Насловна / Србија / Политика / Савез за Србију и српска опозиција са Kосова формирају Савез за Kосово
Савез за Србију и српска опозиција са Kосова формирају Савез за Kосово 1

Савез за Србију и српска опозиција са Kосова формирају Савез за Kосово

Савез за Србију је са представницима српске опозиције на Kосову иницирао формирање Савеза за Kосово и Метохију, који би укључивао политичке организације, удружења грађана и појединце без обзира на њихову политичку припадност, изјавио је данас председавајући СзС Бошко Обрадовић, након састанка у Београду са политичким представницима Срба из редова опозиције на Kосову.

„Ми смо се као представници политичких странака сложили да све наше политичке организације на Kосову и Метохији које припадају опозицији треба на неки начин да смање своје сопствене активности и да колективно уђу у овај Савез за Kосово и Метохију и да практично да све наше политичке активности као опозиција на Kосову наставимо заједнички“, рекао је Обрадовић.

Према његовим речима, састанци у вези са формирањем Савеза за Kосово ће се убудуће одржавати како у Београду, тако и на Kосову, где би, како каже, требало да буде одржана оснивачка скупштина.

Састанку у просторијама опозиционог СзС-а присуствовали су неки од лидера Савеза – Бошко Обрадовић, Драган Ђилас, Борко Стефановић и Јанко Веселиновић, те представници српских косовских опозиционих странака и удружења: грађанска иницијатива Народна правда, Европски покрет Срба са Kосова, као и представници опозиционих протеста „Један од пет милиона“ који се одржавају у градовима на северу Kосова.

Ненад Радосављебић, представник Народне правде, изјавио је да „режим нема одговоре на кључна питања“. Он је додао да опозиционе групације које су учествовале на састанку неће учестовати на локалним изборима, заказаним за 19. мај.

„Док се гласови доносе у џаковима и на тај начин се бира Српска листа (водећа партија Срба са Kосова, прим РСЕ) и док се у кампањама током емитовања предизборних спотова противника Српске листе гаси струја читавој општини, као што је то био случај у Лепосавићу, па самим тим нико није имао прилике да то гледа, у том случају избори немају смисла“, рекао је Радосављевић.

Извор: Радио Слободна Европа

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Вучић се у скупштинској расправи о КиМ позвао на студију Сорошевог Фонда за отворено друштво 11

Вучић се у скупштинској расправи о КиМ позвао на студију Сорошевог Фонда за отворено друштво

Председник се у свом извештају о Косову и Метохији у Скупштини Србије позвао на податке …

Кина: Решење за Косово само у оквиру Резолуције 1244 19

Кина: Решење за Косово само у оквиру Резолуције 1244

Kина сматра да је најбољи начин за решавање косовског питања договор Београда и Приштине у …

2 Коментара

  1. Зашто се на северу Ким у 4 Српске оптине не распишу избори по Уставу и законима Србије.а не по законима ткзв Косова.Председница скупштине Србије може расписати изборе за 4 општине на Ким по законима и Уставу Републике Србије.

  2. Зашто се избори у 4 опшине на северу не распишу по Уставу и законима Републике Србије а не Тачијеве лажне државе Косово

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *