ПравослављеСрбија

Синод СПЦ се коначно пробудио из зимског сна и успротивио се легализацији Содоме и Гоморе у Србији

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве је благовремено и у законом предвиђеном року поднео Влади Републике Србије примедбе и мишљење о предлогу закона о истополним заједницама.

Поменути предлог закона за Српску Православну Цркву је неприхватљив, јер је огромна већина предложених одредби у супротности са Јеванђељем Христовим и свеукупним искуством и праксом Цркве на којима је духовно и морално утемељен наш српски народ, као и целокупна европска цивилизација.

Недопустиво је истополне заједнице законски изједначавати са браком и породицом, како је наведено у тексту Нацрта закона, јер се тако дискриминише брачна заједница, као хришћанска и Законом заштићена вредност. Црква поштује слободу коју нам је Бог даровао и разуме људску тежњу да своју слободу исказује на различите начине.

Свети Архијерејски Синод је сагласан да постоји потреба за остварењем одређених личних, имовинских и других права оних које третира наведени нацрт закона, али је аргуменовано указао на могућност да се она у правном поретку Републике Србије остварују у потпуности административним путем, без задирања у брачно и породично законодавство.

Свети Архијерејски Синод наглашава да прихвата и промовише дијалог, као једини и неопходан пут за изналажењe решења у вези свих питања од општег друштвеног значаја, као и по овом питању које је изазвало велику забринутост.

Свети Архијерејски Синод је изразио очекивање да ће по овом питању бити уважени аргументи Српске Православне Цркве.

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Синода СПЦ

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Naravno da te bolesne ne mozete izjednaciti nikada sa zdravim i okanite se vise corava posla. Skinite sa vlasti sve bolesnike/pedere i lezbejke/ koji su se tu uvukli da od nase zemlje naprave satanisticki vrt.

  2. MA HAJD!

    Свака част Светом Архијерејском Синоду СПЦ што је противм неприродних и безбожних истополних бракова (заједнице) истополних наказа.. “Много верника сматрају да је хомосексуалност грех због којих су кажњени становници Содома и Гомора. Од ове приче потиче израз содомија да се опише сексуални „злочин против природе“, као што су орални и анални секс (и хомосексуални и хетеросексуални), као и за сексуално општење са животињама”. Да ли наказе, које су предложили овакав накарадни закон, видели у природи да кобила је*е кобилу,крава “jaшe” краву, бизон је*е бизона. Нису, а можда дигитализована премијерка и пренела свом шефу Скупштини, која има паметнија посла од усвајања накарадног и неприродног закона, кога треба бацити у канту за отпад?

  3. Свака част Светом Архијерејском Синоду СПЦ што је противм неприродних и безбожних истополних бракова (заједнице) истополних наказа.. “Много верника сматрају да је хомосексуалност грех због којих су кажњени становници Содома и Гомора. Од ове приче потиче израз содомија да се опише сексуални „злочин против природе“, као што су орални и анални секс (и хомосексуални и хетеросексуални), као и за сексуално општење са животињама”. Да ли наказе, које су предложили овакав накарадни закон, видели у природи да кобила је*е кобилу,крава “jaшe” краву, бизон је*е бизона. Нису, а можда дигитализована премијерка и пренела свом шефу Скупштини, која има паметнија посла од усвајања накарадног и неприродног закона, кога треба бацити у канту за отпад?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!