Србија

САМО У СРБИЈИ! Забрањена вакцинација свиња јер ЕУ неће вакцинисано месо, али је зато за српску децу вакцинација обавезна?!

Како је могуће да пацијент који је животно угрожен (канцер, леукемија) има право да одбије предложену меру лечења, а родитељи здраве деце немају избор?

У Србији ће свиње ускоро имати већа „људска права“ него Срби и њихова деца. Бар кад је вакцинисање у питању. Наиме, свиње из Србије не могу да се извозе у ЕУ зато што је код нас обавезна вакцинација ових домаћих животиња ради заштите од свињске куге, па је речено да ће ово бити укинуто, зарад ЕУ извоза.(1) Али, зато је недавно пооштрен закон о обавезној вакцинацији деце, па је уведена казна од 150 хилјада динара за оне који одбијају да децу вакцинишу, плус забрана уписивања невакцинисане деце у школе и вртиће. Родителјима се може скинути новац са рачуна, запленити имовина, или се могу послати на принудни рад. Инспекција зове Центар за социјални рад, који непослушном Србину може да одузме дете.(2)

УСКОРО У СРБИЈИ ПРЕСТАЈЕ ВАКЦИНАЦИЈА СВИНјА, АЛИ ВАКЦИНАЦИЈА ДЕЦЕ ПОСТАЈЕ ОБАВЕЗНА, СА КОНЦЛОГОРСКИМ МЕРАМА ЗА ОНЕ КОЈИ СЕ ПРОТИВЕ.

О „БЕЗОПАСНИМ“ ВАКЦИНАМА

Крајем 2015. године родителји Драшка Бабића, двадесетосмогодишњака из Младеновца, преко суда су добили одштету у вредности од 30 милиона динара зато што је њихов син добио парализу после вакцинисања крајем осамдесетих година 20. века, и због које је сад у инвалидским колицима. То се није десило само њему, него и још тринаесторици дечака и једној девојчици, који су добили мања или већа оштећења. Сва ова деца добила су дечју парализу после примлјене вакцине и сви су почетком деведесетих лечени на Институту за мајку и дете. Управо кад смо све ово сазнали, донете су нове законске мере против родителја који не желе да вакцинишу децу.

ПИТАЊА БЕЗ ОДГОВОРА

Основно питање гласи – постоје ли у Србији лјудска права гарантована Уставом? Постоји ли на свету Међународна конвенција о лјудским правима у примени биомедицине? Постоје ли међународни уговори о правима пацијента (мада здрава деца нису пацијенти)? Да ли су деца власништво државе? Постоји ли јасно становиште европских закона да је забрањено вршити инвазивне методе над пацијентом без његовог пристанка, при чему се сваки убод сматра инвазивном методом? Како инвазивни поступак може одједном да постане превентивни?

Повјереништво за медицинску етику Хрватскога лијечничкога збора још у јануару 2012. једногласно донело одлуку да присилно вакцинисање против заразних болести није у складу са лекарском етиком и да лекар има право да одбије присилну вакцинацију позивајући се на призив савести. И код нас, међу педијатрима, лекарима других специјалности па и фармацеутима такође има оних који сматрају да јеродителј тај који треба да сноси одговорност и доноси одлуку о вакцинацији, јер су свесни шта значи преузети на себе ризик да се некоме упропасти здравлје и живот.

Ево што је наведено на званичном сајту Института за јавно здравлје „Др Милан Јовановић Батут“, на страни 32 Извештаја о имунизацији за 2013. годину: „Број регистрованих нежелјених реакција насталих након имунизације не одговара очекиваном броју који се наводи у упутствима произвођача за примену вакцина које се примењују у Програму имунизације. Неопходан је квалитетнији надзор над нежелјеним реакцијама након имунизације по стандардима СЗО по којима су јасно дефинисани ентитети које треба пријавлјивати./…/Поједини окрузи не доставлјају пријаве нежелјених реакција, што говори о неадекватном надзору и непоштовању Правилника. Присутни су ограничавајући фактори који утичу на квалитет надзора: педијатри/лекари недоволјно заинтересовани/мотивисани за пријавлјивање, не поштује се процедура према Правилнику за доставлјање образаца, доступна документација заклјучака и потврда Стручних тимова је непотпуна, непостојање Стручног тима на националном нивоу, сарадња са Агенцијом за лекове и медицинска средства је неадекватна.“ Бајно стање у области имунизације, зар не?

Како је могуће да пацијент који је животно угрожен (канцер, леукемија) има право да одбије предложену меру лечења, а родителји здраве деце немају избор? Како је могуће да особе, носиоци и преносиоци заразних болести (АИДС, хепатитис Ц, хепатитис Б, мононуклеоза, коксаки вирус итд) имају право да одбију сваку врсту лечења, да не буду дискриминисани, да им се гарантују њихова лјудска права, а здрава деца их немају? Како је могуће да посланици добро знају какав статус има Србија у СЗО (ми смо „землја у развоју“), и да знају да вакцине које стижу у нашу землју могу бити шкарт, непотрошене или експерименталне, а да ипак толико инсистирају на томе да се такве вакцине законски наметну као обавеза за свако здраво дете? Како је могуће да се у землјама у развоју, по новим критеријумима СЗО, смрт детета узрокована вакцинама не бележи као смрт од вакцине? Зар су наша деца и њихови животи мање вредни од живота деце из развијених земалја?

ЈОШ ПИТАЊА

Да ли постоје вируси и бактерије које изазивају болести, од којих су најопасније што се епидемијски или пандемијски шире?
Постоје.

Да ли све вакцине треба забранити ако оне спречавају ширење заразних болести?
Све вакцине не треба забранити, али све вакцине треба проверити. И треба их, по могућству, свести на најмању меру.

Да ли произвођачи вакцина дају гаранцију да ће оне пружити апсолутну заштиту?
Не дају.

Да ли произвођачи вакцина крију да додају јако опасне материје које могу довести до пропратних нежелјених последица?
Не крију.

Да ли постоје докази да се велики број вакцина које не задоволјавају стандарде ЕУ или су пред роком истека не уништавају већ прослеђују као хуманитарна помоћ или продају у землјама Трећег света?
Постоје.

Да ли је, разним скандалима и несавесношћу, наш, некад изврсни, Институт Торлак, који је производио вакцине, скоро разорен, због чега увозимо непоуздане вакцине из иностранства? Јесте.
Да ли је могуће да Вучић и његова Влада и скупштинска већина о томе, пре доношења закона, нису ништа знали?
Није могуће. Бар неки су знали.

Па зашто су донели овакав закон?
Па, због наредаба из светских центара моћи, који одлучују о свим стратешким потезима Вучића, НАТО гаулајтера на нашем простору.

А зашто би неко из светских центара моћи желео да Србима наметне обавезну вакцину?
Зато што Србе треба свести на најмању могућу меру, јер, како рече Хитлер Херману Нојбахеру, „народ као што су Срби не сме да живи уз Дунав“

Да то није теорија завере?

Није. Наиме, у Србији, од последица НАТО бомбардовања осиромашеним ураном, сваке године 36 хилјада лјуди оболи од рака.(3) Др Слободан Чикарић, угледни радиолог и дугогодишњи челник нашег друштва за борбу против рака, увек је био јасан – бомбардовање 1999. клјучни је узрок ове појаве.(4) А они који су нас тада бомбардовали добро су знали шта раде – цилј им је био уништење Срба. Јер, њима је потребан овај простор, али не и ово становништво.Зашто и вакцине на би биле коришћене за истреблјење непожелјних?

ИМА ЛИ ТАКВИХ ПРИМЕРА?

Наравно да има. Година 2014. Светска здравствена организација и УНИЦЕФ су финансирали и организовали кампању вакцинације Кенијки против тетануса чији је резултат требало да буде масовна стерилизација.

Вакцине Светске здравствене организације–СЗО и УНИЦЕФ-а су, на инцијативу локалних лекара и Римокатоличке цркве, испитане у јужноафричким лабораторијама, а резултат је био откриће да СЗО и УНИЦЕФ спремају геноцидну кампању против црног становништва у Африци.

.Кенијска влада је била принуђена да прекине програм вакцинације Светске здравствене организације (СЗО) и УНИЦЕФ-а против тетануса, јер је откривено да би пета доза (како СЗО и УНИЦЕФ препоручују) узроковала стерилизацију два милиона и триста хилјада жена узраста од 14 до 49 година, о чему је подробно писала италијанска штампа, а један од текстова о томе може се наћи и на српском језику(5).

КО ЈЕ, У СТВАРИ, ВУЧИЋ?

Одавно сам писао да је Вучић инкарнација лажног цара Шћепана Малог, кога је Нјегош описао у свом последњем спеву. Наиме, народ је пристао уз њега као да је у питању руски цар; чак и кад изасланик из Петрограда докаже да је реч о лажову, народ и далје остаје уз њега. А сам Шћепан је, како је то показао Мило Ломпар, својеврсна слика антихриста, за кога Свети Јефрем Сирин каже да ће се многи клањати мучителју, кличући: “Ти си наш спасителј!“ После свега што је учинио Србима и Србији, од предаје Косова и Метохије, преко увођења у НАТО, до озакоњења присилних вакцинација, он ће, захвалјујући апсолутној власти коју има и кловновском глумлјењу чврсторуког Броза, опет узети власт, да би један народ, као леминге из митске приче, повео ка литици самоубиства.

Ипак, има оних који на то не пристају. Они неће дозволити да имају мање „лјудских права“ од свиња у Србији.

УПУТНИЦЕ:

1.хттп://www.новости.рс/вести/насловна/економија/актуелно.239.хтмл:515729-Вакцина-коци-извоз-у-ЕУ; хттп://www.блиц.рс/вести/економија/тузна-истина-о-месу-српску-свињу-у-еу-нико-неце-да-једе/3пхбјт3

2.хттп://www.телеграф.рс/вести/2012523-нови-закон-ко-не-вакцинисе-дете-казна-и-до-150-000-динара

3. М. Васиљевић, Рак годишње покоси 20 000 људи, Вечерње новости 6. март 2016, стр. 6-7

4.хттп://www.вијести.ме/свијет/цикариц-србија-прва-у-европи-по-смртности-од-рака-разлог-је-нато-бомбардовање-825613; хттп://www.нспм.рс/хроника/проф.-др-слободан-цикариц-за-пораст-броја-умрлих-и-оболелих-од-рака-кривац-је-осиромасени-уранијум-којим-смо-бомбардовани-током-нато-агресије.хтмл

5. хттп://борбазаверу.инфо/цонтент/виеw/7314/33/

Владимир Димитријевић, Фонд стратешке културе

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!