fbpx

Шарлатан Вујовић признао да ће се о повећању плата и пензија одлучивати у Вашингтону, а не у Београду

0
(0)

ФАКТИ: Вучићевим министрима се заиста не може веровати! Ево, министар финансија тврди да се у пошти на Дедињу понашао као „грађанин покорни“ – да се није понашао као бахати министар и да му је све подметнуто. Дозволимо да је тако било и да није тражио од Кркобабића да премести службеницу и управницу дедињске поште. Само, у том случају остаје без одговора главно питање: да оне то нису (Кркобабићу) пријавиле саме себе, па саме себе још – за казну – преместиле (у Младеновац)?!

МИНИСТАР финансија Душан Вујовић изјавио је данас да ће, уколико приликом следеће ревизије Мисије ММФ дође до договора о повећању плата и пензија, одлука о томе бити донета одмах, а финално одобрење ће сачекати седницу Савет директора ММФ половином децембра.

„Одлуке се доносе чим се ми договоримо са ММФ-ом, а то би требало да буде почетком новембра. Финално одобравање ће бити на Савету директора Фонда половном децембра“, рекао је Вујовић гостујући у Кажипрсту на Б92.

Министар је подсетио да је Влада Србије тражила повећање приликом друге посете ММФ-а у августу, те да су представници ММФ-а тај предлог пажљиво саслушали.

Уколико фискални простор то дозволи, повећање ће, истиче он, значити да ће око 1,1 милион пензионера и око 100.000 запослених у јавном сектору „имати већа примања него икад, јер њима примања нису ни смањивана“.

Упитан у ком проценту би плате и пензије могле да буду веће, да ли један или два одсто, он је рекао да ће проценат определити управо фискални простор.

„Можемо да повећамо примања онолико колико је могуће а да притом не доведемо у питање структурне циљеве и смањивање дефицита буџета. Морамо да покажемо да ћемо моћи да поднесемо трошак повећања, а да не склизнемо с пута ка смањивању дефицита“, навео је Вујовић.

Он је казао и да нису тачни наводи да је тражио кеш и да није имао личну карту када је недавно био у пошти на Дедињу.

„Нетачно је да сам тражио кеш, нетачно је да нисам имао личну карту. Нисам уопште разговарао са директором Поште“, рекао је Вујовић.

Он је, одговарајући на наводе у медијским написима о „инциденту“ који је имао у пошти, рекао да је личну карту показао службеници на другом шалтеру и да није тачно да је тражио помоћ од директора Поште Милана Кркобабића.

Танјуг, Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић прича о смањењу плата и пензија

3.8 (5) Председник Алексадндар Вучић данас је поновио да неће бити смањења плата у јавном …

Како је радила режимска „бот“ армија – 43 милиона твитова подршке Вучићу и осам и по милиона линкова на сајтове СНС-а, Информера и других режимских медија

5 (8) Осам и по хиљада „бот“ налога Српске напредне странке, које је Твитер недавно …

2 Коментара

  1. Oво признање и будали је јасно да на изборима не одлучује грађанин са правом гласа већ Вашингтон. Очигледно је да су избори смао фарса, режирани манифест очајника. Које смо ми будале. Зашто не размилите о мом предлогу да се Удружимо и самоорганизујемо да све узрочнике у Србији изолујемо и снакционишемо. Ако било ко има боље решење бољу визију општег акционог дејстав ка опстанку и изгадњу државе Србије и свих нас у њој, нек каже, нек искорачи све је у оптицају и све је прихватљиво само ако може да обједини све опште народне снаге ка спасу, опстанку, надоградњи и изградњи државности Србије, реалниј еј ерећи свих нас који смо рођени и који живимо у држави Србији. позз.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *