард Сноуден.

Теуфелсберг је део мреже Ехелон (ECHELON) коју су створили САД, Велика Британија, Канада, Аустралија и Нови Зеланд са циљем „пресретања и праћења приватне, војне и дипломатске комуникације Совјетског савеза и Источног блока“.

Уколико претпоставимо да је заштитне кинеске системе лакше разбити глобалном легитимизацијом сајбер агресије на Кину и стварањем сајбер фронта НАТО чланица, онда је продубљивање политичко-обавештајног сукоба САД и Кине које спроводи агент Едвард Сноуден својим доласком у Хонг Конг, односно, у Кину – потпуно јасно.

Међутим, чињеница да је сво ово цурење обавештајних података САД, прва фаза Викиликс, па сад и друга фаза НСА, упућено на необичан начин на човека као појединца и да по својој природи и карактеру „топле воде“ представљају припрему терена за „нешто“, даљом анализом претпоставке и питања шта је то „нешто“ што би могло бити крајњи циљ долазимо до једне језиве застрашујуће визије коју ћемо назвати „психоцид“.

Реч је о потенцијално новом начину глобалне доминације САД попут оног какав су изазвали промоцијом тероризма којом су омогућили агресију и улазак војних трупа НАТО-а на различите територије широм света, али и политичко-економски утицај широм света.

Не треба губити из вида да су у случају тероризма САД нападом на куле близнакиње представљене као највеће жртве, где је Бин Ладен скандалозно и без неког јасног објашњења наводно ликвидиран тајно, а и сада у случају сајбер тероризма САД се представљају као највеће жртве кроз стална цурења информација из њихових обавештајно-војних информационих система.

А ево шта би заправо представљао „психоцид“ који је по више аналитичких приступа чак и највероватнији сценарио. Већ сада је могуће направити такав информациони систем, где би једним кликом или нпр. коришћењем једног универзалног јузернејма и пасворда свако могао да чита свачије поруке на свим водећим мрежама попут Гугла, Фејсбука, Твитера, итд. Значи, приступите одређеној интернет адреси, укуцате један јавни свима доступни јузернејм и пасворд и читате чије год поруке хоћете. И то свако на свету може да уради! Нпр. одједном се појави нека сајбер терористичка група, нешто попут Анонимуса, са прогласом: „Ол из опен!“ и пусте јавности јузернејм и пасворд. Замислите колико би то проузроковало развода бракова, раскида пријатељстава, кумстава, пословних партнерстава, туча, убистава, самоубистава… Процентуално увећање набројаних ствари би износило отприлике 10000000% и постигао би се ефекат какав не може постићи никаква нуклеарна бомба. Атак на душе! Потпуни друштвени дебакл, парализа и хаос. Потпуна промена свести. Убијање душе. Психоцид.

Један од потенцијалних разлога сајбер напада на Кину јесте извођење таквог пројекта и сценарија на територији Кине и ширење америчке доминације на територију Кине, где би се изазвао такав „психоцид хаос“ у којем би кинеске власти биле немоћне да контролишу цео проблем сами, што би наравно омогућило САД-у да се наметну као „милосрдни анђео спаситељ“, а уједно да избегну и заобиђу нуклеарни одговор Кине.

Друга ствар, Кина је најмногољуднија земља, ту би психоцид попримио незамисливе димензије, а и уклапа се паралелно у план контроле светске популације. Треће, Кина је очигледно најбоља за такав напад, јер сајбер рат са Кином траје најдуже и сајбер војне јединице САД су најспремније за Кину. Четврто, по свим прогнозама Кина преузима позицију највеће светске силе, не само економске, него и војне, научне, индустријске, технолошке, космичке, итд. Пето, уколико би се срушио информациони систем Кине, већина података о енорнмним дуговима САД држави Кини би нестали. Постоји цео низ потенцијалних разлога оваквог сценарија, али обзиром на све израженију црту и чињеницу да су сви ови пројекти упућени на човека као појединца и да по свему судећи припремају људе на једно „цурење података“ које ће их се тицати директно и лично, тешко се одупрети утиску да је највероватнији сценарио „психоцид“.

Ако одемо даље и посматрамо ствари на највишој инстанци – кроз православну призму сагледавања, можда је Кина само полазна тачка за глобално зацаривање антихристове владе. Ми Срби знамо из светоотачких књига, пророчанстава и православног предања да ће „кнез овога свијета“, тзв. Антихрист, управо да се појави у време када ће технолошки развој света бити огроман и невероватан, а пад људскости и морала исто тако невероватан да ће људи попримити животињски образ у себи. Тешко да се може наћи бољи опис времена у којем живимо. А постоје и православна пророчанства попут пророчанства Светог Лаврентија Черњиговског који је говорио да ће у последња времена сви људи уместо икона у својим собама имати кутије преко којих ће се прелешћивати, као и да ће се Антихрист целом свету приказати управо преко тих кутија. Можда је мислио на ТВ, а можда и на компјутере. Како год, мир не треба губити по јеванђељској заповести, али и не губити свест да на овом свету не постоји ништа сем рата „оца лажи“ и Христових непријатеља против Христа.

У тој призми, сајбер психоцид својим карактером, природом и луциферским интелигентним приступом се такође чини „ђаволски добрим“ пројектом Беле Куће и њених осведочених доказаних сатаниста.

Видео интервју Едварда Сноудена за Гардијан:http://www.guardian.co.uk/world/video/2013/jun/09/nsa-whistleblower-edward-snowden-interview-video

ПРИЗМА слајдови: http://www.forbes.com/pictures/mhl45edlem/prism-slide-1/

Документ наредбе Барака Обаме за прављење листе прекоморских сајбер мета: http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2013/jun/07/obama-cyber-directive-full-text

 

Вјекослав Церовина

СНП Наши

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Едвард Сноуден – човек који је открио тајне америчких шпијуна (видео)

0 (0) Бивши радник ЦИА Едвард Сноуден (29) је човек који стоји иза, до сада, …

Извалио ЦИА и НСА и запалио из Хонг Конга

0 (0) ХОНГ КОНГ – Главни актер разоткривања највеће америчке афере прислушкивања телефона и интернета …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend