Сена Тодоровић: Отворено писмо Вучићу, поводом захвалнице за отимање пензије

5
(1)

Сена Тодоровић, као и многи други грађани у пензији, ових дана је добила писмо са заглављем Српске напредне странке којим се Александар Вучић “захваљује” пензионерима Србије. Одговорила му је отвореним писмом које ми преносимо због оних наших читалаца које је добијање Вучићевог писма увредило.
Глас једне грађанке против бахатости другог грађанина.

Грађанине Вучићу,

Ваше приватно писмо – “захвалницу” што сте ми отимали део пензије пуне четири године, разумем као врхунску дрскост и цинизам! Писмо је стигло на моју кућну адресу, коју ја ни Вама, ни Српској напредној странци никада нисам дала, нити дозволила да ми се обраћате. Такође, нисте ми у Вашем писму дали своју адресу, на коју бих могла да Вам одговорим. Зато сам принуђена да Вам одговор пошаљем јавно.

Зашто ми захваљујете када ме нисте питали да ли желим да се жртвујем за Вас и Ваше личне циљеве, нити сам Вам, или било коме другоме, дала сагласност за то!?

Када сте почели са отимањем пензија, које су наша зарада – уштеђевина за старе дане, Ви и Ваша странка сте већ били на власти више од две године. (Не рачунам време деведесетих, када сте по избору Милошевића, вршили функцију егзекутора за медије). Значи, више од две године сте трошили оно што сте преузели од претходне, такође неуспешне власти, која је, мора се признати, имала додатне тешкоће јер јој се у мандату догодила светска економска криза. А морала је и да враћа дугове из 90-тих, које је направила власт чији сте Ви такође били део.

У писму наглашавате: “…знам и колика је била ваша лична жртва, сваког од чланова ваше породице, али желим још једном да вам кажем да то што сте прихватили и подржали тешка одрицања, тај једини начин који је био пред нама, буквално нам је омогућио да сачувамо и обезбедимо и вашу и будућност наше деце.” Па, даље: “Ви сте, за разлику од многих политичких чинилаца, показали мудрост, памет и одлучност да помогнете својој Србији”.

Да ли сте свесни ових својих речи? Или Вам је писао неки од сарадника од поверења, па нисте читали, ни размишљали шта ово стварно значи?

Јефтино звучи овај присвојни придев СВОЈОЈ и НАШОЈ СРБИЈИ!!! Тиме можете да засените неписмене нерећнике који су вам поверовали. Своја или наша Србија? А има ли то још нека, друга, нечија, туђа Србија?

Помињете лагодна решења, празне приче и олака обећања! Па, Ви сте, Вучићу, управо тај који нам прича празне приче и даје олака обећања! Погледајте мало уназад, сетите се шта сте све обећавали и причали! Посебно да пензије нећете смањивати! Да ли бар пред собом поцрвените!?

Завршавате писмо циничном реченицом: “То је најмање што вам ова земља и ја дугујемо, за све што сте за њу, тако несебично, пожртвовано и без икакве резерве учинили”.

Е па, Александре Вучићу, морам да Вам кажем да, што се мене тиче, ОВА ЗЕМЉА и ВИ нисте исто, иако видим да сте поверовали да сте Ви Србија! То НИКАДА НЕЋУ МОЋИ ДА ПРИХВАТИМ!

СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА, А ВИ СТЕ ПРОЛАЗНИ – КАО И СВИ ПОЛИТИЧАРИ ПРЕ ВАС. И немојте покушавати да се наметнете као свемоћни власник наших живота и Србије!

Ако сте ову “захвалницу” послали као грађанин Вучић, како је и потписујете, оканите се помињања Србије и НАШИХ жртвовања за њу! Србија је моја колико и Ваша.

Шта сте Ви жртвовали за, како кажете, НАШУ СРБИЈУ? Живели сте лагодно, без одрицања, заједно са својим бахатим сарадницима. А ми смо ту Вашу бахатост плаћали – што Ви сада називате нашим врхунским патриотизном и одрицањем за “нашу Србију”!

У исто време, док сте нам отимали пензије, безочно сте арчили државну имовину. Поклонили сте најлепши део Београда вашим арапским пријатељима. Направили сте низ штетних уговора којима сте се у име Србије одрекли имовине коју смо ми, током деценија рада, стварали (ЈАТ, чијег наследника ЕР Србију и данас финансирате из нашег буџета, Карађорђево, део војвођанских ораница…).

Богатили сте се кроз честе непотребне изборе само да бисте потврдили своју моћ. А ми смо све то плаћали!

Ваши сарадници, који ни Србији ни Вама не служе на част, препознатљиви су по низу скандала. Један од сарадника министра (тада за рад) Александра Вулина, користио је службени аутомобил за породичне “послове” свог брата, који је ухапшен и у службеном возилу је нађена дрога (Јаблановић). А сам ВУЛИН је прекршио низ законских и моралних норми при прибављању новца за куповину стана. Брат ВАШЕ премијерке Ане Брнабић, упркос сукобу интереса, обављао је, а вероватно и данас обавља, послове за потребе Владе Србије на чијем челу је његова сестра.

Ваш најоданији сарадник Синиша Мали, који је у време ДОС-а био узданица за сумњиве приватизације, омогућио је свом оцу да присвоји неколико хектара земље, што је потврдио суд у Панчеву и наложио враћање. Исти тај сарадник руководио је дивљачким рушењем Савамале. Иако сте обећавали да ћете тај случај расветлити, оцењујући да су то урадили комплетни идиоти из врха градске власти, на чијем челу је управо био Синиша Мали, то сте прећутали или заборавили. А Синишу Малог унапредили у министра финансија. То вам је, грађанине Вучићу, као да сте поставили козу да чува купус.

Једини поступак у случају Савамале је против НИН-а и новинарке Сандре Петрушић, јер у овој јадној НАШОЈ СРБИЈИ није крив криминалац, лопов, убица… него онај ко их ухвати у неделу.

Отац министра унутрашњих послова добио је од свог сина дозволу за извоз оружја, а Ви о томе ћутите!

На врху Копаоника и даље стоји нелегално изграђен објекат, за који је дат налог за рушење, али нико не сме да га сруши!

Ваш министар спољних послова умешан је у више афера (Кофер, Миша Банана…), а Ви се ни о томе, такође, не оглашавате. Држите га на тој функцији да, без знања енглеског, или било ког страног језика, брука НАШУ СРБИЈУ и води један од најважнијих ресора за углед и рејтинг државе.

Скоро сви министри у Вашој влади (Вашој, јер Ви и даље обављате функцију премијера) компромитовани су (Љајић, Удовичић, Поповић, Михајловић…) и нико не види потребу да грађанима објасни, или се ИЗВИНИ!

Грађанине Вучићу, захтевам да ме више никад не узнемиравате Вашим писмима које недозвољено шаљете на моју приватну адресу. И да не злоутребљавате моје личне податке из ПИО фонда!

 • Понављам још једном:
 • нисам дала сагласност за пљачку моје пензије!
 • нисам се жртвовала за Вас и Ваше политичке циљеве!

А што се тиче љубави према Србији, коју сте политика Ваше странке и Ви лично, загадили, непристојно је и размишљати о мерењу и упоређивању.

Мој муж и ја имамо близу 100 година рада у Србији. И за Србију! Наш је допринос неупоредиво већи од Вашег.

Три моја претка су заувек остала на Солунском фронту, а мој отац се последњи вратио из ослободилачког Другог светског рата!

НИКАДА НАМ НИЈЕ ПАЛО НА ПАМЕТ ДА ТЕ ЊИХОВЕ ЗАСЛУГЕ ПРЕТВОРИМО У ПРИВИЛЕГИЈЕ.

Грађанине Вучићу, срам Вас било!

Сена Тодоровић
Независни новинар, оснивач НУНС-а,
први прогнаник из РТС-а као државни непријатељ бр. 1

Објављено 19.11.2018. на блогу гђе Сене Тодоровић

пензин.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Знаш ли ти БУДАЧЕ колико терориста имаш међу тих 8.000 миграната колико их је у Србији?!

3.9 (7) Србија данас коментар: Ето нашег врлог глобо председника како изјављује саучешће Макрону због …

Због претњи Александру Вучићу на Твитеру београђанин Драган Милошев добио 11 месеци затвора

3.3 (7) Београђанин Драган Милошев осуђен је у среду првостепено у Вишем суду на шест …

7 Коментара

 1. Господину Александру Вучићу, 11000 Београд, Андрићев венац број 1

  Предмет: Враћање писма захвалности

  Поштовани Вучићу,

  Како ми је пензија, без потребе и нужде, отимана без мог знања и сагласности, а сада у писму, које сам примио 21. новембра 2018. године у које ми зе захваљујете на мом стрпљењу, одговорности, поштовање и љубави према својој земљи. Шта мислите да отете пензије од око 800 милиона евра (мени лично 5000 евра) су спасили државу, не нису, већ су трошене на периферне ствари, брљање у градњи аутопутева, субвенционирање странцима радна места, а не нашим бизнисменима, крађа и криминал, надуване и нерентабилне инвестиције и беспотребно бацање пара у “бунар” звани привреда и спашавање оно што се не може спасити. За то време, држава је задужена, колико се зна, за још више од 12 милијарди евра, које ће враћати и наши чукун унуци. Да ли мислите да је неко толика будала да верује да је земља спашена са отетим пензијама од 800 милиона евра. Није Вучићу и то је бацање магле у очи покрадених пензионера и због тога не прихватам писмо захваљивања, то ми је испод части и савести. Разумео бих добру намеру, да сте у писму, навели како су утрошени новци од отетих пензија и када ћете вратити отетих пензија, а овако терате нас да то урадимо судским путем.
  Паметније је било да је, уместо писма захвалности, која Србију коштају више од 15 милиона динара, тај новац уплаћен за потребе болесних и гладних деце. С обзиром да се осећам, са овим Вашим лицемерним и још и страначки обојеним писмом захвалности, понижено, опљачкано и злоупотребљено као човек и поштен грађанин ове земље, а ради чисте савести, враћам Вам Ваше писмо. С поздравом,

 2. joj sto se vucicodlacic uznemirio, na ispovest i trazenje oprostaja od penzionera samo sto nije krenuo, najpre se mora u svom podrumcetu biranih vina napiti, smrdljivog francuskog sira najesti i sa drustvom proveseliti, rusenje dela beograda organizovati, kafanu na kopaoniku zastititi, sa crnom grobarkom posao oko preuzimanja robe dogovoriti, sirote klintonovce lebom obezbediti, kolegu sa pricadjenim deckom docekati a onda ako stigne ici. — svakako kolonu pratioca treba sacekati i dok mu limuzinu izglancaju i u pinku drogiranog gazdu svesti dovedu malo ce potrajati.

 3. U potpunosti se slažem sa rečenim u otvorenom pismu.
  Čestitam na hrabrosti !

 4. Dao je autogol. Mislio je da će neki bedni penzosi se osećati uzvišeno što im on lično zahvaljuje, joj kakva idila. Ne zna slepac da ti što im je penzija skinuta su sa višim penzijama i višem intelektualnom nivoom pa ne može da ih jebe u zdrav mozak. Ovo je toliko bedno i jadno da se rečima ne može opisati. Još nisam penzioner ali osećam gnev prema ovom postupku ne znam koga, da li nazovi predsedniku Srbije ili Predsedniku svoje lopovske stranke. U čije ime piše.

 5. Svaka čast.Šteta što ova priča neće dopreti do svakog građanina.Možda i bolje jer tolko je partiskih zaluđenika,oni nebi ništa razumeli.

 6. Данас смо супруга и ја добили „писмо захвалности“ од Председника Вучића (супруга за 550 ОТЕТИХ евра,ја за 4000 ОТЕТИХ евра). „Дивно и дирљиво“ састављено писмо,којим се Председник захваљује пензионерима на ЖРТВИ којом су помогли да држава не оде у пропаст,тако сам бар схватио писмо.
  Међутим,у свему нејасном,једна ствар је НАЈНЕЈАСНИЈА, ако се Председник захваљује у име Државе Србије зашто је на ковертама логотип Српске напредне странке? Ружно да ружније не може бити.

 7. Присилна тв претплата, отимачина пореза, акциза, пензије, органа,...живота

  Мало му што нас малтретира на све могуће начине, па је кренуо да нам и појединачно загорчава живот.
  Ево га сад у последње време, после ових протеста, заједно са својом камарилом јаше потелевизијама од раног јутра, тако да ни једну тв не можеш да гледаш од њега и њих, а мора да се плаћа тв.Замисли, ја плаћам да ме он преко те тв у здрав мозак.
  Снашао сам се и извукао кабал из зида и да знаш како ми је сада лепо.Разбистрио сам мозак не гледајући глупости.А претплату ћеш ми вратити кад-тад.Даће Бог, јер ми је само Он још остао као нада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend