Синдикат „Слога“ о пребијању радника: Па зар и да нас бију за минималац?
Звонко Стојановић из села Kуколовце Фото:ЈУГпресс

Синдикат „Слога“ о пребијању радника: Па зар и да нас бију за минималац?

Удружени синдикати Србије “Слога” позивају надлежне државне органе, а пре свега Инспекторат рада и Тужилаштво да одмах предузму све потребно да заштите радника и самохраног оца Звонка Стојановића запосленог у фирми “Браћа Апостоловић” из села Палилућа код Лесковца који тврди да га је један од власника тукао, шутирао и нанео му повреде, јер је тражио плату која му је обећана.

„Ми дотичног радника фирме ‘Браћа Апостоловић’ лично не познајемо, нити власнике, али као синдикат смо у обавези да на овако нешто реагујемо и јасно осудимо батињање радника. Запрепашћени смо дозом ароганције којом држава и њене институције настављају да толеришу иживљавање над радницима који су се усудили да од својих послодаваца траже своју муком зарађену плату. Посебно смо огорчени што је ово други случај у коме радници ове фирме пријављују полицији и да ништа није предузето и учињено“, наводи се у саопштењу синдиката и додаје:

„То што власник у некаквим писаним саопштењима Регионалној информативној агенцији ЈУГпресс наводи да пријава радника није тачна и да ‘није дошло до физичког контакта’ је посебан скандал, јер је држава обавезна да одмах реагује и утврди истину. Kакав, бре, писани одговор? Захтевамо да надлежно тужилаштво одмах наложи од полиције узимање изјаве од учесника догађаја и сведока, јер је ово догађај без преседана. Није довољно то што су нам плате ионако генерално мале, недовољне за живот и најминималнију потрошачку корпу. Па зар да нас и бију за минималац?“, закључује се у саопштењу.

Подсетимо, као што је Нова.рс писала, још један радник фирме “Браћа Апостоловић” из села Палилућа код Лесковца, пријавио је полицији да га је у производном погону, док је био на послу, тукао један од власника, Бобан Апостоловић.

Звонко Стојановић из села Kуколовце, иначе смаохрани отац, тврди за ЈУГпресс да га је Апостоловић шутирао на радном месту без икаквог повода и пред још десетак радника и да не сме да се у ту фирму враћа на посао јер се плаши шта би још могло да му се догоди.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Чланови Синдиката радника ЕПС-а протестовали испред седишта тог предузећа (видео)

Чланови Синдиката радника ЕПС-а протестовали испред седишта тог предузећа (видео)

Неколико стотина чланова Синдиката радника Електропривреде Србије, који не признаје смену његовог председника Милана Ђорђевића, …

ШТРАЈК! Радници ЕПС-а: Доста нам је Грчића, идемо на посао као на стрељање

ШТРАЈК! Радници ЕПС-а: Доста нам је Грчића, идемо на посао као на стрељање

Неколико десетина чланова синдиката Електропривреде Србије (ЕПС), већином рудара “Колубаре”, одржало је јуче протест испред …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *