СКАНДАЛ: МУП лагао о хапшењу миграната који су терорисали запослене у Боговођи, починиоци се налазе у бекству!

СКАНДАЛ: МУП лагао о хапшењу миграната који су терорисали запослене у Боговођи, починиоци се налазе у бекству!

4.8
(12)

Ма колико власт и медији покушавали да прикрију оно што се пре неколико дана догодило у прихватном центру за мигранте у Боговађи код Лајковца, када су разуларени и изузетно агресивни мигранти уз најстрашније претње смрћу натерали службеника Комесаријата за избеглице и миграције да пољуби простирку за молитву, на помолу је нови скандал у вези са овим случајем.

Наиме, како се види из ванредног обавештења Полицијске станице у Лајковцу упућеног свим полицијским управама у Србији, поменути починиоци више кривичних дела су у бекству. Питање гласи како су они напустили прихватни центар и сада се налазе ко зна где у Србији, као и ко је за то одговоран? Подсећамо да се, иако су у питању малолетници, ради о починиоцима низа кривичних дела (Принуда, Злостављање и мучење и Повреда угледа због расне, верске, националне или друге припадности).
Постављамо врло јасна питања министру полиције Александру Вулину и Министарству унутрашњих послова: да ли су починиоци ових кривичних дела у бекству, како је до тога дошло и да ли су због тога алармиране све полицијске управе у Србији? Да ли је тачно да су мигранти у прихватном центру у Боговађи неколико дана и пре овог инцидента уништавали имовину у овом прихватном центру?

СКАНДАЛ: МУП лагао о хапшењу миграната који су терорисали запослене у Боговођи, починиоци се налазе у бекству!Српски покрет Двери је увек апеловао да треба помоћи избегличким породицама у невољи које беже са ратом захваћених подручја, јер смо и сами страдалнички народ чији су припадници више пута морали да беже са својих вековних огњишта због ратова. Са друге стране, ако желимо да се зовемо озбиљном државом, не смемо дозволити да било ко злоупотребљава гостопримство у нашој земљи и угрожава безбедност грађана Србије, а посебно не оних који свакодневно раде са мигрантима и помажу им. Позивамо надлежне државне органе да под хитно пронађу и процесуирају почиониоце ових кривичних дела, као и да им због тога буде ускраћен боравак у нашој земљи, односно да буду депортовани по хитном поступку.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Поново хапшење због "претњи" Вучићу, његовом сину Данилу и Горану Весићу

Поново хапшење због „претњи“ Вучићу, његовом сину Данилу и Горану Весићу

5 (3) Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом ухапсили су …

РАТ НАРКО КЛАНОВА У СНС: Вучић у клинчу са Звонком Веселиновићем, следи буран епилог!

РАТ НАРКО КЛАНОВА У СНС: Вучић у клинчу са Звонком Веселиновићем, следи буран епилог!

5 (19) Србијом већ тридесет година влада организовани криминал. Спрега политике и мафије уништила је …

Један коментар

  1. Zašto država ne proglasi nevažećim sve informacije koje se odnose na lažno predstavljanje i davanje netačnih podataka o sebi.? Ako službena lica prihvate da upišu lične podatke koji očigledno predstavljaju lažne tvrdnje o datumu rođenja onda, ne čudi prezir sa kojim izbeglice tretiraju službena lica. Ne može biti prihvatljivo da su svi rođeni prvog januara. Država može uskratiti gostoprinstvo svima koji su se ligitimisali pod ovakvim izmišljenim danom rođenja. Ako su uspeli da „naprave budalama sistem“ šta ih sprečava da sa arogancijom nastave? Ako je za građane Srbije obavezno tačno pretstavljanje, onda nema razloga da „država“ pristane na očigledno krivotvorenje ličnih podataka. Srbija može ponovo da ih identifikuje i prihvati da privremeno udomi samo one koji su u stanju da se identifikuju, a svi oni koji su rođeni prvog januara i svikoji su eto Ali i Muhamed moraju da napuste državu. Na njima je da dokazuju svoje dobre namere, svoju lojalnost državi domaćinu, a ne na Srbiji. Švedska je zemlja koja ima sistem praćenja izbeglica, svi moraju redovno da dolaze ne nastavu (učenje švedskog jezika, svakodnevno se upisuju na prozivkama i ukoliko imaju nekoliko registrovanih nedolazaka, nemaju pravo na navčanu pomoć. Opravdanja o nedolasku pribavljaju od lekara i u komuni (ako su zbog administrativnih pitanja morali da izostanu). Šta to znači? Neko ko je u obavezi da od 9 do 17 provede u školi, onda je velikim delom dana pod nadzorom. Ovo divljanje, koje me je jako uznemirilo, pokazuje sa kojom predstavom oni ulaze u Srbiju. To da se ne plaše policije, da su na službeno lice izvršili prinudu, pokazuje kakve su obuke prošlji, i na koji način su u svojim zajednicama dobili instrukcije šta da rade u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend