АмерикеЕвропа

Сензационални говор Виктора Орбана у Тексасу (видео)

Премијер Мађарске Виктор Орбан одржао је говор на конференцији америчких конзервативних снага у Тексасу. Орбан, који важи за главног бунтовника ЕУ, одржао је упечатљив и, за либералну елиту, прилично смео и изазован говор. Поново је усталасао јавност говорећи о илегалној миграцији, истополним браковима, „левичарским медијима“.

Његов говор преносимо у целости.

Хвала свима, сјајно је бити овде. Веома ми је драго што сам дошао код вас у Тексас, државу „усамљене звезде“ великих Сједињених Америчких Држава.

Ако сам у праву, држава „усамљене звезде“ значи да су независност, слобода и суверенитет главне вредности у том делу земље. Ако је то тачно – а вероватно јесте, судећи по томе што видим овде – онда ми имамо много тога заједничког иако Мађарску и Далас дели 8.000 километара. Моја земља, Мађарска, је држава „усамљене звезде“ у Европи.
Главна разлика између наших земаља је у томе што, нажалост, нафтна компанија „Евинг“ не плаћа порез на добит предузећа у Будимпешти.

Боримо се за независност, слободу и суверенитет

Независност, слобода и суверенитет су оно за шта смо се ми Мађари борили у протеклих 500 година. Исповедали смо хришћанство у средњем веку, а исповедамо га и у модерној ери; борили смо се за хришћанску демократију у 20. веку и настављамо да се боримо до данас. Наша земља од 15 милиона становника налази се у самом срцу Европе и има потпуно јединствен језик. Папа Фрања ми је једном рекао да Мађарска јача службени језик чак и на небу, јер је за његово учење потребна цела вечност. То и није тако далеко од истине.
То је, вероватно, све што треба да знате о Мађарској. Што се мене тиче, знајте – ја сам борац за слободу старог кова.
Такође сам премијер са најдужим стажом у Европи и једини сам политички лидер на нашем континенту који се противи превласти миграната. Имам петоро деце и петоро унучади.
На челу сам државе која је из дана у дан приморана да пружа отпор прогресивним либералима. Много је ствари о којима лидер из средње Европе старе школе, противник комунизма и борац за слободу који је одрастао за време комунистичког режима, није смео ни да сања.
Међу њима је и могућност да говорим овде, на Конференцији конзервативне политичке акције у Сједињеним Америчким Државама, у земљи слободних људи, где се дух слободе осећа снажније него у било ком другом месту на Земљи. Данас се тај сан остварио, због чега сам бескрајно срећан и захвалан. Желео бих да захвалим организаторима што су ме позвали, посебно Мету Шлапу (председнику Америчке конзервативне уније) и свима вама на топлој добродошлици.
Најистакнутији конзервативци у САД желели су да говорим на њиховој конференцији. У последње две-три недеље стално сам размишљао о томе шта тачно желе да чују од мене. Долазим из земље са хиљадугодишњом богатом историјом али, будимо искрени, Мађарска је још далеко од статуса велике суперсиле. Али САД већ имају тај статус и заправо ваши лидери треба да држе уводне говоре на конференцијама у Мађарској.

„Путинов тројански коњ“

Верујем да сте тиме што сте ме позвали успели да збуните многе. На пример, левичарске медије. Већ видим сутрашње наслове: „Крајње десничарски, европски диктатор, расиста, антисемита и Путинов тројански коњ одржао говор на конференцији конзервативаца“.
Не желим да им дајем идеје, јер и без мене знају како да пишу лажне вести. Уместо тога, рећи ћу вам истину. У Мађарској смо усвојили политику потпуног одбацивања расизма и антисемитизма, стога је једноставно неумесно да нас за то оптужују, а они који пуштају такве вести су – идиоти. Читава индустријска корпорација за намерно извртање чињеница.
Прогресивне НВО су, вероватно, такође у забуни. Вероватно су већ почели да раде на такозваним „истраживањима“ у којима ће причати Американцима како сам уништио Мађарску и демократију. Према њиховом истраживачком раду, успео сам да уништим мађарску демократију 2011. године, па опет 2012., па 2013. и 2014., 2015. и 2016. – и тако сваке године. Али како сам могао да уништим нешто што је већ уништено? Да бисте одговорили на ово питање, морате бити помахнитали либерал.

Америка врши притисак на Европу

И на крају, позивајући мене изненадили сте врх Демократске странке. Желим да разјасним: ми поштујемо владу САД, овде смо у гостима и морамо да се понашамо пристојно као и представници актуелне администрације. Али постоји и друга страна медаље која се не може занемарити. Ваша администрација врши на Европу, посебно Брисел, идеолошки притисак. Нама то не доноси ништа добро. Само негативно.
Обамина администрација је покушала да нас примора да променимо основни закон Мађарске и одатле искључимо хришћанске и националне вредности. Да ли разумете? Водећа сила слободног света хтела је да нас натера да унесемо измене у Устав у складу са либералним концептом глобализма. Звучи чудно.
То нас је изненадило и донело много невоља, али смо успели да изађемо на крај са свим. Од тада смо престали да будемо на листи фаворита америчких демократа. Они нису хтели да дођем овде и дали су све од себе да забију клин између нас. Они ме мрзе и клевећу моју земљу, исто као што мрзе вас и клевећу Америку за коју се залажете. Сви знамо како то функционише.
Прогресивни либерали нису хтели да дођем, јер су тачно знали шта ћу вам рећи. Желим да кажем следеће: ми треба да удружимо снаге. Ми, Мађари, знамо како да побеђујемо непријатеље слободе на политичком бојном пољу.
Мађари су победили комунизам који су нам наметнули совјетска војска и оружје. То је захтевало времена. Почели смо борбу 1956., а онда још једном 1990. Али успели смо. Наши очеви су направили први корак, а ми, њихови синови, добили смо рат. Знамо за шта треба да будемо захвални Роналду Регану.

Комунисти долазе заједно са либералима

Није лако победити комунисте. Широм света се дижу из пепела, долазе заједно са либералима и враћају се, постајући јачи него икад. Ако неко сумња у то да су прогресивни либерали и комунисти једно те исто, питајте Мађаре. Борили смо се и са једнима и са другима и могу вам рећи да су потпуно исти. Тако да смо морали поново да их победимо и од 2010. наставили смо да побеђујемо, не заустављајући се. Последњи пут се то догодило уз одобрење Доналда Трампа, коме смо веома захвални. Побеђујемо толико да се сами себи чудимо. Навика да побеђујемо се укоренила у наше животе али, као што знамо, не треба да нас заварају прошли успеси. Ја сам посланик у скупштини већ 32 године, од тога 16 у опозицији и 16 као премијер. Током тог периода научио сам важну лекцију: губитници никада не побеђују, а победници се никада не предају. Ето у чему је тајна наших победа. Треба подржати отаџбину и у добрим и у лошим временима.
Драги пријатељи, дошао сам да вам предложим да поделимо искуства једни са другима. Дошао сам да кажем да наше вредности – људи, хришћански корени и породица – могу донети успех на политичком пољу. Чак и у савременом свету, када политичким животом руководи либерална хегемонија, дошао сам да вам кажем како смо успели да промовишемо наше вредности и да их популаризујемо у Мађарској. Можда ће вам наша прича помоћи да сачувате величину Америке.
Ево наше приче. Кључ успеха наше приче је у томе да се током борбе дајемо барем сто посто. Ми говоримо истину и износимо истину, чак и ако добра половина света може да се окрене против нас због тога. Не може се победити без ентузијазма. Или дајете максимум и побеђујете, или не ризикујете и губите. Дакле, пре свега, треба да верујемо нашим јудеохришћанским учењима, јер у процесу доношења одлука она помажу да направимо разлику између исправног и погрешног.
Верујући у Бога, такође верујете у то да је човек створен по слици и прилици Божијој. Стога треба показати храброст чак и приликом решавања најосетљивијих питања као што су миграција, полно опредељење и сукоб цивилизација. Не брините, хришћански политичар не може бити расиста. Не треба да се устручавамо да изазовемо наше противнике по тим питањима.

Прогресивци покушавају да откину Запад од хришћанских корена

Будите сигурни да нас хришћанске вредности спречавају да одемо предалеко. Штавише, знамо да ће на крају живота доћи тренутак када ће нам судити за свако учињено дело. Ту се ништа не може урадити, постоје одређени оквири. Као што је Клинт Иствуд рекао: „Човек мора знати своје границе“. Али, нажалост, левичарски политичари уопште не виде границе.
Пријатељи, у овом тренутку прогресивци поново покушавају да отргну западну цивилизацију од хришћанских корена. Они прелазе црту која се не сме прећи. Одсецајући западну цивилизацију од јудеохришћанског наслеђа, дешавају се страшне ствари. Будимо искрени, све зло у модерној историји починили су мрзитељи хришћана. Немојте се плашити да непријатеље назовете правим именом. Немогуће се у потпуности заштитити, али они никада неће показати милост.
Узмимо, на пример, Џорџа Сороша, како га зовете овде у Америци. У Мађарској га зову „чика Џорџи”. Он је један од најталентованијих Мађара на свету. Савет за убудуће: будите опрезни са талентованим Мађарима. Добро знам Џорџа Сороша, он је мој стари противник. Он не верује ни у шта у шта ми верујемо. У својој служби има читаву војску: новац, невладине организације, универзитете, научно-истраживачке институте и половину бриселских бирократа. Све то користи да наметне своју вољу својим противницима, укључујући и Мађаре.
Он сматра да су вредности до којих сви држимо довеле до ужаса у 20. веку. Али ситуација је управо супротна. Наше вредности нас спасавају од понављања историјских грешака. Страхоте нацизма и комунизма догодиле су се зато што су неке западне државе у континенталној Европи одбациле хришћанске вредности. Данашњи прогресивци планирају исто, желе да одбаце западне вредности и да направе нови, пост-западни свет. Ко ће их зауставити ако не ми?
Драги пријатељи, такође сам научио да није довољно за победу да знате за шта се борите. Треба да знате и како то да учините. Мој одговор је: играјте по својим правилима. Шта то значи? Једноставно је: играјте како би победили. Не треба рачунати на победу планирајући акције у случају пораза. Морате да верујете да сте бољи од својих левичарских либералних противника. Не обраћајте пажњу на речи либерала који вам стално говоре о поразу и о томе да је ваша победа нереална. Само им докажи да они нису у праву!

У току је културни рат

Још једна лекција коју сам научио је да је успешна борба либералним методама немогућа, јер противници користе либералне институције, концепт и језик како би прикрили сопствене марксистичке и хегемонистичке тежње. Само политика, пријатељи моји, није довољна. У току је културни рат. Треба удахнути нови живот црквама, институцији породице, универзитетима и јавним установама. Мађарска је древна и поносна, додуше мала земља, која је, попут Давида, сама кренула у битку са Голијатом у лицу воук-глобализма (Woke globalism). Позивамо америчке конзервативце на солидарност. Да бисте се одупрли нападима потребна је јака одбрана, потребна је храброст. Ако осећате страх, значи да имате на чему да радите. Једина ствар коју Мађари могу да вас науче је како да пружите отпор по својим правилима.
Дозволите ми да вам наведем пар примера по питању миграција.
Даме и господо, ми смо први у Европи рекли „не“ илегалним миграцијама и зауставили најезду илегалних миграната.
Сигурни смо да је заустављање илегалних миграција важно са становишта заштите наше земље. Одлучили смо да питамо народ шта мисле о том проблему и одржали смо референдум. Мађарски народ је одлучио да му мигранти нису потребни, односно не жели да игра по правилима прогресиваца. Људи су одбацили лажну претпоставку да је мигрантски талас незаустављив и натерали су нас, лидере, да делујемо. И ми смо их зауставили, заправо подигли смо зид и оградили се од њих.
Како је током посете Мађарској рекао Такер Карлсон (колумниста канала „Фокс њуз“) иако ограда није супер модерна, чувају је људи који воле своју отаџбину. Систем мера заштите граница функционише. Током велике миграционе кризе 2015. године 400.000 илегалних миграната стигло је на наше границе. То је скоро три пута више него што је бројала војска Џингис-кана са којом је извршио инвазију на Европу.
Након подизања ограда успели смо да сведемо на нулу илегалне миграције. Ове године смо забележили 160.000 покушаја илегалног преласка границе. 160 хиљада! Дали смо инструкције граничарима да све хватају и враћају назад.
Правило је једноставно: можете се обратити мађарским амбасадама и тражити политички азил, али ако покушате да илегално уђете на територију Мађарске, нећете успети. Упркос притисцима којима смо изложени не само са југа, већ и из ЕУ, таква је ситуација, пријатељи моји.

Одлучујућа и коначна битка за будућност

Они желе да одустанемо од миграционе политике, јер знају да се сада води одлучујућа и коначна битка за будућност. Будућност је главно што можемо дати деци и унуцима. Зато се ми, Мађари, никада нећемо предати!
Драги пријатељи, пређимо на породичну политику, око које је концентрисан цео наш садашњи курс. Широм света прогресивци кажу да породице не треба штитити. У Европи кажу да такав концепт уопште не постоји. Љубав засебно, породица – засебно. Ако се не може формулисати дефиниција појма „породица“, значи да она уопште не постоји. Према њиховом виђењу, западна породица је место где почиње притисак такозваног „патријархата“.
Када је реч о породичној политици у Мађарској, поново смо одлучили да играмо по својим правилима. Знамо да је породица место где родитељи преносе вредности на следећу генерацију. Ако традиционалне породице нестану, Запад ће бити осуђен на пропаст. Зато је прошле године Мађарска у породичну политику уложила више од шест одсто БДП-а. Све субвенције су доступне од момента стварања породице.
Породице аутоматски добијају пореске олакшице, а након рођења трећег детета држава преузима обавезу враћања студентских кредита. Након рођења четвртог детета, жене су доживотно ослобођене пореза на доходак. Сада желимо да ту праксу проширимо и на мајке са троје деце. Тако да сви неожењени треба под хитно да ожене Мађарицу.
У протеклих 10 година у Мађарској се удвостручио број формалних бракова и преполовио се број абортуса. Није лоше за почетак.
Драги пријатељи, Мађарска не само да је морала да изгради физичке баријере на границама и да води финансијски рат за права породица, већ и да изгради правни зид око наше деце како би их заштитила од родне идеологије која је на њих усмерена.
Да одмах разјаснимо: прогресивци сматрају да су родитељи дужни да васпитавају своју децу у складу са воук-идеологијом, а власт ће натерати оне који се не слажу. Мађари знају тај комунистички трик и одбацују га. Мађари су на референдуму одбацили идеју да деца уче о питањима сексуалне оријентације без сагласности родитеља. У дугој историји наше земље ни на једном другом референдуму није толики број људи гласао против, било по питању пола или било ком другом питању.
Мађарски Устав има за циљ да заштити породице и децу. Дозволите ми да цитирам неколико одредби из основног закона наше земље. Дакле, ево шта пише:
„…Најважнија основа нашег постојања су породица и нација… Државне институције се обавезују да ће штитити хришћанску културу Мађарске… Мађарска штити институцију брака као добровољно успостављену брачну везу између мушкарца и жене…
Породичне везе се заснивају на браку или односима између родитеља и деце“
Да резимирамо: мајка је жена, отац је мушкарац. Оставите нашу децу на миру и тачка! Дискусија је завршена!

Не треба нам више полова

Драги пријатељи, још један фактор нашег успеха је у томе што моја влада беспоговорно следи принцип реда и закона. Одлучили смо да нам не треба више „џендера“ (полова), потребно нам је више ренџера. Мање трансвестита и више Чака Нориса!
Верујемо да без реда не може бити слободе. Без реда ће настати хаос. У Мађарској органи за одржавање јавног реда и мира нису непријатељи народа, већ чувари слободе. Дакле, закон не треба да штити преступнике, већ жртве и оне који га бране. Полиција се мора поштовати!
Дакле, Мађарска је најбезбеднија земља у Европи, а Будимпешта једна од ретких европских престоница где можете спокојно да шетате улицама чак и ноћу. У Мађарској полиција добија додатна средства.
И на крају, пријатељи, неколико напомена о опорезивању. Прогресивцима је потребан ваш новац, воле да повећавају порезе. Сматрамо да новац грађана треба да буде искључиво у њиховим рукама. У ту сврху увели смо фиксни износ пореза на доходак грађана који тренутно износи 15%.
За само 10 година смањили смо „порески клин“ за 10%, што је највећи пад у Европи. Имамо и најнижи порез на добит предузећа — фиксних девет одсто. Прошле године, захваљујући ниском порезу на добит предузећа, темпо раста капиталних инвестиција порастао је на 27%, што је један од најбољих резултата у целој Европи. Недавно смо поново били на удару оштре критике када се нисмо сложили са иницијативом увођења глобалне минималне стопе пореза на добит предузећа. И све остале европске земље су се повиновале. Мађарска је у том смислу „последњи Мохиканац”.

Америчка империја нам је узвратила ударац

Али империја има тенденцију да узврати ударац. Актуелна америчка администрација одлучила је да поништи порески споразум са Мађарском који је, највероватније, био најбољи те врсте икада постигнут. Он је ишао на руку америчким инвеститорима, пошто у Мађарској послује 1.700 америчких компанија. Сматрам да је то била нека врста освете левице. Министарство финансија САД је одједном заборавило да имају веома сличан споразум са Русијом, а раскинули су га само са Мађарском. Смешно, зар не?
Даме и господо, дошло је време да говоримо и о војном сукобу. Украјина је наш сусед и ми смо са њом у потпуности солидарни.
Руска специјална операција у Украјини довела је у Мађарску око милион избеглица. Тренутно нам свакодневно долази више од 10.000 људи. Већина њих иде даље у Европу, али за земљу од 10 милиона становника додатни милион је много.

Стратегија глобалиста продужава сукоб, нема мира без руско-америчких преговора

По мом мишљењу, стратегија лидера глобалиста погоршава и продужава сукоб и смањује шансе за мир. Без руско-америчких преговора мир у Украјини никада неће доћи. Све више људи ће гинути и страдати, а наше економије ће бити на ивици колапса. Не могу вам диктирати шта да радите – то би требало да буде ваша суверена одлука. Али могу рећи ово: само јаки лидери могу да постигну мир.
Нама, суседима Украјине, очајнички су потребни јаки лидери који су способни да склопе мировни споразум SOS, SOS, тражимо помоћ! Потребна нам је јака Америка са јаким лидером.
Драги пријатељи, мислим да вас провоцирам довољно дуго.
Али пре него што ми узму микрофон, хајде да сумирамо оно што је речено. У свету постоји неколико великих сила, али ниједна од њих не може да се по снази и утицају пореди са САД. Било како било, али свет се нада да ћете управо ви утицати на његову будућност. А будућност Запада је под великим знаком питања. Одавно се нисмо суочили са кризом као што је садашња. Идеолошки ратови 20. века били су страшни, али демократски Запад се ујединио и победио.

Запад је у рату сам са собом

Сада је Запад у рату сам са собом. Видели смо какву будућност може да понуди владајућа класа глобалиста, али је ми не видимо тако. Сви глобалисти могу да иду дођавола, јер у Тексас сам дошао ја!
Морамо се борити. Победа се не постиже идући путем мањег отпора. Морамо да повратимо институције власти у Вашингтону и Бриселу. Морамо да пронађемо пријатеље и савезнике једни у другима. Морамо координирати кретање наших трупа, јер смо суочени са истим проблемом.
Ове године ћете имати изборе за Конгрес, а 2024. председничке и за Конгрес. Тада ће бити одржани и избори за Европски парламент. Они ће дефинисати два фронта борбе за западну цивилизацију. Данас не припадамо ниједном од њих, али су нам потребна и једни и други. Имате две године да се припремите. Морам рећи да неће бити лако, али немојте се плашити и верујте папи Јовану Павлу II који је рекао: „Нема непријатеља којег Христос још није победио“.
Хајде да то урадимо! Боже, благослови Тексас! Боже, благослови наше пријатељство! Срећно и све најбоље!

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Срби на окуп

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!