fbpx

Салвини из формулара избацио „родитељ 1“ и „родитељ 2“ и вратио „отац“ и „мајка“

0
(0)

* „Родитељ 1“ и „родитель 2“ појавили су се у италијанским државним документима након што су на Апенинском полуострву почели да региструју децу хмосексуалних парова. Градоначелница Торина, Кјара Аендино, у априлу 2018-те регистровала је бебу чији родитељи су по „папирима“ биле „две мајке“

________________________________________________________________________________

МИНИСТАР унутрашњих послова Италије – вице-премијер Матео Салвини – наредио је да се у све формуларе министарства врате „отац“ и „мајка“.

Истовремено је наложио да се из формулара и свих других докумената уклоне „родитељ 1“ и „родитељ 2“.

Салвини је своје потезе образложио овако:

„Одлучио сам да не оклевам када су ми реферисали да и у формуларима који се морају попунити да би се добила елекртонска легитимација треба уписати „родитељ 1“ и „родитељ 2“. Одмах сам наредио да се на своје место врате „отац“ и „мајка“. Ово је мали корак и мали сингал, али се нећу зауставити. Учинићу све што је у моћи министра унутрашњих послова. Све што дозвољава Устав Италије“.

Министар Салвини је додатно нагласио да ће сва своја овлашћења користити за заштиту „“природне породице засноване на савезу мушкарца и жене“.

„Родитељ 1“ и „родитель 2“ појавили су се у италијанским државним документима након што су на Апенинском полуострву почели да региструју децу хмосексуалних парова.

Градоначелница Торина, Кјара Аендино, у априлу 2018-те регистровала је бебу чији родитељи су по „папирима“ биле „две мајке“.

Дотад су локалне власти у Италији регистровале усвојену или биолошку децу хомосексуалних парова само по судским одлукама.

У Торину су убрзо регистровани и близанци чији родитељи су наводно двојица мушкараца, а потом и девојчица чијим родитељима су биле означене две лезбејке.

У јулу 2014-те је један римски суд дозволио лезбејки да усвоји биолошку кћерку своје партнерке.

У Италији истополни бракови нису дозвољени.

Европски суд за људска права обавезао је Италију 2015-те да дозволи „брачне савезе међу људима истог пола“.

Почетком прошле године је италијански Касациони суд признао законитим истополни брак двојице Италијана закључен у иностранству.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шта ти упоређујеш?! Француски БДП је 2.778 милијарди, италијански 2.084 милијарди а српски бдп је 50 милијарди $

4 (7) Србија данас: Тзв. српски председник Александар Вучић је један од ретких политичара у …

Матео Салвини: Kинези направили нови супервирус, протеин са слепог миша додали су на САРС! (видео)

5 (1) Научна емисија „Леонардо“, која је објављена у новембру 2015. године на РАИ3, изазвала …

Један коментар

  1. mislim da dolazi vreme kad ce se razum, cast, porodica, kuca i ljudsko dostojanstvo morati braniti oruzijem, ili morati pokleknuti pred krvozednim coporom kojim vladaju nagoni i za koji ne postoje nikakve norme, pravila, obicaji, zakomi ni nista sto coveka cini covekom. — Vi ponizeni, Vi gladni, Vi sto busite sake, necete naci sazaljenja kod neprijatelja svog; smeje vam se i spreman je na sve. — on Vama samar, Vi njemu ruke obadve, da se ne drzne ponovo uciniti to bilo kom. — dzaba trositi reci na pogane, gurbete, maloumnike, psihopate i zarazene ko zna cim, koima ni vlastita deca nisu sveta, pelenasima popisanim i posranim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *